τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αρναίας-Στανού-Μελισσουργού.


Το οδικό δίκτυο Αρναίας-Στανού-Μελισσουργού κρύβει πολλές παγίδες λόγω φθοράς του οδοστρώματος. Πολλοί κάτοικοι αναφέρουν ότι εκτός από ζημιές στα οχήματά τους πολλές φορές κινδύνεψαν να βρεθούν και εκτός δρόμου. Επίσης κλείνει για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες ο δρόμος Στανού – Μελισσουργού λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Χολομώντα και της διάβρωσης που προκαλεί.  Οι υποσχέσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και  την κατασκευή γέφυρας έμειναν -ως συνήθως- μόνο στα χαρτιά. Για να αποποιηθούν όμως τις ευθύνες τους – όπως ξαναγράψαμε- φρόντισαν να τοποθετήσουν  προειδοποιητική πινακίδα!

20 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ

    1) Από την παιδική χαρά μέχρι το πηγάδι πλήρης ασφαλτόστρωση και πλήρες φωτισμός και στις δυο πλευρές του δρόμου. Φανταστείτε το θα φαίνεται σαν φιδάκι το βράδυ από τη καφετέρια η το βενζινάδικο.

    2) Άμεση αποκατάσταση του δρόμου προς Μελισσουργό στο λάκκο. Να φύγει η πινακίδα ντροπή ότι διέρχονται οι οδηγοί με ευθύνη τους. Να γίνει γέφυρα για να τελειώνει μια διασπώντος αυτό το θέμα.

    3) Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Στανου-Αρναίας και τα 8 χιλιόμετρα. Έχει να στρωθεί από τότε που φτιάχτηκε ο δρόμος πριν 20 χρόνια σχεδόν. Σε αυτό το δρόμο προσωπικά έπεσα σε λακκούβα και μου χάλασε η βάση του αμορτισέρ και πλήρωσα 70 ευρώ για αλλαγή της.

    4) Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Στανου-Μελισσουργού και στα 14 χιλιόμετρα ειδικά στο κομμάτι μέχρι τη Γιανκοβ είναι ελεεινός ο δρόμος και μέχρι και εξογκώματα παρατηρούνται σε κάποια σημεία. Ότι πιο εύκολο για να βγεις εκτός πορείας και να αγοράσεις κάνα αγροτεμάχιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετα ξυπνησες....τολη ξέρεις πόσα χρόνια τρέχουμε οι στανιωτες γι αυτα .ο προεδρος αυτο που λες για το φιδακι που θα φαινεται ο δρομος το ειχε στα ονειρα του με το που εκλεχθηκε. αλλα εδω δεν ερχοντε να αλαξουν τις λαμπες θα κανουν και φωτισμο για καλαισθητικους σκοπους...εδω ανθρωποι δεν μπορουν να πανε στα σπιτια τους απο τις βροχες και θα δωθει προτεραιοτητα σε δρομους που με τον ένα η τον αλλο τροπο συντηρουντε. δυστηχως ωραια τα ονειρα απλα τα βλεπεις με τα νεανικα σου ματια ελα στη πραγματικοτητα φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟΛΗ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διακρίνω μια ηττοπάθεια και απογοήτευση. Μήπως και είναι αυτές οι αιτίες που δεν μας δίνουν και τόσο σημασία; Πού είναι ρε το τσαγανό που διακρίνει τους Στανιώτες; Αν σταματήσουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε φίλοι μου τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα και μάλιστα πολλά όνειρα για να αλλάξουν επιτέλους κάποια πράγματα!!! Ψηλά το κεφάλι ρεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπάρχει και ο Συνηγόρος του Πολίτη οπου μπορούμε να προσφύγουμε για το θεμα αφου δεν εισακουόμαστε σαν χωριο.Ας κανουμε μια καταγγελια εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γενικο και αοριστο τι ακριβως εννοεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω με τον τολη κ περισσοτερο συμφωνω με τον hermes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοω οτι οταν καταθετουμε μια ιδεα η εστω ενα ονειρο μην βιαζεστε να το προεξοφλησετε γιατι καποια απο αυτα μπορει να γινουν και πραξη στο αμεσο μελλον ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΗΛΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΕΣ,ΣΕΒΑΣΤΕΣ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ..ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ..ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΑΤΑΚΕΣ,ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΑΣ ΤΙΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ... 1-ΒΟΥΔΑΣ-ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ:Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ... 2-ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ-ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ,Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ........ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ HERMES,ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασιλη μου δινεις την ευκαιρια να πω οτι αν και δεν μενω μονιμα στο Στανο αισθανομαι ομως 100% Στανιωτης και ειμαι πολυ περιφανος γι αυτο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτο δυστυχως ξεχναμαι εμεις που ζουμε μονιμα στο στανο φιλε τολη...εχουμε καταντησει να υποτιμουμαι τον στανο,το χωριο στο οποιο εχουμε γεννηθει και μεγαλωσει,εχουμε παψει να ειμαστε περηφανοι πλεον,εχουμε γινει ηττοπαθεις..εχουμε παψει να το σεβομαστε,και προκαλω οποιος εχει διαφορετικη αποψη,επωνυμως,να με διορθωσει...ξερετε τι μου ειπε ενας συγχωριανος μας,70 ετων?????ειναι μερικα παζαροσκυλα(εννοουσε τους κυριους που ξημεροβραδιαζονται στα καφενεια)που καθονται και σχολιαζουν αρνητικα για αυτα που κανετε για το πηγαδι,για τισ ιδεες που εχετε ωστε αυτος ο χωρος να αξιοποιηθει κτλ..ξεχναν ομως οτι το πηγαδι δεκαετιες πριν ηταν ο λογος που σημερα ζουμε..γιατι εκει πλεναμε ρουχα απο εκει πιναμε νερο...αυτα ηταν τα λογια ενος ανθρωπου που τα ειχε ζησει..και το σημαντικοτερο σεβεται τον τοπο του...πρεπει ολοι μας πλεον να σεβομαστε το χωριο μας και να νιωθουμε υπερηφανοι που ειμαστε στανιωτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να γυρίζουμε στο θέμα μας, επειδή ανάλογη ανάρτηση κάναμε και στο Ρεσπέντζα (http://respentza.blogspot.com/2009/12/blog-post_8622.html), θα ήθελα να επισημάνω κάποια στοιχεία. Όπως γνωρίζουμε τα προβλήματα του δρόμου στο Μελισσουργό εντάθηκαν μετά την μεγάλη πλυμμήρα πριν από 4 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Αφού δεν έκαναν τίποτα, πέρυσι έβαλαν την προειδοποιητική πινακίδα η οποία όμως μπορεί να εμηνευτεί και ως εξής:
    1. Μέχρι πέρυσι δεν ήταν επικίνδυνος ο δρόμος
    2. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γι' αυτό βάλαμε την πινακίδα
    3.Αν σας συμβεί κάτι μη μας ζητήσετε τα ρέστα
    Βέβαια ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία που θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΦΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΜΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κατα την αποψη μου η αιτια πλημηρων στο ρεμα Χολομωντα ειναι η ελλειψη βιολογικου καθαρισμου τον αστικων και βιοτεχνικων αποβλητων στην Αρναια που εχουν διαβροση την κοιτη του ρεματος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βασιλη οποιον εχω φερει στο χωριο εχει παθει πλακα με τη νεολαια που εχει,το τοπιο γενικοτερα και μου λενε παμε σε αλλα χωρια και βρισκουμε 5 γιαγιες και 3 παππουδες...
    να ξερετε οτι η αποψη αυτων που ερχονται πρωτη φορα στο χωριο ειναι αριστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΘΥΜΙΣΟΥ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΩΤΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΠΛΑ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ,ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ...ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ,ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ..Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πινακίδα φωτεινή ή όχι τα ίδια μηνύματα βγαίνουν που για μένα είναι αυτά που ανάφερα λίγο πιο πάνω. Και περισσότερο μπήκε όχι να προστατέψει εμάς αλλά αυτούς που τη βάλανε για να μην τους αποδοθούν ευθύνες αν συμβεί κάτι. Η σκέψη του Νίκου για τον συνήγορο του πολίτη είναι πολύ καλή. Τώρα αν η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού προκαλεί τη διάβρωση δε νομίζω να έχει μεγάλη βάση αφού ο δρόμος κλείνει μετά από κάθε νεροποντή. Ωστόσο η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού είναι αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή