τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Λα Λούνα



Η ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει υπό παράξενες συνθήκες. Απόψε, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη δουλειά. Μπαίνουν σε μια παλιά βάρκα, ξανοίγονται στη θάλασσα και περιμένουν. Θα ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο, ανάμεσα στις αντίθετες απόψεις και τις παραδόσεις χρόνων;

Υπάρχουν τρεις χαρακτήρες στο Λα Λούνα: ένα αγόρι, ο πατέρας και ο παππούς του. Με την πρώτη ματιά, είναι και οι τρεις κομμένοι από το ίδιο καλούπι. Φορούν φόρμες και καπέλα και έχουν σκούπες. Αλλά οι μικρές τους αντιθέσεις αποκαλύπτουν και τους χαρακτήρες τους.


Από το πέρας του χρόνου τα μάτια των δύο ενήλικων ανδρών δεν φαίνονται, και ούτε οι ίδιοι μπορούν να δουν τόσο καθαρά όσο το αγόρι, του οποίου τα μεγάλα μάτια βλέπουν ανεμπόδιστα και με έκπληξη τη μαγεία γύρω του. Μια απλή, γλυκιά, ονειρική ιστορία, η οποία απευθύνεται στο παιδί που κρύβουμε μέσα μας, με εντυπωσιακά, πανέμορφα γραφικά και μια μαγευτική μελωδία να συνθέτουν μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες μικρού μήκους μικρών και μεγάλων!

Το Λα Λούνα, έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Ανεσί στην Γαλλία στις 6 Ιουνίου του 2011, και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους έναν χρόνο αργότερα, συνοδεύοντας την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία της Pixar, Brave (2012), Η Γενναία.

Η ταινία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar και αγαπήθηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια μεταξύ άλλων και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Κείμενο από το paidikaicinema.blogspot.gr
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου