τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Πεθαίνουν τα πεύκα στον Άγιο Χριστόφορο.


Κινδυνεύουν να ξεραθούν τα πεύκα στο εξωκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί η κάμπια των πεύκων (πιτυοκάμπη). 
Θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα από το Δήμο, γιατί εκτός από τη βλάβη που προκαλείται στα πεύκα, τα τριχίδια της κάμπιας  περιέχουν μια τοξίνη που προκαλεί στον άνθρωπο αλλεργικές αντιδράσεις (ερεθισμούς στο δέρμα , τα μάτια αλλά και αναπνευστικές διαταραχές).

3 σχόλια:

  1. το θεαμά στον Αγιο Χριστόφορο είναι απογοητευτικό ,αν και η προσβολή των πεύκων από την πιτυοκάμπη (thematopoea pityocamba) στην μορφή που είναι σήμερα είναι προσωρινό,πιστευω μέχρι το φθινόπωρο θα μπορέσουν να ξαναβγουν καινουριες βελόνες, αρκεί να έχουν καταστραφει οι κάμπιες με ένα ισχυρό δηλητήριο (λέω ισχυρό δηλητήριο γιατί θα πρέπει οι καμπιες να ραντισθούν όταν είναι έξω απ τα καουκούλια και το φάρμακο για να έχει αμμεσα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι διασυστιματικό δηλάδη να ριχθει στο έδαφος με το πότισμα και να απλώσει σε όλο το δενδρο ή θα πρέπει να καούν τα κουκούλια πράγμα δυσκολο.σε μεγάλες συστάδες πευκοδασών γινεται βιολογική καταπολέμηση αλλα ή μεθοδος αυτή απαιτεί εκτάσεις πολλων στρεμμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος έχει την ευθύνη για το δασάκι στον Άγιο Χριστόφορο ο Δήμος ή το Δασαρχείο; Φοβάμαι ότι αν δεν γίνει κάτι γρήγορα τα πεύκα θα ξεραθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε κοινοτικές εκτάσεις την ευθύνη την έχει ο δήμος.ο δήμος πρεπει να ενημερωθεί. αναλαμβάνω να ενημερώσω το δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή