τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ανώνυμα ή επώνυμα;

Το θέμα της ανωνυμίας που θίχτηκε σε δύο σχόλια σηκώνει μεγάλη κουβέντα και είναι ένα θέμα που απασχολεί τα περισσότερα μπλοκ. Η άποψή μας είναι ότι η ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν κάποιοι τις απόψεις τους και τις ιδέες τους χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις και τις πιέσεις του περιβάλλοντός τους και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει η κοινωνία μας.

Από την άλλη όμως η ανωνυμία μπορεί να αποτελέσει το δούρειο ίππο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών.

Ανώνυμα ή επώνυμα ας έχουμε ως στόχο μονάχα τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

2 σχόλια:

  1. συμφωνω μαζι σου εν μερη hermes,τουλαχιστον ας βαζουμε καποιο ψευδωνυμο ομως,και οπως σου εχω πει και προχτες,επειδη πρωτη φορα το κανω αυτο,δεν ηξερα πως να γραψω το ονομα,και για κανω εγω πρωτος την αρχη, αυτου που ειπα οτι θελω να βαζουμε τα ονοματα η εστω ψευδωνυμο θελω να ενημερωσω τους επισκεπτες οτι τα σχολια για τους δημοτικους συμβουλους και για την επαγγελματικη προοπτικη των νεων(προγραμματα νεων αγροτων-κτηνοτροφων)τα εχω κανει εγω....και το ξανατονιζω οχι επειδη φοβηθηκα αλλα επειδη δεν ηξερα να βαλω ονομα...κλεινοντας θα ηθελα να πω σε οσους φοβουνται,τουλαχιστον ας χρησιμοποιουν εστω ενα ψευδωνυμο,κατι,εστω ενα γραμμα,ενα νουμερο οτιδηποτε,ωστε να μπορει να γινεται σωστος διαλογος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "H ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν κάποιοι τις απόψεις τους και τις ιδέες τους χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις και τις πιέσεις του περιβάλλοντός τους".
    Αυτή είναι η καλή πλευρά της ανωνυμίας. Η κακή είναι η λάσπη, η συκοφαντία των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο τους, η προπαγάνδα.
    Να βγαίνει για παράδειγμα με ψευδώνυμο κάποιος βαλτός του Βαφειάδη και να σας βρίζει ή να παρουσιάζεται σαν κάτοικος του Στανού και να λέει "εμείς το θέλουμε το εργοστάσιο για να έχουμε δουλειές"!
    Όλα αυτά που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε εμείς που μιλάμε για τα μεταλλεία...
    Καλό κουράγιο παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή