τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Ποιος θα σταματήσει τον εκφοβισμό; Όλοι μας».



 Το βίντεο αποτελεί μέρος μια καμπάνιας, σύμφωνα με την οποία ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην ολική εξάλειψη του φαινομένου του εκφοβισμού.

Ένα κοινωνικό πείραμα διενεργήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι «UPTV», κατά το οποίο τοποθετήθηκαν τρία νεαρά κορίτσια σε μια στάση λεωφορείου. Στο σχετικό βίντεο που έχει  τίτλο: «Ποιος θα σταματήσει το bullying;», φαίνεται πως τα δύο κορίτσια αρχίζουν να γελάνε κοροϊδεύοντας το τρίτο κορίτσι, το οποίο είναι μικρότερο και πιο μαζεμένο, ενώ είναι παρών και κάποιος ακόμα ενήλικας, που δεν τα γνωρίζει. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ανυποψίαστοι πολίτες που βρέθηκαν στη στάση, υπερασπίστηκαν το μικρό κορίτσι, κάνοντας συστάσεις στα υπόλοιπα δυο.


Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι από τους παρόντες ζήτησαν από το κορίτσι να απομακρυνθεί και κάτσει κοντά τους, μιλώντας του γλυκά για να του φτιάξουν τη διάθεση. Ένας άντρας, συγκεκριμένα, φαίνεται να παίζει μια μελωδία με τη φυσαρμόνικα του για το μικρό κορίτσι.

Πιο συγκεκριμένα στο εν λόγω βίντεο, τα δυο κορίτσια εμφανίζονται να λένε στο μικρότερο: «Έχεις καθόλου φίλους; Είναι στη φαντασία σου;», ενώ στη συνέχεια φαίνεται να του λένε πως: «Ξέρω αρκετά άτομα που προσποιήθηκαν ότι ήταν άρρωστοι για να μην έρθουν στα γενέθλιά σου».

Κάποιος από τους περαστικούς πήρε θέση, κάνοντας αυστηρές συστάσεις στα δύο κορίτσια, λέγοντας: «Δεν πρέπει να πληγώνεις τα συναισθήματα του άλλου και μάλιστα επίτηδες», ενώ ένας ακόμα άντρας μάλωσε τις δυο κοπέλες, λέγοντας κοφτά: «Σταματήστε να την πειράζετε».

Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα «Ποιος θα σταματήσει τον εκφοβισμό; Όλοι μας».

Πηγή: aek365.com
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου