τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μπάμπης Παπαδόπουλος: Το μινόρε του τεκέ




Κιθαρίστας του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ. Μέχρι το 2001 που σταμάτησαν να παίζουν, οι Τρύπες ηχογράφησαν επτά δίσκους (έξι studio και έναν live). Ήταν μέλος, επίσης, της “Λοξής Φάλαγγας”, του συγκροτήματος που συνόδευε τον Ν. Παπάζογλου στις συναυλίες του.
Το 2000, η ενορχήστρωση που έκανε στο δίσκο “Βραχνός Προφήτης” του Θανάση Παπακωνσταντίνου, δημιούργησε μια τομή στην ελληνική δισκογραφία, μιας και ο δίσκος κατάφερε να δώσει μιαν άλλη, πιο σύγχρονη, εικόνα στο ελληνικό τραγούδι παντρεύοντας τον ήχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου με την ροκ-ψυχεδέλεια και τον αυτοσχεδιασμό-πειραματισμό.
Ο “Βραχνός Προφήτης” ψηφίστηκε σαν ένας από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας. Ακολούθησε το 2002 ο  δίσκος “Αγρύπνια” του ιδίου καλλιτέχνη και παράλληλα ο Μπάμπης δημιούργησε τους “Λαϊκεδέλικα”, την ορχήστρα που συνόδευε στις συναυλίες τον Θ. Παπακωνσταντίνου για τα επόμενα δύο χρόνια. Συμμετείχε σε δύο δίσκους του Γιώργου Χριστιανάκη παίζοντας τις κιθάρες και έχει κάνει την ενορχήστρωση σε δύο δίσκους του Σωκράτη Μάλαμα. Έχει γράψει μουσική και θέατρο και ταινίες. Από το 2010 είναι μέλος του συγκροτήματος “Χειμερινοί Κολυμβητές”.

Από τον Δεκέμβριο του 2010, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει ζωντανές εμφανίσεις με το υλικό από τους δύο προσωπικούς του δίσκους. Την ορχήστρα αποτελούν, εκτός από τον ίδιο που παίζει ακουστική κιθάρα, ο Φώτης Σιώτας στην βιόλα, ο Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Βλαχομήτρος στο μπουζούκι. Στις συναυλίες παρουσιάζουν τα κομμάτια και από τους δύο προσωπικούς του δίσκους ενορχηστρωμένα γι' αυτή την ορχήστρα. Μια σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής, αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχοχρώματος της λαικής μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ  αυτοσχεδιασμών.
πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου