τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

U Brown (born 8 June 1956)





O Huford Brown ευρέως γνωστός στην reggae σκηνή ως U Brown γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1956 στο Kingston της Τζαμάικα. 
Στην τρυφερή ηλικία των έντεκα, δεδομένου ότι η αγάπη του για τη μουσική αυξάνοταν, ο U Brown άρχισε να παρατάει το σχολείο για να παραβρίσκεται σε τοπικούς χορούς (1966 - 1968). Τα μεγάλα ονόματα που βρισκόταν στο προσκήνιο τότε ήταν ο Lord Comic, ο King Stitt και ο «μεγάλος δάσκαλος» U Roy οι οποίοι προετοιμάζανε το έδαφος για το σύγχρονο dancehall, με τον τελευταίο να ασκεί μεγάλη επηροή στον U Brown.
Ο U Brown ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές στο σχολείο για DJΆs του U Roy. Αυτός , ο Ranking Joe και oRanking Trevor ήταν μεταξύ των πρώτων μαθητευόμενων, πριν από τον ερχομό των μεγάλων Raggamuffins Brigadier Jerry , Josey Wales και Charlie Chaplin.




Δεδομένου ότι γινόταν όλο ένα και περισσότερο γνωστός, είχε προσφορές για ηχογραφήσεις από διάφορους μουσικούς παραγωγούς όπως ο Winston Edwards, ο Vivian Jackson (U Yabby) και ο Bunny striker Lee. Στο διάστημα που ακολούθησε διασκέυασε μεγάλες επιτυχίες όπως το «Keep On Knocking» με τον πάντα μεγάλο Jacob Miller για τον παραγωγό Joe Gibbs, τα «Say What You Saying» και «Foundation» με το διάδοχο του θρόνου της Reggae Dennis Emmanuel Brown , το «Border» με τον cool ruler Gregory Isaacs ,το «Children Of Jah» με τους Chantells και το «Train To Zion» με τον Linval Thompson το οποίο έδωσε το όνομα του σε έναν από τους δίσκους του. 
Περίπου το 1978-1979 έστησε την δική του δισκογραφική εταιρία ονόματι Hit Sound Records, και κατόρθωσε να κάνει Νο1 επιτυχία τον πρώτο δίσκο δικής του παραγωγής με τίτλο "Weather Balloon", ο οποίος είχε μεγάλη απήχηση καθώς και μεγάλο αριθμό πωλήσεων στην Ευρώπη και στην Αμερική. 
Ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο, τον Φεβρουαρίου του 2002, ο U Brown ήρθε σε επαφή με τον Ras Dennis της "Dub Vibes Production" για να ηχογραφήσει ένα ολοκαίνουργιο δίσκο που τιτλοφορείται "Ah Long Time Mi Ah Dee-Jay", γεμάτος από στοιχεία των ριζών και του πολιτισμού της reggae μουσικής. 


περισσότερη βιογραφία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου