τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Πού πάνε τα λεφτά μας; (2)

300.000.000  € το χρόνο πληρώνουν οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα για τις πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει ο στρατός μας σε χώρες του εξωτερικού  
Και ενώ μας λένε να σφίξουμε ακόμη πιο πολύ τα ζωνάρια ώστε η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, ξοδεύουμε ενα σκασμό λεφτά σε πολεμικές επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού...σε χώρες του εξωτερικού!!!
Συνολικά 395 αξιωματικοί και 1.727 οπλίτες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΕΔΥΕ στη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε στην Αθήνα.
Σε ετήσια βάση, το κόστος της ελληνικής συμμετοχής μόνο στις στρατιωτικες αποστολές ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία αυτά, την τελευταία δεκαετία που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές οι αποστολές, έχουν δαπανηθεί πάνω από 3 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω μεγέθη αναδεικνύουν και μια άλλη πλευρά της κυβερνητικής πρόκλησης. Από τη μια μεριά, το κεφάλαιο και τα κόμματά του προσπαθούν να εκβιάσουν το λαό με τα δημοσιονομικά ελλείμματα και από την άλλη ξοδεύουν τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό σε πολεμικές αποστολές, που στόχο έχουν να προωθήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων...

Διαβάστε περισσότερα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου