τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη δράση...
“Βιολογική Γεωργία” για νέους δικαιούχους, του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.
  Η Δράση 1.1 « Βιολογική Γεωργία» έχει ως στόχο:
α. Την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας) και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
β. Την αειφόρο ανάπτυξη.
γ. Την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων της Δράσης μπορούν να κριθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:

α. Επαγγελματίες αγρότες
β. Κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι επιπλέον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους, για τους οποίους το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.

2. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.

Στη Δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις που έχουν δηλωθεί στην Α.Ε.Ε. του 2011 του αιτούντος, με τις εξής καλλιέργειες: Ελιές, Αμπελώνες οινοπαραγωγής, Αραβόσιτος, Μηδική, Βαμβάκι, Σιτηρά Ρύζι, Όσπρια, Ηλίανθος, λοιπές αροτριαίες καλλιέργειες, κτηνοτροφικά φυτά, λοιπές καλλιέργειες που δεν χρησιμοποιούνται για τη διατροφή του ανθρώπου, αρωματικά φυτά, κρόκος.

Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 16/01/2012 έως 29/02/2012.
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικαιούχοι, μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή πλήρως συμπληρωμένης αίτησης ενίσχυσης, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.).

Δημήτρης Κασαμπαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου