τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Αλκοόλ και Υγεία

Οι βλαπτικές επιδράσεις του αλκοόλ

Το αλκοόλ στον οργανισμό ασκεί πολύπλευρη φαρμακολογική και τοξική δράση και επηρεάζει τη λειτουργία πολλών συστημάτων. Οι δράσεις του εξαρτώνται από την πυκνότητα του αλκοόλ στο αίμα και περιλαμβάνουν:
Επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα και πρόκληση συνακόλουθων διαταραχών.
Εξάρτηση και αλκοολισμό.
Επιδράσεις στο ήπαρ και στο πεπτικό σύστημα.
Επιδράσεις στο νευρικό σύστημα.
Επιδράσεις στο καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σύστημα.
Επιδράσεις στην κύηση (π.χ. αλκοολικό εμβρυικό σύνδρομο).
Αύξηση στα ατυχήματα και στις εξωτερικές αιτίες κακώσεων και τραυματισμών.
Η συνέχεια

4 σχόλια:

  1. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί στο χωριό μας η χρήση αλκοόλ στην εφηβική ηλικία. Κάποιος το έθιξε στην ανάρτηση με τα Κόλντα αλλά δε δόθηκε συνέχεια.
    "Δελτ Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών 2006"
    Η χρήση και η κατάχρηση αλκοόλ στην εφηβεία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
    Στην Ελλάδα, σε μεγάλο ποσοστό εφήβων αναφέρεται χρήση και κατάχρηση αλκοόλ, με μεγαλύτερη επίπτωση στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές. Οι παράγοντες κινδύνου για την έναρξη χρήσης του αλκοόλ είναι πολλοί και αφορούν στην οικογένεια, τους συνομηλίκους, τη μη φυσιολογική συμπεριφορά, τη διαφήμιση και σε γενετικούς παράγοντες, ενώ οι λόγοι που οι νέοι πίνουν ξεκινούν από την απλή ευχαρίστηση μέχρι την πεποίθηση ότι ξεπερνούν έτσι τα προσωπικά τους προβλήματα.
    Σημαντικό ποσοστό των εφήβων αγνοεί τα ανώτερα επιτρεπτά όρια αλκοόλ, καθώς και τα συμπτώματα της οξείας μέθης, που συχνά μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, ενώ ο χρόνιος αλκοολισμός είναι πρόβλημα που αφορά και στην εφηβική ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Ο Διακριτικός Παρατηρητής"20 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:04 μ.μ.

    Έχει δίκαιο ο hermes, το πρόβλημα στο χωριό μας είναι γενικότερο και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό ως μάστιγα που επηρεάζει και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Μεγαλύτεροι που οι έφηβοι ελλείψει άλλων στόχων και ιδανικών τους μιμούνται με αποτέλεσμα να εθίζονται σαυτή την τόσο βλαβερή και επικίνδυνη συνήθεια. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι και αρκετά κορίτσια-γυναίκες κάνουν κατάχρηση αλκοόλ.
    Ας ελπίσουμε η νεολαία μας και όχι μόνο, να αναπτύξει κάποιες πρωτοβουλίες- δράσεις πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
    Υ.Γ. προς το παρόν τα χειρότερα αποφεύγονται με την σωματική άσκηση που απαιτείται στα χειρονακτικά ως επί πλείστον επαγγέλματα του χωριού μας, και τον καλών συνηθειών για την υγεία μας , όπως το ποδόσφαιρο και το κυνήγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισης μεγαλο προβλημα στο χωριο μας ειναι οτι παιδια του δημοτικου και του γυμνασιου πινουν καφεδες. Πιστευω οτι ειναι σημαντικο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα ανεκδοτο, για γελια ομως ή για κλαματα; Η συζηγος λεει στον αντρα της που ειναι λοχιας:
    - Αν δεν επινες θα ησουνα λοχαγος τωρα!
    - Δεν με νοιαζει! Εγω οταν πινω νιωθω στρατηγος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή