τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αποσύρεται η συνθήκη ACTA

Την απόσυρση της συνθήκης ACTA για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο προανήγγειλε χθες η Ολλανδή επίτροπος για την "Ψηφιακή Ατζέντα" της Ε.Ε και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes.
Πρόκειται για μια σημαντική νίκη στον αγώνα για την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας στο Ίντερνετ δίχως ασφυκτικούς ελέγχους με πρόσχημα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η συνθήκη ACTA είναι μια παγκόσμια εμπορική συμφωνία που επιβάλλει διεθνές νομικό πλαίσιο ελέγχου για τη διακίνηση "ιμιτασιόν" προϊόντων, γενόσημων φαρμάκων και πνευματικών έργων.

Οι πολέμιοι της συνθήκης κατηγορούν τις κυβερνήσεις που την υπέγραψαν ότι επιβάλλουν περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβιάζουν το προσωπικό απόρρητο.
Η Ολλανδή επίτροπος είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η συνθήκη αυτή στην Ευρώπη. Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δεν θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Kroes.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου