τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΕΛΜΕ κατά Coca Cola: «Έξω οι εταιρίες από τα σχολεία»


Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη στις 12.30 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά της προσβλητικής, όπως την χαρακτηρίζουν, καμπάνιας της εταιρείας Coca Cola – 3Ε στα σχολεία.
Η εταιρεία Coca Cola – 3Ε, με τη στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και μέσα από το πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» θα επιχορηγήσει επισκευές σε ένα από τα 13 σχολεία που έχουν υποδείξει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Εύοσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Το σχολείο θα επιλεγεί, ψηφίζοντας οι μαθητές και όποιος θέλει μέσω Facebook ή στις ειδικές κάλπες που έχουν εγκαταστήσει οι Δήμοι.
«Με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης να οξύνει στο έπακρο τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία η Coca Cola, η γνωστή πολυεθνική που αποκομίζει τεράστια κέρδη, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια και τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν, βρήκε την ευκαιρία να αναβαθμιστεί στα μάτια της κοινωνίας!
Τα σχολεία κυριολεκτικά του ΔΝΤ θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν στο διάβα τους τα μέτρα οπισθοδρόμησης που μας επιβάλλουν από κοινού ΕΕ, τρόικα και αλλεπάλληλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Η κατάσταση αυτή θα γενικευτεί και θα επιβληθεί, αν επιτρέψουμε τις εταιρίες να κατακλύσουν τα σχολεία μας, άλλες να χορηγούν βιβλία, άλλες να κάνουν γυμναστήρια, καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο.
Tα σχολεία μας θα έχουν μετατραπεί σε παραμάγαζα των εταιρειών και θα προωθούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδος.
Τα σχολεία δεν θα προάγουν στους μαθητές τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της συνευθύνης και της κατανόησης του εαυτού τους όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό και τον άκρατο ωφελιμισμό» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Να τους σταματήσουμε.
Καλούμαστε να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε και  να σταματήσουμε τους χορηγούς που βρήκαν άλλη μια  ευκαιρία για να εισέλθουν στα σχολεία, να εμπορευματικοποιήσουν την παιδεία, να προωθήσουν τα σχέδια τους για μια παιδεία προσαρμοσμένη στους νόμους της αγοράς. Να αντιδράσουμε ενάντια:
Στους αναβαθμισμένους  «καλλικρατικούς» δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου , των Δήμων- επιχειρήσεων, των δήμων φορομπηχτών των πολιτών και των Δημάρχων manager, dealer των ιδιωτικών συμφερόντων που έδωσαν την άδεια στην εταιρία χορηγό να. μπει μέσα στα σχολεία μας. Απαιτούμε να ακυρώσουν τη συμφωνία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων τους.
Στο υπουργείο παιδείας και στις διοικήσεις της εκπαίδευσης που ενέκριναν και επέτρεψαν στην εταιρία της Coca Cola να μπει μέσα στα σχολεία μας.
Στις πολιτικές εξυπηρέτησης των δανειστών και στις πολιτικές που μας θέλουν να  γίνουμε  θυσία για τα κέρδη των πολυεθνικών.
Να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ  του ΔΝΤ και την κοινωνία του κέρδους.
Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία!
Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με coca –cola!!», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

http://www.alterthess.gr/content/elme-kata-coca-cola-%C2%ABekso-oi-etairies-apo-ta-sxoleia%C2%BB

1 σχόλιο:

  1. Ναι μπορείς και εσύ συνδικαλιστή της ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ να διαλύσεις το σχολείο που θέλεις
    Και μάλιστα χωρίς ανθρακικό

    Αλήθεια είναι προτιμότερο να μην φτιαχτεί ένα σχολείο από την 3Ε προκειμένου να μην γίνει μια χορηγία?
    Γιατί δεν θέλουμε να γίνει η χορηγία ?
    Και αν δεν θέλουμε τότε γιατί στην Εθνική ομάδα έχουμε σπόνσορα ? (ποδόσφαιρο ή μπάσκετ & στίβος ) ? Ε ?
    Εκεί δεν μας πειράζει! (ναι τον λένε σπόνσορα) . Δεν βλέπω καμία αντίδραση.
    Δηλαδή η χορηγία πρέπει να είναι επιλεκτική ?

    Ή μήπως την χειραγώγηση των παιδιών θέλουν να την έχουν οι συνδικαλιστές για να συνεχίζουν το αριστερό μέτωπο του "Δεν αλλάζω τίποτα σε αυτή τη χώρα" ?

    Ας σοβαρευτούμε λίγο.
    Να υπάρχουν χορηγίες υπό τον έλεγχο του κράτους. Μάλιστα να ζητήσουμε να δημιουργούν θέσεις εργασίας.

    Ωρα για επιστροφή στη λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή