τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η εισήγηση του Προέδρου της Τ.Κ. ΣΤΑΝΟΥ για το πρόβλημα υδροδότησης

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση που έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Στανού , Γερακούδης Δημήτρης, στο χτεσινό (30/09/15) Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό με θέμα τη μελέτη και  κατασκευή νέας γεώτρησης , καθώς και  τη μεταφορά 15-20 κυβικών νερού ανά ώρα από τη γεώτρηση της Τσαντανόβρυσης στη δεξαμενή του χωριού , για την οριστική λύση του προβλήματος της υδροδότησης.


Καλησπέρα και από εμένα .Εγώ θέλω να αναφερθώ στο μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο Αριστοτέλη που πρέπει να λυθεί άμεσα ,από την Δημοτική Αρχή πριν τον Μαιο του 2016 ,πριν αρχίσει το καλοκαίρι δηλαδή, και αυτό δεν είναι άλλο από την μη επάρκεια υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Στανού , πρόβλημα που μας ταλανίζει χρόνια.
Παρότι που τον τελευταίο χρόνο έχω στείλει 5 έγγραφά ενημερώνοντας όλους τους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο και το τελευταίο έγγραφό μου στάλθηκε στις 15/9/15 μαζί με  υπογραφές όλων των κατοίκων ,των συλλόγων και των φορέων του Στανού , έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα στο θέμα της μελέτης και κατασκευής Νέας Γεώτρησης αλλά και μεταφοράς νερού από την θέση Τσαντανόβρυση εως την δεξαμενή του χωριού ,αυτής της παλαιάς γεώτρησης που  εξετάζαμε τον Ιούλιο.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι ,περάσαμε 40 ημέρες εφιαλτικές στο Στανό. Δεν είχαμε καθόλου νερό ή είχαμε για 2 με 3 ώρες την ημέρα. Αυτό το πρόβλημα κρατάει χρόνια.

Αυτήν την στιγμή υδροδοτούμαστε από μία και μόνο γεώτρηση η οποία βγάζει μόλις 23 κυβικά νερού την ώρα. Αυτή η γεώτρηση είναι αυτή που κατεβήκαμε στα 200 μέτρα το καλοκαίρι και τερμάτισε .Αν λιγοστέψει ή τελειώσει το νερό της ,τότε αυτόματα αχρηστεύει η μοναδική μας γεώτρηση και ξεμένουμε οριστικά από νεράκι αλλά και να μην γίνει τίποτα από αυτά τα δύο ,τα 23 κυβικά που βγάζει τώρα ,τους 4 καλοκαιρινούς μήνες δεν  επαρκούν και θα υπάρχει πρόβλημα ξανά μεγάλο και θα ζήσουμε πάλι τις ίδιες τραγικές καταστάσεις. Τουλάχιστον το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 40 κυβικά /ώρα .
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο πληθυσμός  του Στανού ,έχουν επιστρέψει πολλές οικογένειες και πολλοί συνταξιούχοι  από τις πόλεις και  πλέον ζουν μόνιμα στο χωριό ,έχουν γίνει νέα σπίτια και η  ζήτηση σε νερό έχει αυξηθεί κατά πολύ.  
Πρέπει οπωσδήποτε  να προγραμματίσουμε να μεταφέρουμε το νερό από την Τσαντανόβρυση στην δεξαμενή καθώς επίσης να αρχίσουν άμεσα και οι μελέτες για νέα γεώτρηση ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα  που μας  ταλαιπωρεί  χρόνια.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ,είναι το μόνο θέμα συζήτησης τους καθημερινά .Όποιος δεν έχει ζήσει αυτό που βιώνουμε κάθε καλοκαίρι στο Στανό δεν το καταλαβαίνει .
Τον Φεβρουάριο του  2015 είχα θέσει πάλι το θέμα στην ίδια αίθουσα σε Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγκαιότητα νέας γεώτρησης στον Στανό και ότι το καλοκαίρι θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και η απάντηση που πήρα από τον προιστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας τον κ. Ζάπρη ήταν  η εξής:
Ο Στανός δεν χρειάζεται γεώτρηση το νερό επαρκεί για τις ανάγκες του χωριού και δεν είναι στις  προτεραιότητες  .
Μετά από 3 μήνες διαψευστήκατε πανηγυρικά .
Ελπίζω και εύχομαι να μην συμβεί πάλι το ίδιο σήμερα και η απάντηση σας να είναι πιο σοβαρή  και πιο ουσιαστική .
Κύριοι εάν δεν γίνει πάλι το παραμικρό έως το καλοκαίρι και μας αφήσετε ένα ολόκληρο χωριό 1000 κατοίκων μόνο με   την μία  γεώτρηση των 23 κυβικών θα υπάρξει πάλι το ίδιο πρόβλημα ίσως και μεγαλύτερο και θα ζήσουμε πάλι τραγικές καταστάσεις και οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να ελέγξουν την οργή τους ,δικαιολογημένα βέβαια .
Το θέμα είναι το σοβαρότερο που υπάρχει στον Δήμο και πρέπει να λυθεί γρήγορα και οριστικά . Προτείνω να μεταφερθεί το νερό από την Τσαντανόβρυση στην Δεξαμενή του χωριού , να γίνουν  όλες οι απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται και επίσης να αρχίσουν από αύριο κιόλας οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας γεώτρησης στην Τ.Κ. κοινότητα Στανού ώστε να λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα μας.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας αρχίστε άμεσα τις διαδικασίες που προανέφερα .Άλλη παράταση   αυτό το θέμα δεν πρέπει να πάρει.
Είμαι στην διάθεση σας σε ότι χρειασθεί .
 Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου