τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ιδού η απορία! Ιδού κι η ευκαιρία!

απορία (η) ουσ.  έλλειψη διεξόδου // η κατάσταση κατά την οποία κάποιος δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κάποιο ερώτημα που τον απασχολεί // η έλλειψη οικονομικών  πόρων, ανέχεια, φτώχεια //  (μτφ) αμηχανία, δυσχέρεια // (φιλοσοφία) η κατάσταση κατά την οποία ο φιλόσοφος δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κάποιο φιλοσοφικό ερώτημα, επειδή έχει φτάσει σε αντίφαση ή επειδή δύο αντίθετες προτάσεις φαίνονται εξίσου πειστικές.

Όποια ερμηνεία κι αν διαλέξει κανείς εκφράζεται απόλυτα!  Το ‘φερε βλέπετε ο χρόνος(;) να ισχύουν όλες ταυτόχρονα. Εμείς όμως, θέλοντας να εγκαινιάσουμε μια σειρά αποριών που βασανίζουν το μυαλουδάκι μας, επιλέγουμε τη δεύτερη ή αν θέλετε και τη φιλοσοφική ερμηνεία. Μπορεί ακόμα μια απορία να θεωρεί αυτονόητη την απάντηση δίνοντας τροφή για σκέψη ή να είναι σαρκαστική, χιουμοριστική ή και ειρωνική.
Εκ πρώτης όψεως οι απορίες μπορεί να  σας φανούν γελοίες σαν κι αυτές που θέτει ένα μικρό παιδί. Αλλά, για θυμηθείτε, πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε αμηχανία αδυνατώντας να ικανοποιήσουμε την περιέργειά του; Γι’ αυτό μη βιαστείτε να ...γελάσετε. 
Σίγουρα θα έχετε κι εσείς πολλές απορίες που ίσως φοβόσασταν να θέσετε.

 
Ιδού λοιπόν η ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου