τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε η κερδοφορία των εταιριών εκμετάλλευσης του Χρυσού


Μια εφημερίδα της Αυστραλίας έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των κατοίκων των περιοχών στις οποίες προετοιμάζεται η εξόρυξη χρυσού, σύμφωνα με τους οποίους δεν πρόκειται για επενδύσεις ουσίας, αλλά χρηματηστηριακή φούσκα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι εταιρίες εκμετάλλευσης των εξορύξεων πρόκειται να εξασφαλίσουν το συντριπτικό ποσοστό των κερδών τους από την άνοδο της αξίας των μετοχών τους, πριν ακόμη προχωρήσουν σε οποιαδήποτε εργασία. Μάλιστα στο άρθρο της εφημερίδας γίνεται λόγος και τις διαδικασίες εξπρές που ακολουθήθηκαν ώστε να δοθούν οι άδειες και να ξεκινήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα.
Eντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές της εταιρείας Glory Resources η οποία δραστηριοποιείται στη βορειο-ανατολική Ελλάδα και πρόκειται να προβεί στην εξόρυξη χρυσού στις Σάπες. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian αν και η Ελλάδα "δεν ευνοούσε, ούτε διευκόλυνε τις επενδυτικές προσπάθειες στον μεταλλευτικό τομέα, προς μεγάλη έκπληξη όλων, έκανε στροφή μειώνοντας τους γραφειοκρατικούς περιορισμούς και αγκυλώσεις, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των γνωστών σε όλους ευρύτατων μεταλλευτικών δυνατοτήτων της".
Όπως σχολιάζεται μάλιστα η τόνωση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για εκμετάλλευση του πλούτου του ελληνικού υπεδάφους, αποτελεί μία από τις "τελευταίες ελπίδες της χώρας να αποπληρώσει τους δανειστές της".

Ενδεικτική είναι, εξάλλου, και η "περιβαλλοντική έγκριση που δόθηκε το προηγούμενο έτος για την εξόρυξη χρυσού στο λόφο Πέραμα σε εταιρεία καναδικών συμφερόντων", κίνηση η οποία, σύμφωνα με το άρθρο, "σηματοδοτεί την προσπάθεια της Ελλάδας να προσελκύσει ξένους επενδυτές για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου