τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ουρανούπολη 19-10-2013, η αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη (βίντεο)

 
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για Θεσσαλονίκη μέσω Ουρανούπολης που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την κύρια πύλη εισόδου - εξόδου εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών προσκυνητών στο Άγιο Όρος καθώς και σταθμό περιηγητικών ταξιδιών  που προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Η τριτοκοσμική κατάσταση της προβλήτας , η εγκατάλειψη κατασκευής του λιμανιού και το απαράδεκτο έως επικίνδυνο οδικό δίκτυο πρόσβασης,  μαζί με μια σειρά από άλλα προβλήματα,  καταδεικνύουν την χρόνια αδιαφορία της πολιτείας και των εμπλεκομένων παραγόντων για ουσιαστική ανάπτυξη μιας περιοχής που θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. 
Μιας πανέμορφης  περιοχής που η γειτνίασή της με την παγκόσμια μοναδικότητα του Αγίου Όρους θα μπορούσε να ΄΄συμπαρασύρει΄΄ σε μια πραγματικά αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρη την ενδοχώρα της Β.Α. Χαλκιδικής. Αλλά όταν προωθούνται μη βιώσιμες και μακροπρόθεσμα καταστροφικές επιλογές δημιουργίας δεκάδων μεταλλείων-εξορύξεων στο Στρατώνι, Ολυμπιάδα και μετά Σκουριές , Πιάβιτσα, Τσικάρα , Φισώκα και δεκάδες άλλες θέσεις όπου έχουν βρεθεί ΄΄εκμεταλεύσιμα ΄΄ κοιτάσματα , τότε  η χρόνια υποβάθμιση γίνεται κατανοητό και στον πιο αδαή πως μόνο τυχαία δεν ήταν. Έπρεπε και πρέπει οι Ιθαγενείς της πανέμορφης και πλούσιας σε φυσικές ομορφιές και πολιτισμικό δυναμικό  Β.Α. Χαλκιδικής να αντιμετωπίζουν της καταστροφή τους,  με την δημιουργία δεκάδων νέων μεταλλείων-εξορύξεων και τις αναμενόμενες μη αναστρέψιμες βλάβες που θα επιφέρουν, περίπου ως ΄΄ευλογία΄΄.
Για την δε προπαγάνδα περί δήθεν συνύπαρξης δεκάδων μεταλλείων - εξορύξεων σε μια περιορισμένη έκταση λίγων χιλιομέτρων με τουρισμό , αλιεία, κτηνοτροφία , αγροτικό τομέα κτλ , η πολύ πρόσφατη ΄΄περίπτωση νερού Νεοχωρίου΄΄ καθώς και η χρόνια ιζηματογενής μόλυνση με βαρέα μέταλλα του όρμου  Στρατωνίου  και του Κοκκινόλακα είναι  καθώς φαίνεται  μόνο η αρχή για τα δεινά που  έπονται όπως με μεγάλη σαφήνεια, δεκάδες ανεξάρτητοι - μη ΄΄επιδοτούμενοι΄΄ από την εταιρεία χρυσού-  επιστήμονες έχουν τεκμηριωμένα αποδείξει .

 


χρυσές αυτ-απάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου