τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Τα μπλόκα των αγροτών

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη από τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.Πολλοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει χωρίζοντας την χώρα στα τέσσερα.Ετσι τα παράπονα των πολιτών είναι μεγάλα και ειδικότερα των επαγγελματιών οδηγών.Από την άλλη όμως και τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και σωστά.Είναι όμως σωστός αυτός ο τρόπος για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους;Το somporo αφιερώνει το παρακάτω τραγούδι στους αγρότες όλης της χώρας..
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ http://www.youtube.com/watch?v=94HLI1KeiDo

Στίχοι: Διονύσης Τζεφρώνης
Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Βάλτε όλοι μια φωνή
θέλουμε και εμείς ψωμί
έχει και η αγροτιά
και στομάχι και καρδιά.

Νύχτα και πρωί
ένα με τη γη,
χωρίς ανάσα μια,
φτάνει πια, φτάνει πια,
απεργία. (x3)

Μάνα κάτσε στη γωνιά,
άλλο γλέντι αρχινά
τώρα ήρθε ο καιρός
για να πάμε λίγο μπρος.

Νύχτα και πρωί
ένα με τη γη,
χωρίς ανάσα μια,
φτάνει πια ,φτάνει πια,
απεργία. (x3)

Δεν χωράνε λόγια πια,
παρατήστε τη δουλειά
με τραχτέρ απ' το χωριό
για την πόλη μια και δυο.

Νύχτα και πρωί
ένα με τη γη,
χωρίς ανάσα μια,
φτάνει πια ,φτάνει πια,
απεργία. (x3)

4 σχόλια:

  1. Εγω ανηκω στη κατηγορια που καταδικαζω τις κινησεις των αγροτων.Ειναι αδικο να κανουν μπλοκα και να ταλαιπωρουνται χιλιαδες ελληνες.Καταρχην ξεκινουν τις κινητοποιησεις τους την περιοδο που δεν εργαζονται,ειναι οι πιο οικονομικα ευκαταστατοι και μπορουν να κανουν και μια δευτερη δουλεια εχοντας αρκετο χρονο γιατι η δουλεια τους διαρκει συνολικα 5 μηνες.Να βρουν αλλους τροπους να διεκδικησουν!Παντως μιλωντας με καποιοναγροτη μου ειπε πως οι αγροτες δεν εχουν δικαιο και πως αν δεις κατω απο τα σπιτια τους θα δεις τα πιο ακριβα αυτοκινητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα με τον Αρη....Οκ καταλαβαινω μεν οτι διεκδικουν καποια δικαιωματα...αλλα για μενα με λαθος τροπο,καταδικαζοντας ετσι τον υπολοιπο κοσμο,εμποδιζοντας την οδικη κυκλοφορια(παραβλεποντας οτι η δουλεια καποιων ανθρωπων βασιζεται στις μετακινησεις) Κ περα απο αυτο μην ξεχναμε οτι διανυουμε μια περιοδο οικονομικης κρισης η οποια εχει επηρεασει τα περισσοτερα επαγγελματα κ δεν ειναι οι μονοι που αντιμετωπιζουν προβληματα...Αλλωστε οπως ειπε κ ο Αρης δεν ειναι τυχαιο το οτι διαλεξαν την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο (που δεν εργαζονται)να κινητοποιηθουν...ας ειμαστε κ λιγο ρεαλιστες..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που η κυβέρνηση θα στείλει στα σύγχρονα στρατόπεδα των πόλεων Αθήνα –Θεσσαλονίκη τους υπολοίπους απομείναντες τον χωριών μας (βλέπε Στανος) στην πλειοψηφία φτωχούς αγροτο-εργάτες θα το καταλάβετε θα είναι όμως αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω πΑΙδια. οι αγροτες διεκδικουν με λαθος τροπο. ο υπολοιπος κοσμος δεν φταει σε τιποτα. με την ιδια λογικη ο καθενας μας θα επρεπε να κλεινει τους δρομους για να αντιμετωπισει τα προβληματα του. αλλα ετσι δεν γινεται τιποτα. ουτε ειναι λογικο. ασ παν εξω απο το σπιτι της υπουργου. μαζι της εχουν προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή