τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Της ημέρας σκέψεις και εκτιμήσεις


Τις τελευταίες μέρες ζω αποκομμένος, μόνο με φυτά και ζωντανά. Έχω χάσει επεισόδια ενημέρωσης.

Σήμερα έλαβα την πληροφορία από φίλη του σάιτ ότι χτες σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων καθεστωτικού τηλεοπτικού καναλιού, βγήκε ρεπορτάζ με τίτλο “η δουλειά δεν είναι ντροπή” και “διαφήμιζε” ελληνίδες φοιτήτριες που δουλεύουν ως ημίγυμνες χορεύτριες επί της μπάρας νυχτερινών κέντρων με αμοιβή 60 ευρώ.

Όσα κατά καιρούς λέμε για την παιδική πορνεία που έρχεται ολοταχώς και μάλιστα απενοχοποιημένη και πολυδιαφημισμένη, να συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του ιδίου επιπέδου με το δικό μας, επιβεβαιώνονται με το πιο σαφή τρόπο.


Σήμερα επίσης έγινε η σύσκεψη των αρχηγών της κυβέρνησης. Και μας είπαν ότι δεν συζήτησαν για μέτρα αλλά για στρατηγικές. Και ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Πολύ ενδιαφέρον. Νιώθουμε όλοι μεγάλη ασφάλεια πλέον.



Έχω την αίσθηση ότι οργανώνουν ομάδα γνωστών πνευματικών ανθρώπων, από τον χώρο των συγγραφέων και των πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα βγουν εντός των ημερών με κείμενο που θα έχει από κάτω τις τζίφρες τους και θα ζητούν επιτακτικά να σφαγούμε για να σωθεί η χώρα. Θα μας δείξουν οι γνωστοί τσαρλατάνοι των τεχνών και των επιστημών τον δρόμο δήθεν. Θα θέτουν τους πολιτικούς αρχηγούς έναντι των ευθυνών τους για την σωτηρία της πατρίδας και θα τους ζητούν να λάβουν μέτρα ενάντια στους πολίτες.

Υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι για να βάλουν υπογραφή σε κάποιο τέτοιο κείμενο. Άλλος για να πάρει κάνα βραβειάκι για κάποιο έργο του, άλλος για καμιά θεσούλα στο πανεπιστήμιο, άλλος, το πιθανότερο, για να ξεχρεώσει παλαιά γραμμάτια αναξιοκρατίας κι άλλος από ηλιθιότητα και μόνο. Πάντως υπάρχουν πολλοί και είναι και γνώριμοι. Έκπληξη καμία δεν θα υπάρξει.

http://yiannismakridakis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου