τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης μεταναστών


Μια ακόμη καταδίκη από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχτηκε η Ελλάδα σχετικά με τις απάνθρωπες και ταπεινωτικές συνθήκες κράτησης μεταναστών. Αυτή τη φορά η καταδίκη αφορά τις συνθήκες κράτησης του Αφγανού πρόσφυγα  Ιμπραήμ Μαχμούντι και της οικογένειάς του, της γυναίκας του που είναι οκτώ μηνών έγκυος και των τεσσάρων ανήλικων τέκνων τους στο κέντρο υποδοχή μεταναστών Παγανή της Λέσβου. Οι Αφανοί πρόσφυγες κρατούνται στην Παγανή μετά τη διάσωσή τους από το Λιμενικό καθώς το πλοίο που επέβαιναν έμπαζε νερά και βυθίστηκε.
Η καταδίκη του Δικαστηρίου αφορά την  παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης που απαγορεύουν την απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια και για παραβίαση του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτιάσεις που εμπεριέχονται στην προσφυγή του Ιμπραήμ Μαχμούντι σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές, για μία ακόμη φορά, ότι, λόγω ελλείψεων στο ελληνικό δίκαιο, δεν υπάρχει η δυνατότητα δικαστικής επανεξέτασης των αιτημάτων των προσφύγων που κρατούνται ενόψει της απέλασής τους.

Η Ελλάδα υποχρεούται τώρα να καταβάλλει από 12.000 ευρώ σε κάθε μέλος της οικογένειας του Ιμπραήμ Μαχμούντι για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 1.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.
http://www.alterthess.gr/content/katadiki-tis-elladas-gia-apanthropes-synthikes-kratisis-metanaston

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι μετανάστες,είναι ΛΑΘΡΟμετανάστες..Αυτοί που μας κατηγορούν θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενήσουν μερικές χιλιάδες στην χώρα τους..Δεν το κάνουν όμως..ΓΙΑΤΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε αν θέλεις το παρακάτω άρθρο.
    http://somporo.blogspot.gr/2012/07/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή