τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Αριστοτέλη: Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης μονάδας φίλτρανσης Στανού

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη ”, προϋπολογισμού 702.000,00€. 
O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: “Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη”, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”. 
Η πρόταση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου εμπίπτει σε συγκριτική αξιολόγηση και, εφόσον εγκριθεί, θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100%. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 702.000,00€.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος επεξεργασίας νερού, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του νερού από τη νέα γεώτρηση στη θέση «Ρήγα Λιβάδια» της Τ.Κ. Στανού, με την αποσιδήρωση και απομαγγανίωσή του.
Στην πρόταση προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την αξιοποίηση της νέας υδρευτικής γεωτρήσεως στη θέση «Ρήγα λιβάδια».
Επίσης, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, μήκους 850 περίπου μέτρων, από τη νέα γεώτρηση στη θέση «Ρήγα λιβάδια» έως τη δεξαμενή του Στανού.
Τέλος, προβλέπεται η απαιτούμενη δαπάνη ηλεκτροδότησης για τη λειτουργία της γεώτρησης στην περιοχή «Ρήγα Λιβάδια», καθώς και η δαπάνη για την αμοιβή αρχαιολόγου για την παρακολούθηση των εκσκαφών και των χωματουργικών εργασιών.
Η κατασκευή της μονάδας φίλτρανσης αναμένεται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στον ποιοτικό και ποσοτικό εμπλουτισμό του πόσιμου νερού του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του Στανού, αφού με την υδροδότηση της κύριας δεξαμενής από τη νέα γεώτρηση στη θέση «Ρήγα Λιβάδια», θα αυξηθεί σημαντικά η ποσότητα του πόσιμου νερού της περιοχής. 

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής: 

«Η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 702.000,00€, στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, γίνεται σε συνέχεια του έργου της ανόρυξης της νέας γεώτρησης στη θέση «Ρήγα Λιβάδια», που ολοκληρώσαμε πρόσφατα. 

Με την αξιοποίηση της νέας γεώτρησης στη θέση «Ρήγα Λιβάδια» και την εγκατάσταση μονάδας φίλτρανσης νερού, αποσκοπούμε στην εξασφάλιση της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του νερού στην περιοχή του Στανού. 

Με την προσπάθεια μας για την ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού της Τοπικής Κοινότητας Στανού, με την αποσιδήρωση και απομαγγανίωσή του, προσπαθούμε να δώσουμε οριστική λύση σε ένα από τα κυριότερα προβλήματα του Στανού, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων του».
Γραφείο Τύπου Δήμου Αριστοτέλη

1 σχόλιο: