τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

«Κοντός ψαλμός, αλληλούια»!


Επειδή μας «τα ‘ψαλε» από άμβωνος ο πατήρ Νικόλαος, τον καλούμε να τοποθετηθεί στις αναρτήσεις και τα σχόλια που τον ενόχλησαν για να υπάρχει και αντίλογος.
Άλλωστε οι θέσεις μας περί φιλανθρωπίας και περιβάλλοντος εκφράζονται ξεκάθαρα μέσα από τις αναρτήσεις που κατά καιρούς δημοσιεύσαμε και δεν έχουν καμία σχέση με όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό κήρυγμα. Όμως δημιουργήθηκε η εντύπωση στο ανυποψίαστο εκκλησίασμα,  που ως επί το πλείστον δεν έχει ιδέα για το τι είναι το Σόμπορο και πώς λειτουργεί, ότι κάτι το «διαβολικό» συμβαίνει.
Η κριτική που ασκείται σε δημόσια πρόσωπα και ενέργειες γίνεται καλοπροαίρετα και με γνώμονα πάντα την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

9 σχόλια:

  1. Το ότι η φιλανθρωπική ΜΚΟ της εκκλησίας "Αλληλεγγύη" ελέγχεται για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων, δε φαίνεται να τον απασχολεί. Το ότι όπου ακούγεται και φαίνεται η εκκλησία κρύβεται πίσω κάποιο σκάνδαλο, επίσης. Το ότι όσοι ιερωμένοι προσπαθούν να επιτελέσουν πραγματικά, φιλανθρωπικό έργο βρίσκουν μπροστά τους το αδηφάγο Τέρας της εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας, επίσης δεν του λέει τίποτα.
    Ενώ το "σόμπορο" που αποτελεί μια απ' τις πιο ωραίες και υγιείς φωνές της ζωντανής Χαλκιδικής που διεκδικεί, μπήκε στο "ιερό" στόχαστρο.
    Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο ιερέα. Γιατί αν πρόκειται για κάποιον περασμένης ηλικίας που βλέπει γύρω του διαβόλους, ου γὰρ οἶδεν τι ποιεῖ. Αλλά αν είναι νέος και γνώστης, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα και μάλιστα πολύ βαθύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε ουσιαστικά και το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παραπληροφορηση ειναι πολυ ασχημο πραγμα και αυτο οταν το κανει ο ιερεας του χωριου.Ουτε προσπαθουμε να προβληθουμε μεμονομενα σαν ατομα γιατι δεν εχουμε αυτη την αναγκη αλλα ουτε ενεργησαμε σκοπιμα.Τα χρηματα που εδωσε ο απλος κοσμος απο το υστερημα τους επρεπε να παν σε μια οργανωση αρκετα αξιοπιστη για να πιασουν κοπο.Οχι οτι δεν πιστευουμε στην αξιοπιστια της «Αλληλεγγυης» καθε αλλο αφου καταθεσαμε και εκει. Απλα μιλωντας ολη εκεινη την εβδομαδα με τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» μας ενημερωσαν για το σπουδαιο εργο που επιτελουν και για την εθελοντικη τους εργασια.Ετσι αποφασισαμε τα ατομα τα οποια βρισκοταν ολη την ημερα στον ερανο τα οποια ηταν ουτε το1/3 των συλλογων να κατατεθουν εκει.Αλλωστε μια καλη πραξη καναμε για να βοηθησουμε τους συνανθρωπους μας και ακουσαμε τα χειροτερα. ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνώμη πάτερ αλλα καλά θα ηταν τις απόψεις σου να τις εκφράζεις με διάλογο και οχι μέσα σε έναν ιερό χώρο οπού υπάρχει μονόλογος .και μιας και σου μετέφεραν οι καλοθελητές πολλές αναλήθειες ας σου μεταφέρουν και το εξής : πες μας τι είναι αυτό που θέλεις επιτέλους να σε ενημερώνουν οι φορεις για εκδηλώσεις ή οχι.γιατί με τον ένα ή τον αλλό τρόπο πάντα βρίσκεις κάτι κακό να πείς .μήπως τελικά είναι αλλοί αυτοι που θέλουν την προβολή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως αντίλογο σ’ αυτά που ειπώθηκαν και για τη στάση του Δεσπότη μας θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω:
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπως είναι γνωστό, ηγείται της μεγαλύτερης Οικολογικής κίνησης που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της θρησκείας και για την οποία έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο «Πράσινος Πατριάρχης»
    Ο κ. Βαρθολομαίος τονίζει ότι "μπορεί να φαίνεται εκτός χαρακτήρα το ότι ένας θρησκευτικός θεσμός ασχολείται με ένα τόσο κοσμικό ζήτημα, όπως το θέμα του περιβάλλοντος", προσθέτοντας ότι "η διάσωση του πλανήτη σχετίζεται άμεσα με την σωτηρία της ψυχής. Η ζωή είναι το ίδιο σημαντική όσο και το δίκτυο που την διατηρεί", επισημαίνοντας επίσης ότι "πιστοί και μη πιστοί πρέπει να εντοπίσουν το ενδιαφέρον τους στο ζήτημα της επιβίωσης του πλανήτη που τους ενώνει, υπερβαίνοντας τις δογματικές διαφορές τους".
    Σε μια άλλη ομιλία του αναφέρει:
    «Με την περιβαλλοντικήν κρίσιν και ιδιαιτέρως την κλιματικήν αλλαγήν να αποτελή πλέον την μεγίστην απειλήν δια κάθε μορφήν ζωής εις τον πλανήτην μας, είναι προφανής η ευθεία διασύνδεσις της προστασίας του περιβάλλοντος με όλας τάς εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
    Δια την Ορθόδοξον ημών Εκκλησίαν, η προστασία του περιβάλλοντος, ως θείας κτίσεως, αποτελεί μεγίστην ευθύνην δια τον άνθρωπον, ανεξαρτήτως των υλικών η άλλων οικονομικών ωφελειών τας οποίας δύναται αύτη να αποφέρη.
    Τον κόσμον τούτον, τον «καλόν λίαν», ο Παντοκράτωρ Θεός εκληροδότησεν εις την ανθρωπότητα με την εντολήν «εργάζεσθαι και φυλάσσειν» αυτόν.
    …………
    Συμφώνως προς την αντίληψιν της Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, το φυσικόν περιβάλλον αποτελεί μέρος της Δημιουργίας, άρα χαρακτηρίζεται από ιερότητα.
    Δια τούτον τον λόγον, η υποβάθμισις και καταστροφή αυτού αποτελεί πράξιν ιερόσυλον και αμάρτημα, ως περιφρόνησις προς το έργον του Θείου Δημιουργού»
    Η ευαισθησία του Πατριάρχη ας γίνει παράδειγμα για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TYXAIA ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΟΥΝ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.

    <<Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

    Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

    Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

    Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

    600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
    Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
    Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
    Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
    30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
    Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
    Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
    Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
    Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
    Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
    Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
    50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
    100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.

    Διαβάστε περισσότερα:http://www.pare-dose.net/?p=371#ixzz0j2Mkt4cW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν τελικα ισχύουν ολα αυτα,μιλαμε για τεραστια περιουσια,για παρα παρα πολλα χρηματα.Αραγε με αυτα τα χρηματα ποσα σχολεια-ορφανοτροφεια κτλ κτλ μπορουσαν να γινουν;;;;Ποσα σπιτια θα ξαναχτιζοταν σε περιοχες που καταστραφηκαν απο πυρκαγιες και απο πλημμυρες;;;;Ποσα χρησιμα πραματα θα μπορουσαν να γινουν;;;;Και αν συνυπολογισουμε και τις παρομοιες σχεδον περιουσιες των μητροπολιτων και δεσποταδων,τοτε μιλαμε για εκατομυρια ευρω.
    Εδω πολυς κοσμος δεν εχει να φαει,αλλοι δεν εχουν δουλειες,αλλοι.......,αλλοι........ και ολοι οι μητροπολιτες κυκλοφορουν με λιμουζινες,τζιπ,κουρσαρες κτλ.και μας κυρηττουν περι φιλανθρωπιας,αλληλεγγυης και συμπονοιας.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΥΨΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΙΛΑΜΕ..

    Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ
    ΣΥΝΟΛΟ 100.000 ΕΥΡΩ



    50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    ΣΥΝΟΛΟ 15.000.000 ΕΥΡΩ


    12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
    ΣΥΝΟΛΟ 3.600.000 ΕΥΡΩ

    100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
    ΣΥΝΟΛΟ 10.000.000 ΕΥΡΩ

    200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
    ΣΥΝΟΛΟ 20.000.000 ΕΥΡΩ


    25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
    ΣΥΝΟΛΟ 2.500.000 ΕΥΡΩ


    40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
    ΣΥΝΟΛΟ 800.000 ΕΥΡΩ

    ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ 50.000.000 ΕΥΡΩ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ..
    ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΛΗΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή