τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συναυλία Ψαραντώνη στη Θεσσαλονίκη


Ο Ψαραντώνης, η σύγχρονη προσωποποίηση της κρητικής μουσικής παράδοσης, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές συναυλίες. Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη, μια τραγουδίστρια που ερμηνεύει με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, έχοντας ως αφετηρία της το παραδοσιακό τραγούδι... Με το δικό του, αφοσιωμένο κοινό, το οποίο τον υποδέχεται με ξεχωριστή θέρμη σε κάθε του εμφάνιση και με παγκόσμια αναγνώριση μέσα από συμμετοχές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ο Ψαραντώνης καταφέρνει να μεταφέρει ολόκληρο τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από τις δοξαριές της λύρας του...

H μουσική παράσταση περιλαμβάνει τις σημαντικότερες επιτυχίες τους και παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, έτσι όπως μόνο ο Ψαραντώνης μπορεί να ερμηνεύσει με τη λύρα του, αλλά και κομμάτια από τις δύο τελευταίες του δισκογραφικές δουλειές, το «Να ‘χεν η θάλασσα βουνά», που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2007 με τη συμμετοχή της Νίκης Ξυλούρη, σε παραγωγή του Γιάννη Αγγελάκα για την Αll Τogether Νow Records και το «Ρsarantonis & the Εnsemble Χylouris», μια παραγωγή της γερμανικής δισκογραφικής εταιρείας Νetwork Raki Records.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ: Τραγούδι - λύρες - μαντολίνο - τζουρά
ΝΙΚΗ ΞΥΛΟΥΡΗ: Τραγούδι - μπεντίρ - στάμνα
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Λαούτο
Οι δύο συναυλίες θα δοθούν στο Block33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310 533533, πρώην Υδρόγειος). Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.
Τιμή εισιτηρίων: 18 ευρώ, 15 ευρώ κατά την προπώληση (σε Metropolis, Tickethouse, The Source).


1 σχόλιο: