τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιερισσού,Αγίου Όρους,και Αρδαμερίουκ.κ Νικόδημος


Έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημος σε ηλικία 81 ετών, . 

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Νικόδημος Αναγνώστου γεννήθηκε το 1931 στο Λισβόριο Μυτιλήνης, απεφοίτησε αριστούχος από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1955.

Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1955 στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης από τον Σχολάρχη της Σχολής Επίσκοπο Ικονίου, Ιάκωβο. Υπηρέτησε για 4 χρόνια ως εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων. Στην συνέχει έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Birminghan στην Καινή Διαθήκη. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος (1959-1977], ως Ηγούμενος της Μονής Βλατάδων και ως αντιπρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ως καθηγητής της Εκκλησιστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (1977-1980).


Υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων Αθηνών (1980-1981). Το 1981 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, η χειροτονία του έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Είναι συγγραφέας θεολογικών βιβλίων με θέμα την Καινή Διαθήκη και άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδων.

του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr 


http://aetoshal.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1994.html#more


1 σχόλιο:

  1. Και ο μακαριστός Μητροπολίτης Κασσανδρείας Ειρηναίος εξέφρασε την επιθυμία του να ταφεί, όπως όλοι οι θνητοί, στο νεκροταφείο Πολυγύρου αλλά οι παρατρεχάμενοι τον έθαψαν, όπου αυτοί γούσταραν, δηλαδή έξω από την κεντρική εκκλησία. και ακόμη ο ίδιος άφηνε την παλιά Μητρόπολη (προσωπική ιδιοκτησία) στο ποίμνιό του και αυτοί την πούλησαν στην Εθνική τράπεζα. Θα πρέπει να δημοσιευθεί αυτή η διαθήκη για να δουν όλοι πως λειτουργούν οι διάφοροι παρατρεχάμενο. Για να σεβαστούν την μνήμη του μακαριστού Ειρηναίου θα πρέπει έστω και τώρα να μεταφέρουν τον τάφο εκεί που ο ίδιος ήθελε, δηλαδή στο νεκροταφείο Πολυγύρου. Αλλιώς η υποκρισία περισσεύει και κανένα δεν πείθουν για την πραγματική πίστη τους.
    εκκλησιαζόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή