τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ: «ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ»


Όσοι θέλετε να ενημερωθείτε ή έχετε έστω και τις ελάχιστες απορίες για το τί θα προκληθεί στη Χαλκιδική και τα πέριξ από την επέκταση και λειτουργία των μεταλλείων στον Κάκαβο, ελάτε στην εκδήλωση του"ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟΥ" Πολυγύρου, που θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11 π.μ. με θέμα:
«ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ»
στο περιβάλλον και τα νερά, τις παραδοσιακές δραστηριότητες της τοπικής οικονομίας (ελαιοκομία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κ.λπ.) και την δημόσια υγεία (αέριοι ρύποι, τοξικά απόβλητα κ.λπ)
Ομιλητές οι Πανεπιστημιακοί:
1) Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Εδαφολογίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.
2) Δημήτρης Μελάς, Καθηγητής Φυσικής Ατμόσφαιρας Α.Π.Θ., μέλος του Συμβουλίου Περιβάλλοντος  του ΑΠΘ.
3) Διαμαντής Καραμούζης, Καθηγητής Υδρογεωλογίας στο ΑΠΘ.
4) Χάρης Λαζαρίδης, Διευθυντής του Τομέα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» στο ΑΠΘ
5) Αλέξης Μπένος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ για τη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Ιατρική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.
Τον συντονισμό θα έχει μέλος του "ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟΥ που θα ορισθεί προσεχώς.
Ερωτήματα προς κυβερνώντες:Ερώτημα 1: Πόσο αξιόπιστοι μπορεί να θεωρούνται δύο υπουργοί που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης για σκάνδαλα (Πάχτας και Παπακωνσταντίνου), αλλά εξακολουθούν, έστω και έμμεσα, να....εγγυώνται την ασφαλή (!!!) για τους κατοίκους λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική;Ασφαλώς καθόλου.
Ερώτημα 2: Πόσο μπορεί να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να αποδέχεται ως σωστή την ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) της εταιρείας χρυσού, που υπέγραψε μέσα σ' ένα βράδυ ο...περισπούδαστος π. υπουργός Παπακωνσταντίνου (και ΔΕΝ υπέγραφε η κ.Μπιρμπίλη,πρώην υπουργός ΥΠΕΚΑ); Ασφαλώς καθόλου.
Τα ερωτήματα απευθύνονται και προς τους ...ευαίσθητους καναλάρχες μας, στα επιτελεία τους και σ’ άλλους, που ενώ κραυγάζουν για τους κινδύνους από το νέφος που δημιουργεί η καύση ξύλων για την θέρμανση των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών της Αθήνας, αδιαφορούν για τους ρύπους που θα πνίγουν ένα ολόκληρο νομό, την προικισμένη Χαλκιδική (και όχι μόνο ...κ.Μπουτάρη,δήμαρχε της Θεσσαλονίκης...).
 
«Τεχνοδρομίτης»

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όσους τόσο έγκυρα ενημερώνουν τον κόσμο. Ειναι αστείο να λένε μερικοί ότι ο Πάχτας λεει αλήθειες και ότι ο Παπακωνσταντίνου υπέγραφε την άδεια για τον χρυσό γνωρίζοντας τις συνέπειες για τους κατοίκους. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΎΓΥΡΟ. Σπάνια μπορούμε να έχουμε τόσο σημαντική ενημέρωση.
    Παλιοχωρινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή