τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα στη μνήμη του Μακαριστού Ποιμενάρχη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη στο θλιβερό άγγελμα της εις Κύριον εκδημίας του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας α ε ι μ ν ή σ τ ο υ Ποιμενάρχου μας
ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
Συνήλθε έκτακτα σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεδρίαση. Παρόντος και του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χρήστου Πάχτα.
Αφού άκουσε τον κ. Δήμαρχο, την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τιμητικά μίλησαν για την πολύπλευρη δραστηριότητα και πλούσια προσφορά του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας, του σεπτού Ιεράρχη που επί 31 χρόνια υπηρέτησε ως Ποιμενάρχης της Μητροπόλεώς μας και συνδέθηκε με τον πιστό λαό της περιοχής μας σαν Εκκλησιαστικός Ηγέτης του με δεσμούς αμοιβαίας αγάπης και εκτίμησης,
Του Μητροπολίτη που με ήθος, σύνεση και πίστη στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, εργάσθηκε με ζήλο για την προβολή και επίλυση των προβλημάτων του Λαού και της Εκκλησίας.
Του Μητροπολίτη που αφιέρωσε την ψυχή, το πνεύμα και όλες τις σωματικές του δυνάμεις στο Ποίμνιό Του, στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας.
Εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του σεπτού και ικανού Ιεράρχη, συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας μας και
Αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.-Εκφράζει τη μεγάλη συγκίνησή του και διερμηνεύει τη συγκίνηση όλων των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη για την εκδημία εις Κύριον του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας Κυρού ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, σεπτού Ιεράρχη και εμπνευσμένου Ποιμενάρχη μας επί 31 έτη, ο οποίος με την γεμάτη από αρετές ψυχή του, τον πύρινο λόγο του και την αταλάντευτη προσήλωσή του στα δόγματα της Ορθοδοξίας, υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους του με απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη.
2.-Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Δήμου.
3.-Να αναρτηθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μεσίστια η Σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτίρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αριστοτέλη.
4.-Να γίνει κατάθεση στεφάνου στη Σορό του Μεταστάντος και να καταβληθεί στη μνήμη του ποσό χιλίων ευρώ (1.000,00€) υπέρ του Ιδρύματος Αγάπης-Στέγης γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Αρναία.
5.-Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία.
6.-Να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό ή πλατεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Ιερισσού, Αρναίας και Μ. Παναγίας.
7.-Να συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου Αριστοτέλη στην κηδεία.
8.-Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αριστοτέλη και όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να παραστούν οι υπάλληλοι και η μαθητιώσα νεολαία στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας κυρού Νικοδήμου. Οι δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
9.-Εκφράζει την παράκληση και τη βούλησή του να παραμείνουν στο σύνολό τους κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, οι υπηρεσίες των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα της κηδείας του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοδήμου.
10.-Να αποσταλεί το Ψήφισμα αυτό στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας και να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

7 σχόλια:

  1. Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας"


    το Αρναίας από πότε?

    θυμάμαι όλα τα χρόνια άκουγα,
    ο εκ Ιερισσού , Αγίου Όρους και Αρδαμερίου , Νικόδημος..

    καλοπροαίρετη είναι η ερώτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nomizo den einai mono dikia sou aporia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...με τι καθεστε και ασχολειστε...ας πουμε ολοι μαζι...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επίτηδες του δίνουν το τίτλο "και Αρναίας" για να δημιουργήσει τοπικιστικές έριδες, άρα συσπειροτικές έναντι των ερχόμενων εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11:04 σιγουρα εχεις δικιο...αλλα καποια πραγματα απο την συγκεκριμενη ανακοινωση ειναι προκλητικα,ειδικα στις μερες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντε ρε αφησε τον ανθρωπο να αναπαυθει εν ειρηνη!!!!!!!με τι καθεστε και ασχοληστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί ποιος μίλησε για τον Κύρο Νικόδημο ρε φίλε ?
    Με τους άλλους , τους εν ζωή ασχολούμαι που δίνουν τον τίτλο και Αρναίας..

    ο 17 Σεπτεμβρίου 2012 6:35 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή