τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Όταν οι τοίχοι της πόλης μας μιλάνε

Πολλοί από όσους συχνάζουμε στο κέντρο όλο και κάπου θα έχετε προσέξει θεαματικά έργα ζωγραφικής σε κάποιους τοίχους της Αθήνας. Είναι ο bleeps.gr, ο οποίος πρόσφατα έγινε και διεθνώς γνωστός μέσα από ξένα μέσα, είτε στην Αγγλία, είτε στη Γερμανία, ίσως με την αφορμή της κρίσης στην Ελλάδα, μιας και τα έργα του έχουν ως βασικό χαρακτιριστικό την επικαιρότητα.

Πηγαίνοντας μία μέρα από το Μοναστηράκι στην Πλατεία Κουμουνδούρου γύρισα το κεφάλι μου σε μία εικόνα με ένα κοριτσάκι να προσπαθεί να πιάσει τον αστερία ανάμεσα από πολλά αστέρια σε μπλε φόντο. Η εικόνα ήταν ξεκάθαρη, όπως και το μήνυμα του καλλιτέχνη. Αντίστοιχη εικόνα είναι αυτή με το μοντέλο που δεν έχει το ένα της πόδι, η οποία είναι από τις πιο δυνατές του αυτή την εποχή.
Ο καλλιτέχνης επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, αλλά έχει site , στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δουλειά του. Τα θέματα που καταπιάνεται έχουν συνήθως να κάνουν με τη θρησκεία, την οικονομία, το πολιτικό σύστημα, τον καταναλωτισμό και το νομισματικό σύτημα. Ασκεί μία κριτική, αλλά μέσα στην πόλη, όχι κρυμένη σε κάποια αίθουσα τέχνης. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλλο του πλεονέκτημα....αφού έζησε ένα διάστημα στην Αγγλία, κοντά σε αντίστοιχους μεγάλους καλλιτέχνες δρόμου (όπως ο πασίγνωστος Banksy), ένιωσε τη σημασία του να μπορείς να δημιουργείς στους τοίχους της πόλης, δίνοντας σε όλο τον κόσμο τα μηνύματα της τέχνης του.
Να σημειώσουμε προς τιμήν του, ότι έργα του υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, στις οποίες πλέον έχει γίνει αρκετά γνωστός, κάνοντας και εμάς να νιώθουμε ότι μέσα από όλες τις δυσκολίες που μπορεί να βιώνουμε μπορεί πάντα να βγαίνει και κάτι καλό!


bleeps.gr
Η φωτογραφία είναι από το facebook του bleeps: http://www.facebook.com/pages/Bleepsgr/33803172390

http://www.kala-nea.gr/archives/26267

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου