τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Απολύτως Νόμιμες οι Ομάδες Εργασίας

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Όραμα Πολιτών», η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη κρίνει απαραίτητο να παραθέσει τα γεγονότα ως έχουν στην πραγματικότητα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σύμφωνα με την υπ. αρθ.34275/1489/2014 απόφαση Δημάρχου Αριστοτέλη, κ. Ι. Μίχου, συστήθηκαν οι Ομάδες Εργασίας στις 16 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προς επικύρωση. Πράγματι, ο Γεν. Γραμματέας με την υπ. Αριθμ. 32074/22/12/2014 ενέκρινε την παραπάνω απόφαση, με μόνη παρατήρηση να προστεθούν τα επαγγέλματα των μελών των Ομάδων Εργασίας. Για το λόγο αυτό έγινε  η υπ. αριθ. 250/4900/26/2/2015 διορθωτική-συμπληρωματική απόφαση του Δημάρχου με τα επαγγέλματα των μελών, απόφαση η οποία έχει πλέον καταστεί ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ, μετά και την παρέλευση της προθεσμίας που θα μπορούσε να ακυρωθεί από τον Γεν. Γραμματέα, όπως ορίζει σαφώς η σχετική νομοθεσία.

Ωστόσο, ο κ. Πάχτας δεν αρκέστηκε στην αποδοχή της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προσέφυγε εκ νέου στην Ειδική Επιτροπή του αρθρ. 152, με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση. Πρόσφατα, η απόφαση της Επιτροπής του Αρθρ. 152 απέρριψε την προσφυγή του κ. Πάχτα και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ τις Ομάδες Εργασίας με το υπ. αρίθμ 63/31-3-2015 έγγραφό της.
Αυτή την απόφαση στείλαμε στα Τοπικά και Κοινοτικά Συμβούλια, με το υπ’ αρίθμ. 10343/27-4-2015 διαβιβαστικό έγγραφο του Δήμου Αριστοτέλη, με τον οποίο καλούνται οι Πρόεδροι να εφαρμόσουν τις σύννομες αποφάσεις της Διοίκησης του Δήμου.
Ο κ. Πάχτας εμμένει στις παραγράφους των τριών αποφάσεων που κάνουν λόγο για τη διάθεση των γραφείων των Τοπικών και Δημοτικών κοινοτήτων για την συνεδρίαση, τόσο των Ομάδων Εργασίας, όσο και όλων των Τοπικών Συλλόγων και φορέων. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά η απόφαση του Γ. Γραμματέα  ότι, για μεν τους τοπικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς χρειάζεται απόφαση Δημ. Συμβούλιου για την διάθεση της αίθουσας. Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι για τις Ομάδες Εργασίας η σχετική απόφαση αναφέρει ρητά ότι είναι εκ του περισσού τέτοιου είδους διαδικασία, καθώς οι Ομάδες Εργασίες ορίζονται ως όργανα του Δήμου.
Δυστυχώς, είναι προφανές ότι, ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο κ. Πάχτας συνεχίζει τις ίδιες παλαιάς σχολής τακτικές που τον κατέστησαν δεύτερο στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.
Με υπερβολές, λεκτικές ακροβασίες και ακραιφνή τρόπο, κρύβει επιμελώς την αλήθεια προκειμένου να δημιουργήσει ένα θεωρητικό υπόβαθρο λάσπης και απρόσκοπτης συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής και συγκριμένα του απερχόμενου Δημάρχου, κ. Ι. Μίχου, στο πλαίσιο της γνωστής του πλέον τακτικής «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Συνιστούμε στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να αφήσει κατά μέρος τις συνηθισμένες αποτυχημένες πρακτικές εντυπωσιασμού, με πολιτικό λεξιλόγιο παλαιάς ανεπίστρεπτης εποχής,  παρουσιάζοντας τη μισή αλήθεια και κρύβοντας παράλληλα την πραγματικότητα και τα στοιχεία από τους συμβούλους του. Δυστυχώς, με τέτοιες κινήσεις, όχι μόνο δεν έχει το παραμικρό όφελος αλλά, παρασύρει και τους Προέδρους των ΤΣ που ανήκουν στην παράταξή του, που κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.
Θα θέλαμε, τέλος, να επισημάνουμε προς τον κ. Πάχτα για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος Αριστοτέλη έχει αλλάξει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα στο δρόμο της ανάπτυξης της διαφάνειας και της νομιμότητας. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί αυτό το γεγονός, τόσο καλύτερα για τον ίδιο και συνιστούμε να συνδράμουν όλοι οι σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, να συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις των νεοσύστατων Ομάδων Εργασίας του Δήμου μας.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου