τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ζωή είναι αλλού, όχι στους αριθμούς


Όλες αυτές τις μέρες υπάρχει μια φημολογία μέτρων και αριθμών που κόβονται για να βγει ο λογαριασμός
Κι αναρωτιούνται όσοι ακόμα μπορούν. Μα καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι;
Μόλις σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας και στη ζωή μας σαν να είναι ένας αριθμός, θα σταματήσουν να μας βλέπουν όλοι σαν αριθμούς. Μόλις νιώσουμε πάλι άνθρωποι, όντα, δημιουργοί, μόλις συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες μας, μόλις αισθανθούμε την έννοια της ελευθερίας, οι αριθμοί δεν θα φτουράνε πια εμπρός μας.
Τώρα μας έχουνε στο κλουβί. Μετρήσιμο είδος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, καταναλωτές, τόσοι. Άνθρωπος ουδείς. Γι αυτό με τόση απερισκεψία και αναλγησία κόβουν απ’ όπου βρουν, κάνοντας βεβαίως τη μεγαλύτερη ηλιθιότητα, διότι στερούν χρήμα από τους καταναλωτές τους.

Στουρνάρια. Χειραγωγούμενοι “επιστήμονες” σπουδαγμένοι στα ευγενή καθιδρύματα του πιο γελοίου συστήματος που μπόρεσε να κατασκευάσει ο άνθρωπος και να μπει εντός του για να ζήσει πλέον ως αριθμός
Κι από σπουδαίο ον να καταντήσει της λύπησης.
Να τον βλέπουν τα άλλα ζώα της φύσης και να μη μπορούν ούτε να τον χλευάσουν διότι δεν τους το επιτρέπει η ευγενική τους ψυχή. Συνεχίζουν να ζουν παράλληλα με αυτόν, αδιαφορώντας για την κρίση του, μπας και τον κάνουν να δει επιτέλους πού είναι η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου