τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ 3-1


Συνεχίζουμε… 
  Δεν τα κατάφερε τελικά η Θύελλα να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Κι όμως ήταν ένας αγώνας που η ομάδα θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Το λέμε αυτό γιατί η Θύελλα μέχρι το 81ο λεπτό, όταν σημειώθηκε το 2 – 1 και δεν της έδινε πολλά περιθώρια αντίδρασης, έλεγχε τον αγώνα, είχε δύο δοκάρια, δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ και τελικά ορισμένες άτυχες στιγμές και κάποια λάθη της στέρησαν ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας.

Α΄ημίχρονο:
  Οι παίκτες της Θύελλας μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι επέβαλαν το ρυθμό τους, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι χωρίς όμως να καταφέρουν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ. Το πρώτο 20άλεπτο του αγώνα ήταν ένας συνεχής επιθετικός μονόλογος της Θύελλας.  Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον αγώνα και κατόρθωσαν μάλιστα να προηγηθούν στο σκορ. Οι παίκτες της Θύελλας αντέδρασαν άμεσα, ισοφάρισαν γρήγορα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ και το ψυχολογικό πλεονέκτημα εν’ όψει της επανάληψης.

Φάσεις και γκολ:


5ο λεπτό: δυνατό σουτ - φάουλ από τον Λευτέρη Αλβανό η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
7ο λεπτό: Μετά από ωραίο συνδυασμό του Γιώργου Στόϊκου με τον  Λευτέρη Αλβανό, ο δεύτερος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων και απομάκρυναν τη μπάλα σε κόρνερ.
9ο λεπτό: σουτ του Λευτέρη Αλβανού η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από τα δοκάρια.
21ο λεπτό: πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή της Θύελλας και ευκαιρία με τον Κακούρο, αλλά το σουτ που επεχείρησε κατέληξε άουτ.
23ο λεπτό: ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Πιπερά.
34ο λεπτό: Το 1 -0 για τους γηπεδούχους με περιπετειώδη τρόπο, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ακολούθησε μια φάση διαρκείας στην εστία της Θύελλας, οι αμυντικοί δεν κατόρθωσαν να απομακρύνουν τη μπάλα και ο Μπουζής την προώθησε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.
37ο λεπτό:  Το 1 – 1 με σχεδόν ίδιο τρόπο όπως και το γκολ των γηπεδούχων. Εκτέλεση κόρνερ, ανεπιτυχείς προσπάθειες των αμυντικών των γηπεδούχων να απομακρύνουν τη μπάλα και τελικά ο Γιώργος Στόϊκος με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το σκορ.

Β΄ημίχρονο
  Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με δυνατές μονομαχίες εκατέρωθεν που, σε ορισμένες περιπτώσεις γινόταν τραχύ και επικίνδυνο εξ’ αιτίας και του κακού αγωνιστικού χώρου που ήταν βαρύς από τη βροχή των προηγούμενων ημερών. Τελικά επεκράτησαν οι γηπεδούχοι, όχι γιατί ήταν καλύτεροι, αλλά γιατί ήταν πιο τυχεροί, πιο συγκεντρωμένοι και έκαναν λιγότερα λάθη.

Φάσεις και γκολ:
48ο λεπτό: ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Πιπερά.
51ο λεπτό: δεύτερο δοκάρι για τη Θύελλα όταν, μετά τό δυνατό σουτ – φάουλ του Λευτέρη Αλβανού, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
62ο  και 66ο λεπτό ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με τους Κακούρο και Βούλγαρη αντίστοιχα.
75ο λεπτό: ωραίο σουτ από τον Στέλιο Μαριανό υποχρέωσε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιήσει μια δύσκολη και εντυπωσιακή απόκρουση σε ένα πολύ κρίσιμο – χρονικά  - σημείο του παιχνιδιού.
81ο λεπτό: το 2 – 1 για τους γηπεδούχους όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ ένα τραγικό λάθος των αμυντικών της Θύελλας έφερε τον Κακούρο σε πλεονεκτική θέση  που, δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
85ο  λεπτό: σουτ του Λευτέρη Αλβανού άουτ.
90ο λεπτό: Το 3 -1 με τον Βούλγαρη σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων και ενώ οι παίκτες της Θύελλας, στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν, είχαν προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:
«Ελπίς» Βραστάμων: Νικολαϊδης Κ., Νικολαϊδης Η., Δημούδης Β., Παπαβασιλείου Ι., Γκρίλης Κ., Πιπεράς Α. (74΄Ληστής Β.), Κυργιαφίνης Ι. (90΄Μπουζής Χ.), Γκλάβας Ι., Βούλγαρης Γ., Μπουζής Γ. (69΄Λιόλιος Δ. ), Κακούρος Γ.
«Θύελλα» Στανού: Στόϊκος Χρυσοβαλάντης, Κυριαφίνης Γιάννης, Γκόγκος Σάκης, Γερακούδης Παναγιώτης (72΄Στόϊκος Σάββας), Τουπλικιώτης Χαράλαμπος, Τουπλικιώτης Νίκος, Μαριανός Βασίλης, Μαριανός Στέλιος (79΄Παπαευσταθίου Άγγελος), Αλβανός Λευτέρης, Στόϊκος Γιώργος (87΄Βεκόπουλος Νίκος), Μπήντος Στέλιος.

ΥΓ. 
  Ο καλός καιρός και οι … λογαριασμοί των δύο ομάδων από την  περσινή αγωνιστική περίοδο είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετός κόσμος – και από τα δύο χωριά - στις κερκίδες του γηπέδου των Βραστάμων. Η διάθεση των μεν για … εκδίκηση και … ανταπόδοση και των δε για …καζούρα δεν άργησε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα που, σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε τα όρια με αποτέλεσμα να δούμε αρκετές στιγμές έντασης.
  Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ο χθεσινός αγώνας να  … εκτόνωσε τις διαθέσεις αυτές και ο επόμενος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων να είναι ένα παιχνίδι που θα τιμάει την ιστορία και τους κατοίκους και των δύο χωριών.  

ρεπορτάζ : Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου