τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση από Ισραηλινούς κομάντος στο στόλο της Ελευθερίας



Τα έξι πλοία δέχθηκαν επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα, ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 70 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, από την επίθεση, στην διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30. Νεώτερες αλλα πάντα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 νεκρούς.
Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το πρωί σε 5 από τα 6 πλοία που κατέλαβαν οι ισραηλινοί κομάντος. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό ή την ταυτότητα των θυμάτων. 
Ανακοινωθέν της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

THESSALONIKI URBAN FESTIVAL 2010

-->
Σήμερα, 29 Μαΐου 2010, διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ένα φεστιβάλ αστικού χώρου καλλιτεχνικό, ακτιβιστικό, οικολογικό, συμμετοχικό, μια συνδιοργάνωση συλλογικοτήτων και καλλιτεχνών, μια ανοιξιάτικη γιορτή για τη ζωή στην πόλη, ένα παιχνίδι έκφρασης και παρέμβασης στον δημόσιο χώρο με στόχους:
  • τη διεκδίκηση ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ για τους πολίτες.
  • την ανάδειξη του ζωντανού πολιτισμικού δυναμικού της πόλης.
  • τη δημιουργία παρατηρητηρίου για την καταγραφή/ανάδειξη και διεκδίκηση ελεύθερων δημόσιων χώρων στην πόλη.
 Η γιορτή αυτή είναι «χειροποίητη», χαμηλού κόστους και προέκυψε από τη σύνθεση των ομάδων που τη συνδιοργανώνουν.
«ΠΧ5: Φτού ξελευτερία!»
Η κραυγή αυτή, παραπέμπει σε παλιότερο συλλογικό παιχνίδι (το θυμάστε;) και συνόδευε το άγγιγμα με το οποίο το «μαρμαρωμένο» παιδί «ξελευτερωνόταν» και ξανάμπαινε στην παρέα. Το παιχνίδι μεταφέρεται συμβολικά στο σήμερα, στη χαώδη και αβίωτη πόλη. Παρτέρια, Παρκάκια, Πεζοδρόμια, Πεζόδρομοι, Πλατείες αγγίζονται «μαγικά» από το χέρι της τέχνης και της δράσης και ξαναμπαίνουν στη συλλογική χρήση ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟYΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Performances, θέατρο, εγκαταστάσεις, εικαστικά, διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας, μουσικοχορευτικά θεατρικά δρώμενα, μουσικοί & χορευτές δρόμου, χαριστικό παζάρι ρούχων και βιβλίων, αγορά βιολογικών προϊόντων και κεραμικών, ανάπλαση χώρου, δραστηριότητες για παιδιά (εργαστήρι ζογκλερικών, κατασκευή κεραμικών, ακροβάτες, παιχνίδι ανακύκλωσης, κατασκευές), happenings θα συμβαίνουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη (τον δυνάμει ομορφότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης, εάν και όταν δεν παρκάρουν αυτοκίνητα, εάν και όταν δεν είναι γεμάτος με πραμάτειες), στην πλατεία Ναυαρίνου και στον χώρο γύρω από τη Ροτόντα.
Το απομεσήμερο (3-6 μμ) θα στρώσουμε τις κουρελούδες, τα sleeping bags, τα καρό μας τραπεζομάντιλα και θα κάνουμε πικ-νικ στο γρασίδι της Ροτόντας, όπως παλιά, απαντώντας στην οικονομική κρίση με φαντασία και δημιουργικότητα. Το βράδυ, πανευτυχείς θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως.


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου

Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου όπως αυτό διαμορφώθηκε από την κατανομή αξιωμάτων είναι:
Πρόεδρος: Κασαμπαλή Άννα
Αντιπρόεδρος: Τσιάγκας Αθανάσιος
Γραμματέας: Χαλκιά Μαρία (Στάμου)
Ταμίας: Κασαμπαλής Γεώργιος του Στεφάνου
Ειδικός Γραμματέας: Κάκκας Στέλιος
Μέλη: Μαριανός Βασίλειος του Γεωργίου και Χριστάρας Γεώργιος του Κων/νου
Εξελεγκτική επιτροπή: Στόϊκος Μιχαήλ και ΣτόΪκος Πέτρος
Τους ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία στο έργο τους!

Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία

-->

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου παρουσιάζει από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή. Κάθε ημέρα, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, το έργο του Νίκου Καββαδία μέσα από το μάτια των ανθρώπων που τον έζησαν, τον μελέτησαν, τον μελοποίησαν και τον τραγούδησαν.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα  εδώ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μάιλς Ντέιβις – Η ιδιοφυΐα της τζαζ


«Τη χρονιά που γεννήθηκα το Σεντ Λούις χτυπήθηκε από ένα φοβερό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα. Ο ανεμοστρόβιλος εκείνος μου άφησε κάτι από τη βίαιη δημιουργικότητά του. Χρειάζεται δυνατό φύσημα, ξέρετε, για να παίξει κανείς τρομπέτα. Πιστεύω στο μυστήριο και το υπερφυσικό, κι ένας ανεμοστρόβιλος είναι σίγουρα και τα δυο»... διηγείται ο Μάιλς Ντέιβις στην αυτοβιογραφία του. Κι όταν εκείνος έπαιζε την τρομπέτα του ήταν «ανεμοστρόβιλος». Κι ο ήχος ήταν και μυστήριος και υπερφυσικός.
Ο Μάιλς είδε το πρώτο φως στο Άλτον του Ιλινόις,  στις 26 Μαΐου του 1926. Το 1944, στα 18 του χρόνια πρωτάκουσε τον Τσάρλι Πάρκερ και τον Ντίζι Γκιλέσπι να παίζουν μαζί στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Αυτό έφτανε. Εγκατέλειψε τα σχέδια του που μέχρι τότε τον οδηγούσαν στην ιατρική και για πολλούς ευτυχώς καθώς η θέση του ήταν δίπλα στα ιερά τέρατα της τζαζ ή της «μαύρης μουσικής» όπως ο ίδιος προτιμούσε να την αποκαλεί.
περισσότερα στο tvxs

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η ομάδα των streetpanthers

Οι streetpanthers είναι μια ομάδα εικοσιδύο ανθρώπων που ξεκίνησαν την κίνηση, είναι οι δέκα εθελοντές που ασχολούνται με τα καθημερινά θέματα, είναι οι δώδεκα χιλιάδες φίλοι που πήραν αυτοκόλλητα και ενίσχυσαν οικονομικά την οργάνωση, είναι οι πολλοί περισσότεροι που τα χρησιμοποιούν σε όλη την Ελλάδα, δείχνοντας την έμπρακτη αντίθεσή τους στην παράνομη και αγενή στάθμευση που μαστίζει τη χώρα και τον πολιτισμό μας.

Στην «καθημερινή» μας πραγματικότητα, ο Γιώργος και ο Αναστασία απαντούν σε μηνύματα, πακετάρουν και στέλνουν αυτοκόλλητα. Ο Αντώνης και ο Χρήστος φροντίζουν το φόρουμ, ο Παναγιώτης δουλεύει πάνω στην ιστοσελίδα μας, ο μεγάλος Αντώνης καλωσορίζει τα σημεία διάθεσης των εντύπων μας, ο Γιάννης φροντίζει να γίνονται όλα φορολογικά νόμιμα και η Αντιγόνη μας δίνει νομικές συμβουλές. Η Αγνή αποδελτιώνει τον Τύπο και μας ενημερώνει. Ο Γρηγόρης συντονίζει όλους, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που βλέπετε...

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.streetpanthers.gr/

Αναχώρησε χθες ο «Στόλος της Ελευθερίας»


Ο «Στόλος της Ελευθερίας», όπως ονομάζεται η διεθνής πρωτοβουλία, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη Γάζα από λιμάνια στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Τα πλοία προβλέπεται να φθάσουν στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Μεταφέρουν οικοδομικά υλικά και χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας, στην οποία έχει επιβάλει το Ισραήλ ασφυκτικό αποκλεισμό αφότου περιήλθε υπό τον έλεγχο της Χαμάς τον Ιούνιο του 2007.Ο αποκλεισμός εμποδίζει την ανοικοδόμηση κτιρίων και υποδομών που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης (Δεκέμβριος 2008-Ιανουάριος 2009) στη Γάζα.
Χθες το μεσημέρι αναχώρησαν από τον Πειραιά το φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» και το επιβατηγό «Σφενδόνη» της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Έπειτα από εβδομάδες προετοιμασίας και μετά από σκληρή δουλειά φορτώματος του φορτηγού επί τρία μερόνυχτα, τα ελληνικά πλοία είναι έτοιμα να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» μεταφέροντας υλικά για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων σπιτιών, εξοπλισμό νοσοκομείων και άλλα είδη βοήθειας.

Την πορεία του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα του Ψηφιακού Καραβιού
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Εικόνες ντροπής!

Το θέμα και πάλι στην επικαιρότητα. Οι μεταλλικοί κάδοι στην είσοδο και την έξοδο του Στανού σε όλο τους το μεγαλείο.

Αυτή τη φορά  το κακό παράγινε . Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους!

Πιο ζεστοί και πιο όξινοι οι ωκεανοί


eua
Αυξάνονται η στάθμη των υδάτων, η θερμοκρασία καθώς και η οξύτητα των θαλασσών, αποδεικνύουν νέες έρευνες
ΛΟΝΔΙΝΟ Τρεις μεγάλες έρευνες για τους ωκεανούς δημοσιεύθηκαν ταυτόχρονα, οι δύο εκ των οποίων επιβεβαιώνουν την αρνητική επίδραση των κλιματικών αλλαγών, αφού τα νερά αυξάνονται, γίνονται πιο ζεστά αλλά και πιο όξινα, παράγοντες που αναμένεται να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Η τρίτη έρευνα αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τη «γεωγραφία» των ωκεανών, όπως είναι η συνολική ποσότητα του νερού που διαθέτουν, καθώς και το βάθος τους. 
Διαβάστε περισσότερα...

«Αφήστε το στο ταμείο!»


Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός! Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, αφού πήρε οδηγίες από τα κεντρικά της Αθήνας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!
Διαβάστε περισσότερα....

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νέο Δ.Σ στον Πολιτιστικό Σύλλογο


Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου. 
Υπάρχουν όμως φημολογίες για «παρατράγουδα» με πρόσωπα που δήλωσαν συμμετοχή και τελικά δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο.
Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, θα πρέπει να τηρείται το καταστατικό του Συλλόγου κατά γράμμα ώστε το νέο Δ.Σ να ξεκινά απρόσκοπτα τα καθήκοντά του.
Η κατανομή των αξιωμάτων θα γίνει τις επόμενες μέρες οπότε και θα σας ενημερώσουμε για τη σύνθεση.
 Εμείς απ’ την πλευρά μας τους ευχόμαστε καλή δύναμη για μια δημιουργική θητεία.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

…μια απάντηση για το free


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τέλος το free internet στο Στανό;":

Ένας αρμόδιος να δώσει υπεύθυνα μια απάντηση για το free θα βγεί να μας δώσει; Πολλοί σκέφτονται να κάνουν σύνδεση vodafone, ελέω του δικτύου 3G που τοποθετήθηκε πρόσφατα. Απαιτείται όμως συμβόλαιο 1 χρόνου και γύρω στα 25 ευρώ μηνιαίως, ένα σεβαστό ποσό για τον καθένα μας αυτό τον καιρό, πόσο μάλιστα για τις πολύτεκνες οικογένειες του χωριού μας. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι να αισθανόμαστε κυριολεκτικά όμηροι στις ορέξεις των υπευθύνων και να μένουμε χωρίς internet.
Κύριε Δήμαρχε γιατί κρυβεστε; Τον χειμώνα καλά τα πήγατε με τον διάλογο και πολλοί απο εμάς σας δώσαμε συγχαρητήρια. Αν έχει στραβώσει κάτι στο θέμα του free, αν δεν μπορείτε να μας ενημερώσετε εσείς βάλτε κάποιον συνεργάτη σας. Πρέπει να μάθουμε όμως για να πράξουμε αναλόγως.

Ευχαριστώ

47 χρόνια στοιβαγμένη... η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης

Τα ρούχα που φορούσε το βράδυ της δολοφονίας του, στη Θεσσαλονίκη, ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης και βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, αλλά και το κοστούμι που φορούσε ο επίσης βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργης Τσαρουχάς, που δέχτηκε και εκείνος το ίδιο βράδυ επίθεση από παρακρατικούς της Θεσσαλονίκης, έχουν περιέλθει πλέον στα χέρια της Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940 – 74.
Τα σημαντικά αυτά ιστορικά τεκμήρια βρίσκονταν επί 47χρόνια στοιβαγμένα μαζί με χιλιάδες δικαστικά έγραφα και αντικείμενα στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Σαν σήμερα (22-5-1963) δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης

-->
Στις 22 Μαΐου 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης παρέστη και μίλησε για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τρίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν οι ακροδεξιοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου 1963, σε ηλικία 51 ετών.
Ο θάνατός του προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη, οξύτατη πολιτική κρίση, αλλά και διεθνή κατακραυγή. Την επομένη ένα πλήθος 500.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο Α' Νεκροταφείο για το «Ύστατο Χαίρε».

...Με θέαμα και τσόντα...



"Aυτοί που απολύουν και κόβουν τους μισθούς, με θέαμα και τσόντα ταΐζουν τους λαούς".
Από την κινητοποίηση των σωματείων Τύπου κατά των καλλιστείων Playmate που διοργάνωσαν το περιοδικο "Playboy" και το κανάλι Star.

BOB DYLAN LIVE IN ATHENS

BOB DYLAN @ Terra Vibe Park, Αθήνα
29/05/2010


Από τον κύριο Zimmerman… στον Bob Dylan
Πενήντα χρόνια μουσικής περιπλάνησης, μια ανήσυχη πέτρα που ακόμη κυλά!
Σάββατο 29 Μαΐου 2010, TERRA VIBE PARK
H προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία του Bob Dylan άρχισε την Τρίτη 13 Απριλίου.
Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής παγκοσμίως, μια από τις επιδραστικότερες μορφές της τελευταίας πεντηκονταετίας, ο κύριος Bob Dylan, έρχεται στην Ελλάδα!
Μαζί με το συγκρότημά του, στα πλαίσια του Never Ending Tour, της περιοδείας που ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζει ακόμα, μετρώντας πάνω από 2000 εμφανίσεις, ανοίγει στην Αθήνα τον κύκλο των φετινών του ευρωπαϊκών shows, με μια μοναδική συναυλία, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στο TerraVibe Park.
Περισσότερα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η Επισκεψιμότητα του Somporo



 Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της google/analytics  κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 η επισκεψιμότητα του Somporo διαμορφώθηκε ως εξής:

Δέχτηκε 13.514 επισκέψεις από 26 χώρες και έγιναν 28.877 προβολές σελίδων.
Αντιστοιχούν δηλαδή 2,14 σελίδες ανά επίσκεψη.

Οι 13.262 επισκέψεις προέρχονται από την Ελλάδα  και οι 252 από το εξωτερικό.
Από αυτές οι 7781 είναι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής και οι 4138 από την περιοχή της Αθήνας.
Από το εξωτερικό οι  πιο τακτικοί επισκέπτες μας προέρχονται  από Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία και Ιταλία. 
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει  ότι το Somporo  έγινε πια γνωστό όχι μόνο στους  Στανιώτες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού οι οποίοι και το επισκέπτονται συχνά.  
Πιστεύουμε ότι σε πρώτη φάση (το Σόμπορο λειτουργεί μόνο έξι μήνες)  επιτεύχθηκαν οι στόχοι για τους οποίους δημιουργήθηκε και ελπίζουμε αυτή η επικοινωνία να συνεχιστεί.
Περιμένουμε πάντα τις παρατηρήσεις σας, τους προβληματισμούς σας, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Εκδήλωση για τη βιολογική γεωργία και τα μεταλλαγμένα

Εκδήλωση με θέμα "Bιολογική γεωργία και μεταλλαγμένα στη σύγχρονη οικονομική και διατροφική κρίση", θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου και ώρα 07.00 μ.μ στο Δημοτικό θέατρο της Μ. Παναγίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Κοινό τόπο σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία ενάντια στις βλαπτικότητες.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε: http://koinostopos.espivblogs.net/

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι η μόνη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα που έχει σαν κύριο στόχο της την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1982. Το 1993 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σημαντικό μέχρι τότε έργο της .

Οι στόχοι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας είναι:
1. η Μελέτη και η Προστασία των Πουλιών και των Βιοτόπων στη χώρα μας, που αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια Αγριας Ζωής στην Ευρώπη,
2. η Προώθηση αυτών των στόχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ορνιθολογικές εταιρείες της Ευρώπης,
3. η Ενημέρωση και Εκπαίδευση του κοινού σε όλα τα θέματα που αφορούν τα πουλιά της Ελλάδας ώστε να μπορούν όλοι να χαίρονται την ομορφιά τους και να μπορούν να τα προστατεύουν αποτελεσματικά.
περισσότερες πληροφορίες:http://www.ornithologiki.gr/

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

SAVE THE GREEKS



Καμπάνια για την προστασία του ελληνικού «οικοσυστήματος» 

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου και καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της υποβάθμισης των βιοτόπων. Η μείωση της βιοποικιλότητας οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος, την καταστροφή των δασών, την ερημοποίηση των εδαφών, τη μόλυνση των υδάτων, την αυξημένη θήρευση.
Ο επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως το 2050 θα έχει εξαφανιστεί το ένα τρίτο της πανίδας από τη Γη, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.
Στη χώρα μας απειλούνται με εξαφάνιση η καστανή αρκούδα, η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα - καρέτα, η αγριόγατα, ο γυπαετός, η πέστροφα, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται ο λύκος, το τσακάλι, ο ασβός, το ζαρκάδι και το ελάφι.
Υπάρχουν όμως και άλλα  είδη που απειλούνται στο ελληνικό οικοσύστημα. Η εντατική θήρευση μισθών και συντάξεων, η ερημοποίηση του δημόσιου τομέα, οι εκπομπές τοξικών αερίων στις περιοχές όπου φύονται διαδηλωτές χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για είδη όπως ο συνταξιούχος, ο εργάτης,  ο μικροέμπορος κ.ά.
Save the Greeks  "monachus monachus"
Από το Έψιλον της Ελευθεροτυπίας

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Φως, Νερό, Τηλέφωνο ... με δόσεις

  • Γειτονιές στο σκοτάδι
  • Νερό υπό εξαφάνιση
  • Πρωτόγονη επικοινωνία
Στανός 2010Σαν από ταινία της δεκαετίας του ‘60
Δε λέω, είναι ρομαντικά!

Για το «σχέδιο βοήθειας»


Του  ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΜΠΡΑΡ  Βουλευτή του ΚΚ ΓΑΛΛΙΑΣ

…Το λεγόμενο «σχέδιο βοήθειας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν είναι σχέδιο στήριξης του ελληνικού λαού. Είναι ένα σχέδιο αλληλεγγύης  για τους τραπεζίτες και τους εμπόρους όπλων.  Είναι ένα σχέδιο που έχει στόχο να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τα προβλήματα πληρωμών της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, οι γαλλικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 60 δις ευρώ, οι ελβετικές τράπεζες περίπου 50 δις και οι γερμανικές κατέχουν πάνω από 30 δις. Αυτές οι τράπεζες πλούτισαν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η βοήθεια στην Ελλάδα με την μέθοδο της ΕΕ  σημαίνει πάνω απ’ όλα να βοηθήσουμε τις ευρωπαϊκές τράπεζες που λεηλάτησαν την ελληνική οικονομία.

Αντιρρησίες συνείδησης

Αντιρρησίας συνείδησης είναι το άτομο που αρνείται να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις λόγω της συνείδησής του με βάση τις θρησκευτικές, ηθικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις του.
Σε ορισμένες από τις χώρες όπου η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική, δίνεται η δυνατότητα στους αντιρρησίες συνείδησης να επιλέξουν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο σύμφωνα με τη συνείδησή τους μέσω εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης στις 15 Μαίου ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών συνείδησης ανακοίνωσε:

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Φτάνει πια με την χουντο-προπαγάνδα των καναλιών


Κάθε βράδυ τα golden boys της “δημοσιογραφίας” με τους κατάλληλους καλεσμένους γανώνουν το μυαλό του κόσμου για τις αναγκαίες θυσίες απ’ όοοοολους μας. Αυτοί θα κόψουν τον 14° αστακό και εμείς τον 14° μισθό… Χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι πλούσιων καλαναρχών, μιλάνε στους φτωχούς για την φτώχεια! Το πρώτο θύμα του πολέμου κατά της κοινωνίας είναι η αλήθεια Όμως πολύς κόσμος, που οι ρυθμοί της  ζωής δεν του αφήνουν την πολυτέλεια της επιλεκτικής ενημέρωσης, πέφτει θύμα της προπαγάνδας και έτσι το ψέμα των ΜΜΕ παράγει αληθινές καταστάσεις. Η κινδυνολογία, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, οι “μονόδρομοι”, ο ρατσισμός, μουδιάζουν το μυαλό του κόσμου. Καλό είναι λοιπόν -μέρες που είναι- να βάλουμε τα δυνατά μας για να απονομιμοποιήσουμε στην κοινωνία την τηλε-προπαγάνδα, που εμφανώς προωθεί Απριλιανές καταστάσεις.


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η Ελληνική Εταιρία Υποστηριζόμενης Εργασίας [ΕΛ.ΕΤ.ΥΠ.Ε]

Η Ελληνική Εταιρία Υποστηριζόμενης Εργασίας [ΕΛ.ΕΤ.ΥΠ.Ε] δημιουργήθηκε το 1997 με πρωτοβουλία επαγγελματιών του εργαστηρίου «Θεοτόκος»
Είμαστε: Εθνική Οργάνωση μη κερδοσκοπική και κοινωφελή
Εκπροσωπούμε: Τα μέλη μας στην Ευρωπαική Ένωση μέσω συμμετοχής μας στην EUSE ( European Union for supported employment).
Πετύχαμε: Την διάδοση της Υποστηριζόμενης Εργασίας σε επαγγελματίες, γονείς και τα ίδια τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Καταρτίσαμε αρκετούς επαγγελματίες και γονείς στις τεχνικές και αρχές της Υποστηριζόμενης Εργασίας. Πάνω απ΄ όλα πιστεύουμε ότι η Ελ.Ετ.Υπ.Ε. άνοιξε παράθυρο στα όνειρα και τις προσδοκίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους. Υποστηριζόμενη εργασία σημαίνει:
Εναλλακτική πρόταση στην εργασία για άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω ψυχοεκπαιδευτικής και κοινωνικής στήριξης. Στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα ή ευκαιρία στα ΑμΕΑ να βρουν και να διατηρήσουν εργασία στην ελεύθερη αγορά εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσουν κανονικό μισθό, ασφάλιση και κατά προέκτασης κανονικό τρόπο ζωής'
περισσότερες πληροφορίες:http://www.supportedemployment.gr/

Ποιος φταίει;

 Δεν ξέρω αν βρίσκεται κρυμμένος
στα νύχια σου ο Θεός
μα εσύ πιο πολύ μου μοιάζεις
για λύκος νηστικός!
Κι όταν στα πρόβατα αγορεύεις
για του έθνους το καλό,
διάολε, σε βλέπω να χορεύεις του κτήνους το χορό.

Πες μου πώς γίνεται η αγάπη
να ζει απ’ τη λέξη εχθρός;;
και πώς θα βρω τη σωτηρία σκυμμένος και βουβός;;
Κι αν πάλι αυτό το τραγουδάκι σου μοιάζει αιρετικό,
διάολε, φύγε από μπροστά μου, μου κρύβεις το Θεό!

Ποιος σκαλίζει το σκοτάδι στην ψυχή μου κι όταν χαίρομαι ποιος κλαίει;
Ποιος παλεύει να μισήσω το κορμί μου κι όταν τ’ αγαπάω ποιος φταίει;
Ποιος φρενάρει και ρημάζει τη ζωή μου κι όταν προχωράω ποιος κλαίει;
Ποιος ζητά να χαμηλώσω τη φωνή μου κι αν του τ’ αρνηθώ ποιος φταίει;


Ποιος φταίει;;
Γιάννης Αγγελάκας  "Αιρετικό"

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τι είν’ η πατρίδα μας;

Μια παραλλαγή στο ποίημα του Πολέμη


Τι είν΄η πατρίδα μας; Μην είν΄οι κάφροι;
Μην είν’ τα σκάνδαλα με δανεικά;
Μην είναι ποιονε έχεις άκρη;
Μην είν’ το βύσμα κι η διαφθορά;

Μην είναι κάθε της ρηχό παρτάλι
πού’ κανε φράγκα με λαμογιά;
Κάθε Καγιέν και κάθε Εκάλη
κάθε της πούρο, κάθε πουστιά;

Μην είναι τάχατε και τα καμένα
τα δέντρα που έγιναν μια μεζονέ
και στην πισίνα με την καδένα
λιάζεται ο όφις με τα κοννέ;

Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
και κάτι που ‘χουμε μες την καρδιά
και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
και κράζει σ’ όλους: Φέρτε λεφτά!

Γιατί εγώ, ρε μάγκες;

του Γιάννη Καλαμίτση από τη Ρίαλ Νούς

ΜΟΥ ΛΕΣ πως λείπουνε λεφτά και, προκειμένου να μη μας πιάνουν τους γλουτιαίους οι Ευρωπαίοι κουμανταδόροι, πρέπει να βρεθεί μετρητό, να βουλώσει την τρύπα, αλλά γιατί θα πρέπει να το δώσω εγώ;
Εσείς τα σπαταλήσατε, εσείς τα πετάξατε, εσείς -απ' ό,τι ακούγεται- τα φάγατε και θέλετε να τα πληρώσω εγώ;... Γιατί εγώ;
ΚΑΤΣΕ να σου εξηγήσω γιατί εγώ το παίζω Ντάριο Φο και δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!.. Και επειδή είναι και πολλά αυτά που έχω να σου πω, θα στα λέω σε συνέχειες.
Μου λες ότι κοστίσανε πάρα πολλά λεφτά οι Ολυμπιακοί. Συμφωνώ! Αλλά γιατί να πληρώσω εγώ;
Με είδατε εμένα να πανηγυρίζω στις 8 Σεπτεμβρίου 1997, όταν ο Σάμαρανκ είπε «Αθήναι»;...Δ εν με είδατε, καθότι δεν πανηγύριζα εγώ που μια χώρα δέκα μόλις εκατομμυρίων κατοίκων αναλάμβανε να κάνει τη Μεγάλη και να κλαίει τώρα για τα δισεκατομμύρια που ξόδεψε και μάλιστα από δανεικά!.. Να πάτε να τα ζητήσετε από εκείνους που καταχάρηκαν!


Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πρωταθλήτρια στα τροχαία η Χαλκιδική




ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ -Aγγελιοφόρος της Κυριακής

Τέσσερις νομοί από τους συνολικά 16 της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα των πιο επικίνδυνων, με βάση τα τροχαία ατυχήματα που έγιναν το 2009. Μάλιστα, πρώτη στη μακάβρια λίστα, που απαρτίζεται από 17 νομούς απ' όλη την Ελλάδα, είναι η Χαλκιδική, ενώ Καβάλα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη συμπληρώνουν τη... μαύρη τετράδα του Βορρά.
Πέντε νομοί της Βόρειας Ελλάδας κατατάσσονται στον πίνακα με τους νομούς που θεωρούνται μέτριας επικινδυνότητας, ενώ χαμηλής επικινδυνότητας χαρακτηρίζονται επτά.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

REGGAE Διήμερο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη




Peace in Liberia-ALPHA BLONDY

We want peace in Liberia
Peace in Monrovia
We want peace in Liberia
Peace in Monrovia
Cause Babylone shall not rise again
Babylone shall not rise again
Babylone shall not stand again
Babylone shall not stand again
Cause everyday they talking about
the Liberian civil war
and everywhere over JAH land
muddy rivers of blood oh Lord!!
No matter who wins, Liberia is crying
no matter who looses, Liberia still crying
no matter who's right, they've got to stop the fight
no matter matter who's wrong, the devil still stronger...
So we want peace in Liberia
Peace in Monrovia
We want peace in Liberia
peace in Monrovia
Cause Babylone shall not rise again
Babylone shall not rise again
Babylone shall not stand again
Babylone shall not stand again
We calling on Jesus Christ to save I and I
We calling Jesus Christ to save I and I
We calling on Allah to save I and I
Calling Adonai to save I and I
cry, cry Liberia...


ΑΚΟΥΣΤΕ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Και από Μάη... καλοκαίρι

eua
Τα τελευταία χρόνια η θερμοκρασία ξεπερνάει και τους 30 βαθμούς Κελσίου
Μισό μήνα έχει... χάσει η άνοιξη τα τελευταία 10 χρόνια, αφού ο Μάιος με τις όλο και περισσότερες ζεστές ημέρες τείνει να χαρακτηριστεί μήνας του καλοκαιριού!
Από το 1960 μέχρι το 1990 η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 25,3 βαθμούς Κελσίου. Ομως τα τελευταία 10 χρόνια, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα έχουν ανεβάσει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία έως και κατά 4 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας δηλαδή στους 29,3.
Περισσότερα…

Ο χορός των εξοπλισμών καλά κρατεί



Την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση, η αγορά πολεμικών εξοπλισμών φαίνεται να συνεχίζεται  κανονικά. Μάλιστα όπως καταγγέλλει  ο Γάλλος ευρωβουλευτής και ηγέτης των Πρασίνων  Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ   ήταν μέρος της συμφωνίας (εκβιασμού) προκειμένου να δοθεί η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

 «Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν Έλληνα πρωθυπουργό» σημείωσε.
Μιλώντας υποτιμητικά για τη γαλλική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία συμπλήρωσε: «Τελευταία, ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι. Στο Παρίσι, υπάρχει ένας κάποιος κ. Φιγιόν (σ.σ.: ο Γάλλος πρωθυπουργός) και ένας κάποιος κ. Σαρκοζί ... Τους συνάντησε. Ο κ. Φιγιόν και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον κ. Παπανδρέου, "θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή"».
Καταλήγοντας σημείωσε πως η Γαλλία αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρέωσε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. «Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες -2,5 δισεκατομμύρια- υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια».

29 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ BOB MARLEY



Μπομπ Μάρλεϊ1945 – 1981

Τραγουδοποιός από την Ιαμαϊκή (Jamaica), που διεθνοποίησε τη μουσική ρέγκε και την κουλτούρα των Ρασταφάρι.
Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945 στο χωριό Νάιν Μάιλς ως Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ. Ήταν γιος του πενηντάχρονου άγγλου λευκού στρατιωτικού Νόρβαλ Σινκλέρ Μάρλεϊ και της δεκαοκτάχρονης Σιντέλα Μπούκερ, μιας ντόπιας μαύρης. Ο πατέρας του ζούσε στο Λίβερπουλ, αλλά βοηθούσε οικονομικά τον μικρό του γιο και τη μητέρα του, μέχρι τον θάνατό του το 1955. Τότε, ο Μπομπ και η μητέρα του αναγκάσθηκαν να μετακομίσουν στον τενεκοδομαχαλά Τρέντσταουν του Κίνγκστον, ελλείψει χρημάτων. Εκεί ο μικροσκοπικός Μπομπ (δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,63 μ. σε ύψος), αναγκάσθηκε να ατσαλώσει τον χαρακτήρα του για να επιβιώσει, καθώς αντιμετώπιζε την προκατάληψη τόσο των λευκών όσο και των μαύρων.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Οι γεωτρήσεις «πνίγουν» τον πλανήτη

eua

Η οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Κόλπο του Μεξικού φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις επιχειρήσεις των πετρελαϊκών κολοσσών ανά την υφήλιο, που θυσιάζουν το περιβάλλον στον βωμό της κλιμακούμενης παραγωγής.


Με τον δραματικότερο τρόπο επανέρχονται στην επικαιρότητα τα ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των γεωτρήσεων, μετά την έκρηξη και τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater της BP στον Κόλπο του Μεξικού.
Πέραν των 11 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, η κοινωνική, η οικονομική και η περιβαλλοντολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, καθώς η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από το ατύχημα απλώνεται πλέον σε μήκος 200 και σε πλάτος 110 χιλιομέτρων απειλώντας τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ.
Η συνέχεια...

Γιορτή μεταξοσκώληκα στο Σουφλί



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο «Οι περιπέτειες του μεταξοσκώληκα στην πόλη του μεταξιού», διοργανώνει τη «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα».
Η «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα» είναι μια πειραματική εκτροφή μεταξοσκώληκα που γίνεται στο Κ.Π.Ε. Σουφλίου η οποία φέτος εμπλουτίζεται με νέες μεθόδους και δραστηριότητες και θα διαρκέσει από 15 Μαΐου μέχρι και 5 Ιουνίου 2010.

Να καεί ή να μην καεί το «μπουρδέλο» η Βουλή;

Των ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ-ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Στο παρελθόν ακουγόταν μόνο από πολιτικά περιθωριακές ομάδες: «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδεολογίας, που διαδήλωναν χωρίς κουκούλες, πάλλονταν με πρωτοφανές πάθος στο ρυθμό αυτού του συνθήματος, που φώναζαν ακόμα και συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος.
Η αγανάκτηση των πολιτών για τους πολιτικούς διογκώνεται και το άλλοτε περιθωριακό σύνθημα που ζητά να καεί η Βουλή, υιοθετείται πλέον απ' όλο και περισσότερους. Είναι δικαιολογημένη η οργή του κόσμου; Και τι μπορεί να προκύψει απ' αυτή;
Η «Κ.Ε.» απηύθηνε τα ερωτήματα σε πρόσωπα με διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες, για να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες. Οι περισσότεροι δικαιολογούν την οργή, αλλά επισημαίνουν τον κίνδυνο.
Η συνέχεια…

DNT - TNT?


1. Ο γελών πληρώνει: οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν μ´ αυτό το ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη: προδίδει μια παράλογη αισιοδοξία για το μέλλον, η οποία είναι ασύμβατη με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Στο εξής όλοι οι υπήκοοι της Επιτηρούμενης θα πρέπει να διάγουν ζωή περίκλειστη, να είναι, να δείχνουν, αλλά και να συμπεριφέρονται ως τρομερά στενοχωρημένοι. Κάθε απόκλιση από τη διαταγή αυτή θα θεωρείται προσβολή προς τους Επιτηρητές και θα φορολογείται αναλόγως.
 2. Μετά την κατάργηση του Δώρου Πάσχα, καταργείται και το Πάσχα: ο Χριστός θα σταυρώνεται κανονικά, αλλά δεν θα ...ανασταίνεται. Έτσι οι επιτηρούμενοι θα μπορούμε να τη βγάζουν με λαχανίδα και ταχινόσουπα σε βάθος χρόνου, ενώ περικόπτονται τα ενοχλητικά έξοδα για γλέντια, συναθροίσεις και σπληνάντερα μετά μουσικής, που ανέκαθεν ενοχλούσαν με τη βαρβαρότητά τους Επιτηρητές.


Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Αρναίας στη Δ' Εθνική

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ο Απόλλων θα αγωνίζεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Δ' εθνική.
Καλή επιτυχία!

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

9 βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος....


Ας υποσχεθούμε ότι όλο το 2010 θα κάνουμε μερικά απλά, καθημερινά πράγματα που κάνουν καλό στη Γη.
Υπάρχουν μικρές κινήσεις, τις οποίες μπορούν να κάνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία, ώστε να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

1...Δεν πετώ τα σκουπίδια οπουδήποτε!
Μαζεύω τα άχρηστα και τα απορρίμματα και τα πετώ στον σκουπιδοτενεκέ και ποτέ στο έδαφος. Δεν ξεχνώ να κάνω το ίδιο και όταν πηγαίνω εκδρομή με την οικογένειά μου ή με το σχολείο μου.

2...Μαθαίνω να ανακυκλώνω!
Μπορεί να θέλεις να ανακυκλώσεις, αλλά γνωρίζεις ποια είναι τα κατάλληλα υλικά; Γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί είναι από τα πρώτα και βασικά. Φύλαξε, λοιπόν, για τον μπλε
κάδο απορριμμάτων: τα γυάλινα μπουκάλια, τα τενεκεδάκια από το αναψυκτικό σου και όλα τα χαρτιά που γράφεις ή από τα περιοδικά σου.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


Μην το πετάς,XariseTo

Tο XariseTo.Gr ,ενα site με βασικό στόχο να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγουν στις χωματερές όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Τα αντικείμενα που προσφέρονται βρίσκονται σε καλή κατάσταση και διατίθενται δωρεάν. Είναι μια προσπάθεια ενάντια στην καταναλωτική μανία που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Το XariseTo.Gr προωθεί επίσης την οικολογική και οικονομική συνείδηση. Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα να ζητήσει κανείς κάποιο αντικείμενο, αρκεί να χαρίζει και αυτός για να δείξει την καλή διάθεσή του. Μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, δημιουργήσαμε έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης». Ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο αλληλεγγύης.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αναβολή εκδήλωσης για τη βιολογική γεωργία και τα μεταλλαγμένα

Η προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση στη Μ. Παναγία για τη βιολογική γεωργία και τα μεταλλαγμένα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 7.00 μμ.

Πρωτοβουλία Ενάντια στις Βλαπτικότητες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι "αντίλαλοι της Αρναίας" σε έκτακτη έκδοση


Απόφαση Δ.Σ του Δήμου Αρναίας για το σχέδιο "Καλλικράτης"

ΔΗΜΟΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρναίας, παρουσία του Δημάρχου Αρναίας κ. Λάζαρου Λαζάρου, και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Βαρβάρας, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Στανού συνεδρίασε την Παρα-σκευή 30 Απριλίου 2010 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό και κα-τατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 28/4/2010».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου κ. Λα-ζάρου, τις τοποθετήσεις του Προέδρου, των μελών του, καθώς και των Προέ-δρων των Τοπικών Συμβουλίων, αφού άκουσε και τις θέσεις Δημοτών, μελών της Επιτροπής Αγώνα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Ιστορική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για πλήρη απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανίου σε όλη την Ε.Ε.!

Την πλήρη απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανιδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κομισιόν με μια ιστορική του απόφαση που έλαβε σήμερα, 5 Μαϊου 2010. Η απόφαση έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας όπου προωθούνται τρία προγράμματα μεταλλουργίας χρυσού με κυάνιο, σε Χαλκιδική, Ροδόπη και Έβρο, αλλά απειλείται και από αντίστοιχα προγράμματα στη γειτονική Βουλγαρία.

Η πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε από κοινού από μέλη όλων των παρατάξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – μεταξύ των οποίων οι Έλληνες Κρίτων Αρσένης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Νίκος Χουντής και Μιχάλης Τρεμόπουλος – έγινε δεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία του σώματος με 488 ψήφους υπέρ, 48 κατά και 57 απουσίες. Η διατύπωση είναι σαφέστατη και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Το Ευρωκοινοβούλιο διαπιστώνει την ανεπάρκεια της υπάρχουσας νομοθεσίας να προστατεύσει αποτελεσματικά το περιβάλλον και τη δημοσια υγεία και:
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

-->
Στίχοι: Διονύσης Τσακνής
Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις

το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου

να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου

να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Εκδήλωση για τη βιολογική γεωργία και τα μεταλλαγμένα



Εκδήλωση για τη βιολογική γεωργία και τα μεταλλαγμένα  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο της Μ. Παναγίας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε: http://koinostopos.espivblogs.net/

«Ελλάδα, τίτλοι τέλους»


eua

Το «εργαστήρι δημοσιογραφίας» ήταν στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα. Μέσα δεκαετίας ΄80 και τότε, για μία περίοδο είχα διδάξει εκεί ραδιόφωνο και τεχνικές επικοινωνίας.
 Εκείνο το απόγευμα, μεταξύ δύο τάξεων, βρήκα ευκαιρία για ένα τσιγάρο και βγήκα στη βεράντα -σκονισμένη και γεμάτη κουτσουλιές από τα αντιπαθητικά περιστέρια. Χάζευα κάτω την Ακαδημίας, αυτοκινητάκια να πηγαίνουν και να έρχονται, κόσμο να περπατάει βιαστικά και το καυσαέριο να πήζει στην ατμόσφαιρα και να θυμίζει δακρυγόνο. Το μόνιμο δακρυγόνο της υποταγής μας στην «χημεία της εποχής».

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ. ή 2010 μ.Χ


Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη•
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική•
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε•
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.

Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα• είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

2 Μαΐου 1960 – Άγιος Αθανάσιος


Παρέα στον Άγιο Αθανάσιο στο Σαμάρι

 Το γλέντι συνεχίζεται στην πλατεία...