τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Ο αγώνας του λαού της Βόρειας Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας!
Θεσσαλονίκη 15-4-2011
Καταγγέλλουμε το τεράστιο και μη αναστρέψιμο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στη βορειοανατολική Χαλκιδική, με τις μεθοδεύσεις των αρπακτικών του κεφαλαίου για την εξόρυξη χρυσού. Αν τελικά πραγματοποιηθεί θα είναι η μεγαλύτερη οικολογική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και τουριστική καταστροφή ολόκληρης της πανέμορφης Χαλκιδικής, με σοβαρές επιπτώσεις στην ευρύτερη όμορη Ελλάδα.

Στο όνομα «αναπτυξιακών σχεδίων», στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου επιχειρείται ένα σχέδιο καταστροφής του τόπου. Στο όνομα μιας «μεταλλευτικής ζώνης» που υπόσχεται κέρδη μόνο για το διεθνές κεφάλαιο καταστρέφονται τα νερά, τα δάση και οι θάλασσες, ενός από τα ομορφότερα και τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας......


Κυβέρνηση, κοινοβουλευτικοί, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ΜΜΕ, τοπικοί δημοτικοί παράγοντες και όχι μόνο, έχουν επιδοθεί σε μια σωτηριολογικού χαρακτήρα προπαγάνδα, παίζοντας έναν αβανταδόρικο ρόλο για τη γενικότερη αποδοχή των καταστροφικών σχεδίων των αδίστακτων κεφαλαιοκρατών και τη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος στην κοινή γνώμη.


Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη συμπαρίσταται ενεργά στο δίκαιο, μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας και μαχητικής αντίστασης που έχει αναπτυχθεί από τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που έχοντας πάρει την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν κανένα να παίξει με τις ζωές τους. Τα σύμφωνα με τις κερδοσκοπικές ορέξεις τους σχέδια των αρπακτικών του κεφαλαίου για την εξόρυξη χρυσού, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσουν. Ο αγώνας του λαού της βόρειας Χαλκιδικής είναι και δικό μας αγώνας. Θεωρούμε ότι η γνωστοποίηση αυτού του κολοσσιαίου οικολογικού εγκλήματος, η ευαισθητοποίηση του λαού της Θεσσαλονίκης και των κατοίκων στις γειτονιές μας και η ενεργή συστράτευση στον αγώνα ενάντια στις προσπάθειες για την μετατροπή ενός παράδεισου σε κρανίου τόπο είναι επιτακτικά και αναγκαία.


Να μην περάσουν τα σχέδια των αδηφάγων αρπακτικών του κεφαλαίου. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας. Αντίσταση μέχρι τη νίκη.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου