τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι πιο αιματηρές τραγωδίες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Ο θάνατος τουλάχιστον 79 ανθρώπων την Τετάρτη σε αγώνα στο Πορτ-Σάιντ της Αιγύπτου είναι ακόμη μια τραγωδία στο μακρύ κατάλογο αυτών που συνδέονται με το ποδόσφαιρο. Με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα στο Πορτ - Σάιντ το Sport24.gr, θυμάται τις 15 πιο πολύνεκρες τραγωδίες που έχουν συμβεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όλου του κόσμου.

Από συγκρούσεις χούλιγκαν, κατασκευαστικά λάθη, παραλείψεις αρμοδίων, αλόγιστη χρήση δακρυγόνων μέχρι και πολιτικά κίνητρα, όπως φαίνεται να είναι η αιτία της τραγωδίας στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Χαμένες ανθρώπινες ζωές σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Ο αγώνας ανάμεσα στην Αλ - Μασρί με την Αλ- Αχλί θα μπει στην μαύρη λίστα με τα παιχνίδια στα οποία η ιστορία θα τα κρατήσει στα κιτάπια της όχι για το αποτέλεσμά τους ή κάποιο άλλο ξεχωριστό ποδοσφαιρικό γεγονός, αλλά για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε αυτά...
Με αφορμή λοιπόν το μακελειό στην Αίγυπτο, το Sport24.gr κάνει αναδρομή στις χειρότερες τραγωδίες που συγκλόνισαν το ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Ανάμεσά τους και η πιο μαύρη στιγμή του αθλήματος στη χώρα μας η οποία συνέβη πριν 31 χρόνια στο Στάδιο Καραϊσκάκης..

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου