τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Περί σχολίων ο λόγος

Αγαπητοί φίλοι του Somporo,
Επειδή μάλλον δεν έγινε κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας και όλη η φιλοσοφία του blog θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα:
1) το blog δεν είναι chat room (δωμάτιο συνομιλίας) σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές δε θα έχετε άμεση απάντηση από τον συνομιλητή σας.
 2) Τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με το θέμα της ανάρτησης ώστε να μην αποπροσανατολίζεται η συζήτηση. Γι’ αυτό ο τρόπος υποβολής των σχολίων άλλαξε και όσα είναι άσχετα με το θέμα , αόριστα ή προσβλητικά δε θα δημοσιεύονται. Και για να προλάβουμε κάποιους που θα μας κατηγορήσουν για λογοκρισία, σας διαβεβαιώνουμε ότι η διαγραφή των σχολίων θα γίνεται μ’ αυτά και μόνο τα κριτήρια.
3) Αν θέλετε να αναρτηθεί κάποιο θέμα που πιστεύετε ότι αξίζει να δημοσιοποιηθεί και να συζητηθεί, μπορείτε να το συντάξετε και να το στείλετε με email στη διεύθυνση του blog. Αν δεν έχετε email μπορείτε να το στείλετε με τη μορφή σχολίου στην ανάρτηση «τι είναι το Σόμπορο»
4) Γνωρίζουμε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας είναι η έλλειψη ψυχαγωγίας που σε συνδυασμό με κάποιες προκαταλήψεις ή στερεότυπα, δημιουργεί αδιέξοδα. Όμως η τροπή που πήρε χθες η συζήτηση (και αυτό έγινε αντιληπτό από πολλούς αναγνώστες) ήταν εσφαλμένη. Είναι ένα θέμα που θα θέλαμε να θίξουμε χωρίς μοιρολατρίες αλλά με σωστές τοποθετήσεις και προτάσεις.
Και μερικά πρακτικά θέματα:
1) Ο διάλογος γίνεται πιο εύκολα αν χρησιμοποιείτε ένα ψευδώνυμο ή αν θέλετε, το όνομά σας.
2) Τα μικρά γράμματα (όχι κεφαλαία) διαβάζονται πιο εύκολα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
3) Το κείμενό σας γίνεται δυσνόητο χωρίς σημεία στίξης και υπάρχει κίνδυνος να παρερμηνευτεί.
Ελπίζουμε στην κατανόησή σας!

10 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalispera!prosopiki mou apopsi,kai dn 8elo na pareksigi8o,alla auto to ar8ro dn eprepe kan na na anarti8ei!dn eimaste sxoleio gia na ginontai ipodeikseis!tora to na mpei kapoios k na kanei ena sxolio oti na nai h na kanei xavale se ena sovaro 8ema dikaioma tou,dn mporoume na kanoume kati.Opos dikaioma sou san admin einai na svineis sxolia pou ta 8eoreis prosvlitika h otidipote allo!apla me liga logia apo kapoious gineta kataxrisi sto blog,giati einai h proti fora pou sumvainei kati tetoio sto xorio,k to vlepoun san 'asteio'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργήσατε αλλά το κάνατε.Τελευταία είχε γίνει ανυπόφορο!!Όσοι θέλουν chat και πικάντικο κους - κους ας κάνουν ομάδα στο facebook.Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και συμφωνω και διαφωνω.
    να σβηνονται μηνυματα αν ειναι προσβλητικα αλλα το να περνανε ολα απο κοσκινο το βρισκω καπως.
    και ειναι και τεχνικο το θεμα.μεχρι να μπει ο admin και να δωσει εγκριση θα περασει καποια ωρα εκτος αν ειναι συνεχεια με τον υπολογιστη στον ωμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόλη πέρνα και λίγο από την μεριά του διαχειριστή,να έχει το άγχος συνεχώς μήπως ξυπνήσει το πρωΪ και βρεί υβριστικά μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. motori, από τη μια λες ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει χαβαλέ και από την άλλη ότι γίνεται κατάχρηση από κάποιους.
    Τόλη, σκέφτηκες ότι μ' αυτή την κίνηση του blog μπορεί και να γλυτώσεις το "λογιστήριο"; Και για να σοβαρευτούμε, όπως λέει και ο nikolas, για chat και κους-κους υπάρχουν άλλοι τρόποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. la8os oro xrisimopoihsa,oxi kataxrisi...la8os xrisi!k auto to stirizo sto ar8ro pou anarti8ike prin kapoies meres gia tin fasi sto pigadi,sxoliasane 2 atoma me alla onomata,me onomata pou einai gnosta sto xorio gia kapoious logous..den einai malakia auto?
    k se alli anartisi pire alles diastaseis to 8ema,kata tin gnomi mou.Telos panton auto pou kanate san blog na 'filtrarete' ta sxolia apo mena pernete +++
    k an iparxoun sizitiseis,kai diafores mesa sta sxolia ton episkepton tou blog,mporeite na ti lisete me ena forum!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τολη αυτα τα εγραψες εσυ.....και συμφωνω και διαφωνω.
    να σβηνονται μηνυματα αν ειναι προσβλητικα αλλα το να περνανε ολα απο κοσκινο το βρισκω καπως.
    και ειναι και τεχνικο το θεμα.μεχρι να μπει ο admin και να δωσει εγκριση θα περασει καποια ωρα εκτος αν ειναι συνεχεια με τον υπολογιστη στον ωμο............... τολη,τι ειναι καλυτερο.,ενα κανονικο σχολιο να αργησει να αναρτηθει η ενα προσβλητικο να παραμενει δημοσιευμενο για πολλες ωρες????αλλωστε εσυ ειπες οτι μεχρι να μπει ο admin και να δωσει εγκριση θα περασει καποια ωρα εκτος αν ειναι συνεχεια με τον υπολογιστη στον ωμο.αρα αν δεν εχει τον υπολογιστη στον ωμο τοτε ενα προσβλητικο σχολιο θα παραμενει την ιδια ωρα δημοσιευμενο οση ωρα θα χρειαστει και ενα σχολιο για να παρει εγκριση...εγω συμφωνω με αυτο το κοσκινο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω οτι πρεπει να σβηνονται τα τα προσβλητικα σχολια ειδικα οταν ειναι και απο ανωνυμους..παρατηρησα ομως οτι εχουν σβηστει απλα σχολια,σχολια που καποιος τα εγραψε επωνυμα και νομιζω πως ηταν λαθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασίλη και hermes το κείμενο λέει ότι αν θέλετε chat πηγαίνετε σε chat.
    κι εσείς αν θέλετε blog χωρίς σχόλια (γιατί αυτό το κόσκινο δεν το θεωρώ ότι κάνουμε σχόλια) φτιάξτε ένα site που να έχει μόνo αναρτήσεις χωρίς σχόλια.
    τέλος πάντων κάντε ότι θεωρείτε σωστό...θα ζήσουμε και χωρίς σχολιασμό στο somporo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή