τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η φιλανθρωπία και πάλι στην πρώτη σελίδα

Από τις προσφορές εκατομμυρίων ως την εθελοντική πτήση του Τζον Τραβόλτα οι καλλιτέχνες κερδίζουν δημοσιότητα συμμετέχοντας σε μαραθώνιους αγάπης.
 
ΠΡΙΝ ΑΠΟ πολλά χρόνια ο αμερικανός δοκιμιογράφος Ηenry Louis Μencken δήλωνε: «Στις ΗΠΑ η φιλανθρωπία έχει γίνει σαν τον πατριωτισμό:ένα εργαλείο για όσους έχουν κάτι να πουλήσουν». Σήμερα, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της Αϊτής, ο οποίος προκάλεσε απανωτούς μετασεισμούς φιλανθρωπίας στο Χόλιγουντ, τα λόγια του μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

 Οι αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής έσπευσαν να δείξουν το χριστιανικό πρόσωπό τους βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη τους και δωρίζοντας στους σεισμοπαθείς ποσά ιλιγγιώδη. Με εμάς, τους θεατές της μεγαλοσύνης τους, να μένουμε άφωνοι μπροστά στο 1,5 εκατ. δολάρια που πρόσφερε το τοπ μόντελ Ζιζέλ (πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε μέχρι στιγμής για την Αϊτή).
Αλλά και να συζητούμε σχετικά με το πόσο η φιλανθρωπία των διασήμων είναι υπόθεση καρδιάς, πράξη αυθόρμητη χωρίς «κρυφές» σκέψεις και υπολογισμούς, ή επικοινωνιακή τακτική, άλλη μία ευκαιρία να λάμψουν, να αγαπηθούν ακόμη περισσότερο. Καθώς και να ευνοηθούν από την Εφορία- αφού τα ποσά που δωρίζουν εκπίπτουν από τη δήλωσή τους.
Πηγή: Βήμα
Διαβάστε ακόμα περισσότερα...

1 σχόλιο: