τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Καφενείο: Ο Στανός στη μαύρη λίστα της εταιρείας!


Ακούστηκε για πρώτη φορά όταν η Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του Πηγαδιού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στις Σκουριές. Αναπαράγεται και αυτές τις μέρες με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις θέσεις των υποψηφίων.
«Ποιοι είστε εσείς που υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών μας! Ξέρετε ότι η εταιρεία μάς έχει στη μαύρη λίστα και ότι όταν θα ανοίξει το έργο δε θα πάρει κανέναν Στανιώτη στη δουλειά;»
…υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών μας… Βαρύγδουπη κουβέντα από ανθρώπους που θεωρούν μέλλον μόνο τα επόμενα 15-20 χρόνια.
Τόσο κοντόφθαλμοι και εγωιστές είμαστε!

19 σχόλια:

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai i etaireia 8a koitaksei apo pou eisai..oxi an exeis ikanotites.
    mporei na mn perasei to meso sou giati eisai apo to stano kai vazeis meso gia na summetexeis se kati pou katekrines!alla an exeis tis prodiagrafes den 8a s arni8oun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια ζωή θρασύδειλοι.....ε ξυπνάτε λίγους εργάτες θα πάρουν.... και με μισθούς πείνας.......ψαχτείτε αλλού παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΟΜΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ.ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΘΡΑΣΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΙΝΙ.ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΙΚΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ(ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΝΘΙΖΕ)ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΛΥΒΔΟΣ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΔΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΥΑΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ(ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 100 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ).ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΠΕ(ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ),ΤΟΤΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΟΤΙ Τ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΥΣΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ “το Υπουργείο μας θα ενεργήσει με προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και με όρους κοινωνικής αποδοχής, ώστε να επιτευχθεί η αρμονική συνύπαρξη όλων των δραστηριοτήτων της περιοχής” ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΑΝΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΝΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΙΝΙ.ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΙΚΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ(ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΝΘΙΖΕ)ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΛΥΒΔΟΣ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΔΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΥΑΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ(ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 100 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ).ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΠΕ(ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ),ΤΟΤΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΟΤΙ Τ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΥΣΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ “το Υπουργείο μας θα ενεργήσει με προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και με όρους κοινωνικής αποδοχής, ώστε να επιτευχθεί η αρμονική συνύπαρξη όλων των δραστηριοτήτων της περιοχής” ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΑΝΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΝΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κατσε γιατι θα τρελαθω με όλα αυτα.γιατι ποσοι στανιωτες δουλευαν τοσα χρονια στα μεταλεια .ο στανος παντα δουλευε στην οικοδομη.αντε στα μεταλεια να δουλεψαν και 2-3-4-5-αντε και 10 οικογενειες ,που αποκλειεται να ηταν τοσοι.απλα η εταιρεια βουλωνει στοματα με λεφτα, διπλα της.οταν θα φτασουν οι εξωρήξεις στο στανο να στε σιγουροι οτι θα μας πληρωνουν για να κανουμε αιτησεις για να κλεινουμε ματια και αυτια και να ωραιοπιουμε την καταστροφη.δυστηχως αυτοι που μιλανε για μαυρη λιστα ιδει εχουν κλεισει ματια και αυτια γιατι εργαζοντε εκει.οποτε μη φοβου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικές διευκρινήσεις:
    1. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος πήρε ομόφωνα (2 απόντες) απόφαση που γράφτηκε και στα πρακτικά να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στις Σκουριές.
    2. Η οικολογική ευαισθησία που πρέπει να έχουμε πια όλοι δεν αποτελεί τεκμήριο κομματικής προέλευσης. Επειδή το περιβάλλον είναι εύθραυστο δεν χωράνε εύθραυστες θέσεις και αυτό δεν είναι θέμα φανατισμού
    3. Οι επιλογές κάποιων προσώπων θα κριθούν στο μέλλον και όχι απαραίτητα στις εκλογές αφού είναι γνωστό με τι κριτήρια (υποσχέσεις, υποχρεώσεις, κόμματα…) συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια αλλά και με τι κριτήρια (κομματικά, συγγενικά…) ψηφίζονται.
    4. Όταν ξεκίνησε το χυτήριο υπήρχαν πάλι κάποιοι που είχαν αυτή τη θέση: Να ανοίξει το χυτήριο να βρει ο κόσμος δουλειά. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δε ξεσηκώθηκε τότε το χωριό με τις γνωστές συνέπειες.
    5. Οι μελέτες (ΠΠΕ και ΜΠΕ) για την επένδυση στις Σκουριές αναφέρονται σε επιφανειακή εξόρυξη. Αλλά και υπόγεια να είναι οι συνέπειες για το περιβάλλον και την περιοχή μας θα είναι οι ίδιες. Αυτό προκύπτει από τις πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν στη Μ. Παναγία και τις Σκουριές με συμμετοχή επιστημόνων. Η αρχική θέση του Πάχτα για υπόγεια εξόρυξη προφανώς ήταν προεκλογικό τέχνασμα. Το ίδιο και το δημοψήφισμα και οι «κόκκινες γραμμές» του Λαζάρου. Να θυμίσω για μια ακόμη φορά την απόφαση της Αμερικής (Κλίντον) να κλείσει ορυχείο χρυσού στο Γελόου Στόουν γιατί όπως ανακοίνωσε δε διαθέτει την τεχνογνωσία να αποτρέψει τις δυσμενείς για το περιβάλλον συνέπειες.
    6. Η Μ. Παναγία κάλεσε τους υπεύθυνους της εταιρείας για ενημέρωση και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Μια φορά, στην αρχή ακόμα, πήγε ο Στρατουδάκης (διοικητικό στέλεχος) και όταν του απηύθυναν ερωτήσεις εγκατέλειψε την αίθουσα αφήνοντας έκπληκτους τους συμμετέχοντες.
    7. Προσπάθειες ενημέρωσης στο χωριό μας έχουν γίνει, όπως αυτή που έγινε πέρσι το καλοκαίρι από την Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του Πηγαδιού. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι κάτοικοι αρκούνται στις αοριστολογίες και τους τσαμπουκάδες του καφενείου.
    8. Για τις θέσεις εργασίας. Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας κάνει λόγο για 20 το πολύ χρόνια. Το έργο, αν ποτέ ξεκινήσει, θα είναι σε πλήρη εξέλιξη μετά από 5-6 χρόνια και τότε θα χρειαστεί το περισσότερο προσωπικό. Άρα μιλάμε για λίγα χρόνια απασχόλησης. Οι υποστηρικτές της επένδυσης εκτός από τις θέσεις εργασίας τι έχουν να μας πουν για το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών τους;
    S1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ.
    ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ.ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ: Η οικολογική ευαισθησία που πρέπει να έχουμε πια όλοι δεν αποτελεί τεκμήριο κομματικής προέλευσης.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ,ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ GREENPEACE ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΔΙΣ,ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΝΟΜΑΡΧΑΙΟΙ,ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ
    ΤΕΛΟΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ Η ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΟΜΩΣ;ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΥΘΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΩΣΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη
    http://koinonaristoteli.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναφερεις ανωνυμε μονο ενα ατομο απο τα τριαντα που συμμετεχουν.τι εχεις να μας πεις για τοπικο συμβουλο που κατεβαινει στον παχτα και η οικογενεια του ειχε ταχθει κατα του εργοστασιου μολυβδου και μαλιστα ειχαν και δικαστηρια με την εν λογω εταιρια και τωρα ζηταει δουλεια μεσα στα κατακογια.αλλα αυτο μαλλον δεν σας συμφερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τις οικολογικές μου ευαισθησίες έχω να πω τα εξής. δεν δήλωσα ποτέ οτι είμαι οικολόγος ,το ότι έχω περιβαλλοντικές ανησυχίες οφείλεται στο επάγγελμα το οποίο έχω σπουδάσει και αγαπώ.Η θέση μου σχετικά με το χυτήριο εξέφρασε την ανησυχία όλων των κατοίκων του χωριού .Δεν έχω ανάγκη να συνδέω την δραστηριότητα μου στα κοινά σχετικά με την υποψηφιότητα μου σε κάποιο ψηφοδέλτιο ,αλλά τελικά διαπιστώνω πως όλα πρέπει να έχουν ένα απώτερο σκοπό από κάποιους για να γίνουν ,δυστυχώς για σένα φίλε μου γνωστέ ανώνυμε εγώ δεν είμαι έτσι.Όσον αφορά την θέση του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Θέμα με τις Σκουριές σαν πρόεδρος δεν έχω πάρει την παραμικρή απόφασή μόνη μου και όλλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν έως τώρα υπήρχε νομιμή απαρτία.Το ότι επί ένα μήνα δεχόμουν τηλεφωνήματα για συμμετάσχω στις εκλογές δεν το επέλεξα εγώ.Τώρα σχετικά με τον κ.Παχτα θα ηθελά να πω πως των θεωρώ πολύ ικανό και έξυπνο ανθρωπο και η προσφορά του στο χωριό δεν μπορει να αμφισβητηθεί από κανέναν.Λόγω όμως της θέσης του υπέρ των μεταλλείων δεν μπορούσα να σταθώ δίπλα του. Αλλα το πρόβλημα δεν είναι αυτό γιατί και με τον Ευθυμίου να κατέβαινα θα έλεγες πως με τις θέσεις μου δεν σας επιτρέπω να δουλέψετε στα μεταλλεία....και επειτα αν έχεις πρόβλημα με την εμπλοκή μου σε ψηφοδέλτιο ψηφισε ανθρώπους που πιστευεις ότι σε εκπροσωπούν και μην προσπαθεις να ρίξεις λάσπη σε μένα γιατι η εμμονή σου μόνο καλό μπορεί να μου κάνει αφου δεν γίνεται λόγος για κανέναν εκ των αλλων υποψηφίων. καλή σου νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη μασας κοριτσι μου ,κανας που δε αφησες να μπει η κεραια σε συγγενη του τα γραφει, ολοι οι υπολοιποι ξερουμε τη προσφορα σου.και δε χρειαζεται να μπαινεις σάυτη τη διαδικασια να λογοδοτης σε αυτους.μεγαλα βασανα μεγαλα ζορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΖΑΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΠΑΧΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 24 Οκτωβρίου 2010 12:43 μ.μ
    Οι ΜΚΟ δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα εθελοντισμού αφού και κρατικές επιχορηγήσεις παίρνουν και πολλούς σπόνσορες έχουν και κάποιοι αμείβονται καλά.
    Οι σπόνσορες που διαφημίζονται μέσω των ΜΚΟ και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ οικολογικής ευαισθησίας με τις δραστηριότητές τους μπορεί να υποβαθμίζουν το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό. Αυτό δεν αποτελεί συνενοχή από την πλευρά των ΜΚΟ;
    Για μένα αξία έχουν οι δράσεις των τοπικών κοινωνιών και περισσότερο τα τοπικά κινήματα που είναι αυθόρμητα. Τώρα αν κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν τον αγώνα τους εύκολα μπορούν να μπουν στη θέση τους.
    Σχετικά με τα μεταλλεία εκείνο που προέχει είναι να μην ξεκινήσει το έργο στις σκουριές. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα απογίνουν οι μελλοντικές θέσεις. Το υπάρχον έργο δεν γίνεται να κλείσει άμεσα γιατί αυτή η πληγή θα συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα και χρειάζεται διαρκής έλεγχος. Επομένως δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Θεωρείς λύση την αποχώρηση των μεταλλωρύχων επί TVX οι οποίοι πληρώνονται γύρω στα 10 χρόνια με χρήματα δικά μας χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Όταν θα τελειώσει το έργο στις Σκουριές τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι; Θα τους βγάλουμε κι αυτούς στη σύνταξη; Στο χωριό μας υπάρχουν 3-4 μεταλλωρύχοι οι οποίοι παίρνουν πάνω από 900 € και ταυτόχρονα δουλεύουν αλλού. Αυτό θεωρείται αποκατάσταση;
    Το θέμα είναι να υπάρξουν υποδομές για μια διαφορετική ανάπτυξη της περιοχής. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Αυτά αν αξιοποιηθούν και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και το περιβάλλον θα σωθεί. Αυτό που οδηγεί κάποιους στην αποδοχή του επενδυτικού σχεδίου στις σκουριές είναι η οικονομική κρίση και η ανεργία που δεν αποτελεί γνώρισμα μόνο της δικιάς μας περιοχής. Διαφορετικά κανένας δε θα το ήθελε γιατί όλοι γνωρίζουν τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και τις συνέπειες στο περιβάλλον.
    Αν σε 20 χρόνια τελειώσει η λεηλασία της περιοχής μας θα αναγκαστούμε να βρούμε εναλλακτικές μορφές εργασίας. Γιατί λοιπόν να μη γίνει τώρα αυτό ώστε να υπάρξει υποδομή και για τις επόμενες γενιές;
    Τα μεταλλεία δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια κρατούν σε ομηρία την περιοχή μας.
    S1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΟΜΠΟΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΓΙΑ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ,ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΛΙΑ ΜΥΡΙΑ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΟΣΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ,ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ.ΕΛΕΟΣ..ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Η ΜΠΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΚΑΤΙ.ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 25 Οκτωβρίου 2010 8:58 μ.μ.
    ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΚΑΤΙ.ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΔΙΚΑ.
    ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Anonime 8.58m.m. oti na nai grafeis sygkentrosou.oyte esy den ksereis me poion eisai.oi ypolypoi toylaxiston pernoyn thesh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. SOMPORO Ο-Η 24 7.30 ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή