τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΚΟΟΛ

Σίγουρα ξέρεις πολλά για αυτό. Ίσως όμως να μην ξέρεις ότι:

1.Είναι μία κατασταλτική ουσία, περνάει πολύ γρήγορα στο αίμα και έχει πρόσβαση έτσι σε όλα τα όργανα του σώματος σου. Οι συνέπειες: Βλαβερές έως καταστροφικές.
2.Φτάνει στον εγκέφαλο σχεδόν αμέσως και αλλοιώνει λειτουργίες, όπως αυτοέλεγχος, αντανακλαστικά, κρίση, προσανατολισμός, όραση, μνήμη.
3.Η επίδραση του δεν είναι ποτέ προβλέψιμη. Επηρεάζεται από τη σωματική σου κατάσταση, την ψυχική σου διάθεση, την ποσότητα που θα καταναλωθεί και φυσικά την ποιότητα, κάτι για το οποίο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος...
4.Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ανακατεύεις αλκοόλ με φάρμακα ή άλλες ψυχότροπες ουσίες.
5.Λάβε υπόψη σου ότι είναι επικίνδυνο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που πίνουν, ακόμη και όταν δεν είσαι ένας από αυτούς: Οι πιθανότητες να τραυματιστείς εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος ή βίαιης συμπεριφοράς είναι αυξημένες. Εκτός του ότι απλά και μόνο το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άτομα που έχουν μειωμένη ικανότητα αντίληψης με τα οποία οι πιθανότητες συνεννόησης είναι λίγες ή που πολύ συχνά βρίσκονται εκτός ελέγχου δεν είναι και ό,τι καλύτερο...

Μύθος και πραγματικότητα

1.Είναι η πρώτη ουσία θανάτου παγκοσμίως: Τροχαία ατυχήματα, ατυχήματα στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, βίαιη ή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, αυτοκτονικές τάσεις.
2."Διευκολύνει" επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως: Βία, σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία, επικίνδυνη οδήγηση. ? Μπορεί να επικρατεί ο μύθος ότι δίνει στυλ, μπορείς να θυμηθείς όμως αρκετά περιστατικά γνωστών σου που έχουν γίνει (στην καλύτερη περίπτωση) γελοίοι μετά από μερικά ποτά.
3.Είναι καλύτερα να θυμάσαι τι έκανες χθες βράδυ και να μην ντρέπεσαι γι' αυτό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου