τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Κόοοοοοοοοοοολντα!!!

Αναβιώνει απόψε το βράδυ το πολύ παλιό έθιμο Κόλντα.
Παρέες παιδιών ανάβουν φωτιές σε υψώματα γύρω από το χωριό συμβολίζοντας τους ποιμένες τη νύχτα της Γέννησης του Χριστού. Θα παραμείνουν εκεί μέχρι τα ξημερώματα για να τους διαδεχτούν στα σοκάκια του χωριού τα κάλαντα.
"κόοοοοοοολντα! Δώσι μι θεια καρύδια μη σι σπάσου τα κιραμμίδια!!!"

6 σχόλια:

  1. Τελικά η ιδέα για κόλντα στο πηγάδι δεν ευδοκίμησε επειδή δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την προετοιμασία. Ελπίζουμε να γίνει του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΝΤΑ,ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kontaaa sourvaaa tis manas ta masouriaa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κόλντα σούρβα της γάτας τα μασούρια φωνάζαμε ρε Γιάννη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΚΟΛΝΤΑ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ.ΤΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΒΡΑΔΥ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ...ΠΕΡΝΑΝΕ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΝΕ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΟΥΝ ΠΛΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΙΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΡΑΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ,ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΝΙΩΤΕΣ...ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΑΓΚΕΣ.ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΦΛΩΡΟΣ..ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή