τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

”Τι άλλο φοβάσαι ;”

Πέρασαν οι μέρες. Το αίμα του Παύλου δεν υπάρχει πια στο πεζοδρόμιο. Το ίδιο και το μοδάτο αντιφασιστικό σου προφίλ. Τώρα βρήκες νέο εχθρό. Τους τσιγγάνους. Ή ρομά. Εσύ προτιμάς να τους λες ”γύφτους”. Γεμίζει το στόμα σου.
Αφορμή τώρα ήταν η μικρή Μαρία. Βρήκες την ευκαιρία να κρύψεις την μισανθρωπιά και τον ρατσισμό σου πίσω από ένα ψεύτικο – δήθεν ανθρωπιστικό -  προσωπείο. Σαφώς και είναι έγκλημα ένα παιδί να μην μεγαλώνει με τους φυσικούς του γονείς, και ακόμα χειρότερα όταν αυτό γίνεται με βίαιο τρόπο. Σίγουρα όμως δεν είναι ”ανθρώπινο” ένα τέτοιο αποτρόπαιο γεγονός να καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό.
Όμως είναι η ευκαιρία σου. Το μίσος για τους ”γύφτους” είναι trendy και κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν φωνάξεις έξαλλος ”Αυτοί δεν είναι ανθρωποι” κοιτάζοντας την φωτεινή οθόνη της τηλεόρασης σου. Όλοι οι τσιγγάνοι τώρα είναι ”απαγωγείς παιδιών” και ”εγκληματίες”. Δεύτερες σκέψεις για την πιθανότητα κάποιοι λευκοί (άριοι), να την παράτησαν στους ”γύφτους” επειδή δεν πληρούσε τις προυποθέσεις τους ή επειδή φώναζε πολύ δεν χωράνε στο κεφάλι σου.
Για σένα επείδη ένα λευκό κοριτσάκι βρέθηκε κόρη ενός ζευγαριού ρομά πρέπει να καταδικάσει την μεγαλύτερη μειωνότητα στην Ευρώπη σε ισόβιο μίσος και εξορία. Ακόμα και αν αυτό φέρει μετά από χρόνια και άλλες ”Μαρίες” στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και τα παράθυρα.
Εκεί που οι τηλεοπτικοί αστέρες δικάζουν καθημερινά το διαφορετικό.

Πηγή:
http://liberator-kapouedw.blogspot.ca/2013/10/blog-post_21.html

από http://anhsyxia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου