τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Maori Afro-tropical Festival.


πηγή

11—13 Ιουλίου 2014
Μαζί με τον τζίτζικα, φέτος το καλοκαίρι, σκάει για πρώτη φορά στο Maori Beach Bar και το Afro-tropical Festival. Μία τριήμερη μουσική γιορτή με ήχους και ρυθμούς από όλο τον κόσμο. Live Band, Shows, Soundsystems και DJ sets συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Μια συμπαραγωγή διάφορων καλλιτεχνών που έχει ως στόχο την ανάδειξη της Αφρο-Βραζιλιάνικης κουλτούρας σε όλο της το φάσμα. Ετοιμάστε τον καλοκαιρινό σας εξοπλισμό, φορέστε βατραχοπέδιλα και μάσκες και βυθιστείτε με ήχους Άφρο-τροπικούς σε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μουσικό τριήμερο.


Paranaue Live Band
Οι Paranaue ιδρύθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2003. Στα πρότυπα των blocos afros της Μπαΐα στη Βραζιλία, οι Paranaue αποτελούνται από μια ομάδα κρουστών “Bloco paranaue” και μια ομάδα χορού “Dancaue” που εργάζονται από κοινού. Αυτές οι ομάδες ακολουθούν το πολιτιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε όταν η καταπιεσμένη αφροβραζιλιάνικη κοινότητα είχε την ανάγκη να επανασυνδεθεί με την αφρικανική κληρονομιά της και να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την πολιτιστική υπογραφή της. Ανοιχτοί σε όλους αυτούς που θέλουν να μάθουν, οι Paranaue, με σεβασμό προς όλους τους εκπροσώπους αυτής της κουλτούρας, θέλουν να μεταφέρουν αυτές τις τέχνες στην καθαρή τους μορφή, όπως διδάσκονται και ασκούνται στην Bahia της Βραζιλίας, προσπαθώντας να εκπληρώσουν τη βασική ανθρώπινη ανάγκη για τη μουσική, το χορό και την τέχνη.

Grupo Jacobina Arte Ierissos – Capoeira Show
H Jacobina Arte, είναι ένα διεθνές γκρούπ Capoeira με ιστορία 9 περίπου χρόνων. Ο Mestre Pitbull απο την Bahia (στη Βραζιλία), ίδρυσε το grupo με έδρα την Jacobina, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αργότερα, στην περιοδία που έκανε, ίδρυσε σχολές στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, Κροατία, Τουρκία, Iνδονησία αλλά και στην Ελλάδα.

Discoteca Internacional by Pale Penguin
Το Discoteca Internacional είναι ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι σε ρυθμούς και μελωδίες του κόσμου μέσα στο πέρασμα του χώρου και του χρόνου. Μουσικές της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης που μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά αισθήματα και διαθέσεις. Afro-Beat, Afro-Funk, Boogaloo, Carribbean Calypso, Indian Vibes, Pakistani Pop, Bollywood Themes, Cumbia, Forro, Bossa-Nova, Latin Soul, Arabic Funk, Tijuana Electronica, Exotica, Nu-Tango, East Europe Jazz και πολλά άλλα στυλ ανακατεύονται σ’ ένα εξαιρετικό χαρμάνι με μοναδικά αποτελέσματα από τον Pale Penguin.

Deej.Morph
World Groove Music: ένα μουσικό ταξίδι με tropical διάθεση μέσα από Afrobeat, Reggae, Funk, Afrocuban, Calypso και Cumbia ηχοχρώματα παρασύροντας τους ακροατές σε ένα ξέφρενο party, γεμάτο χορό και διασκέδαση.

La Vida Moderna
Οι La Vida Moderna είναι δύο μουσικοί μετανάστες στο Λονδίνο και στο Βερολίνο που αποφάσισαν να κουνήσουν τους πάντες με τα μοναδικά σετ και ρεμίξ τους. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, το χειμώνα πίσω στας Ευρώπας.

Tania
Global Vibes to make you dance. Το χειμώνα θα τη βρείτε να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι σε τροπικές παραλίες. Η Tania υπόσχεται να μας παρασύρει σ” ένα μουσικό ταξίδι με Αfrican Rhythms και Tropical Grooves στο Maori Afro-Tropical Festival.

Siraistak
Ο Siraistak τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στον αναζήτηση και συλλογή δίσκων από τη Δυτική Αφρική. Στο Maori Afro-tropical Festival θα παρουσιάσει ένα Set με μουσικές που αναδείχθηκαν τη Χρυσή Εποχή της αφρικανικής μουσικής στο Μάλι, τη Σενεγάλη και τη Γουινέα.

R-SR
Ο R-SR βρίσκεται πίσω από την οργάνωση της κολεκτίβας Kocmoc, που έχει φιλοξενήσει ονόματα, όπως Samy Ben Redjeb (Analog Africa Records), Αδαμάντιος Καφετζής (Teranga Beat Records) και Dynamons (Echovolt/Into The Light Records), μεταξύ άλλων. Τα DJ sets του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολυφασματικά, καθώς παρουσιάζει επιλογές που εκτείνονται σε μια ευρεία και εκλεκτική γκάμα μουσικών ειδών, όπως Afro/Cosmic, Disco και Tropical, χωρίς όμως να παραλείπονται δόσεις κλασικής House από πόλεις, όπως το Chicago και το Detroit της Αμερικής.

45 Dope
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο 45Dope, είναι από τους νεότερους DJs στην Ελλάδα, ενεργός στην εναλλακτική μουσική σκηνή, με το set του να αποτελείται μέχρι σήμερα μόνο από βινύλιο. Τον τελευταίο χρόνο διαμένει στο Birmingham της Αγγλίας, από όπου για τρίτη χρονιά εκπέμπει μουσικά μέσω του Paranoise Webradio. To μουσικό του προφίλ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως Αfro-futuristic, λόγω του αυτοσχεδιασμού σε κάθε set του που οδηγεί σε ένα μείγμα πρωτότυπων οργανικών ήχων και νέων ρυθμών, έχοντας ως βάση την κουλτούρα του Hip Hop και των Beats, καθώς επίσης στην σύνδεση μας με το διάστημα και τις ρίζες μας στην Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου