τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση Σταύρου Σαρηγιαννίδη στην Ε.Π.Σ Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Απαντώντας στο από 23.2.2016 Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Χ. και, δεδομένου ότι σε αυτό αναφέρθηκε ρητά το όνομά μου, σημειώνω τα εξής:

1. Την Παρασκευή 26.2.2016 κατατέθηκε κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής Πρόταση Μομφής από τα 53 εκ των 62 συνολικά Σωματείων – Μελών της Ένωσης με Δικαστικό Επιμελητή, δηλαδή ποσοστό περίπου 90% των Σωματείων εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία του στο σημερινό Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. και επιθυμεί την παραίτησή του.



2. Παράλληλα με την Πρόταση Μομφής, τα 53 Σωματεία επέδωσαν, επίσης, στους παραπάνω αποδέκτες, Εξώδικη Διαμαρτυρία για την κατάσταση που δημιούργησε το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. κατά την Γενική Συνέλευση της 16.2.2016 (παρουσία μπράβων, προσπάθεια παρερμηνείας της ψήφου των Σωματείων, άτακτη φυγή (και φυγάδευση) από τους «μπράβους» των μελών του Δ.Σ. και του «Δικηγόρου» μετά την αποδοκιμασία τους από το σύνολο – σχεδόν – των εκπροσώπων των Σωματείων κατά την προσπάθεια «ερμηνείας» της ψηφοφορίας).
Επίσης, με την ίδια Εξώδικη Δήλωση κοινοποιήθηκαν στην Ε.Π.Σ.Χ. και στα μέλη του Δ.Σ.:
- Τα άρθρα 11 και 25 του Καταστατικού που επικαλέστηκε ο «Δικηγόρος» του Προέδρου κατά την Γ.Σ. της 16.2.2016, από τα οποία προκύπτει ότι αυτά που ισχυρίστηκε το Δ.Σ. και ο «Δικηγόρος» στη Γενική Συνέλευση δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά ούτε από ανήλικο παιδί του Δημοτικού Σχολείου.
- Τα υπογεγραμμένα και επίσημα πρακτικά της Γ.Σ., από τα οποία προκύπτει το σαφές αποτέλεσμα της καταψήφισης του Διοικητικού Απολογισμού με 45 «ΟΧΙ» και της μη υπερψήφισης του Οικονομικού Απολογισμού, ο οποίος έλαβε μόλις 12 θετικούς ψήφους.
3. Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Χ. κ. Βούλγαρη, σημειώνω ότι η «σοβαρότητα» των αναφερομένων σε αυτό προκύπτει από τα εξής:
- Από το γεγονός ότι ισχυρίζεται σε αυτό πως η σημερινή Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Χ. βγήκε ενισχυμένη από Γενική Συνέλευση της 16.2.2016(!).
Αναμφισβήτητα, κ Βούλγαρη, δεδομένου ότι αμέσως μετά την Γ.Σ. το 90 % των Σωματείων σάς έκανε Πρόταση Μομφής.
- Χαρακτηρίστηκαν ως «φιάσκο» τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης.
κ. Βούλγαρη, τα Σωματεία καταψηφίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία τον Διοικητικό Απολογισμό και μη υπερψηφίζοντας τον Οικονομικό Απολογισμό χαρακτήρισαν ως «φιάσκο» τα αποτελέσματα της απραξίας και της αδιαφορίας σας.
-Χαρακτηρίσατε «Στασιαστές» και κατευθυνόμενους «Πραξικοπηματίες» την συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων και των εκπροσώπων τους.
κ. Βούλγαρη, υποτιμάτε πολύ τους εκπροσώπους των Σωματείων της Χαλκιδικής. Πιστεύουμε ότι, όσοι ασχολούνται με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής, είναι άνθρωποι του μόχθου και του αγνού ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο, χωρίς να μπορεί να τους χειραγωγήσει κανείς.
- Τολμήσατε να αναφέρετε τη λέξη «τιμή» (άραγε εννοείτε χρηματισμό;), όσον αφορά το κίνητρο των Σωματείων για τη συμμετοχή τους στη Γενικής Συνέλευσης της 16.2.2016.
κ. Βούλγαρη, στην επόμενη Γενική Συνέλευση (εάν παραστείτε) θα κληθείτε να εξηγήσετε τι ακριβώς υπονοήσατε για τους εκπροσώπους των Σωματείων της Χαλκιδικής με την έκφραση αυτή; Μήπως δεν μπορείτε να εξηγήσετε την αγνή και άδολη ενασχόληση των ανθρώπων με τον αθλητισμό, διότι «εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια»;
- Όσο για την λέξη «ρέστα» που αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου, πρόκειται μάλλον για αυτά, που σύντομα θα αναγκαστείτε εσείς να επιστρέψετε σε αυτούς, που στηρίζετε και σας στηρίζουν και, βέβαια, δεν έχουν έδρα τη Χαλκιδική.
- Χαρακτηρίσατε «αδιάβαστους» και «κοιμώμενους» τους εκπροσώπους των Σωματείων(!).
κ. Βούλγαρη λάβατε εξώδικη δήλωση από το 90% των Σωματείων, με την οποία σας κοινοποίησαν τα άρθρα του Καταστατικού, στα οποία αναφερθήκατε εσείς και ο «Δικηγόρος» σας κατά την Γενική Συνέλευση, από την οποία προκύπτει η ατυχής προσπάθεια παραπλάνησής τους, καθώς και ότι, κάθε άλλο παρά κοιμώμενοι και αδιάβαστοι ήταν και είναι οι εκπρόσωποι των Σωματείων.
4. Όσον αφορά στην Πρόταση Μομφής και την έκτακτη Γενική Συνέλευση που ζήτησαν επίσημα τα 53 από τα 62 Σωματεία (ποσοστό σχεδόν 90% των μελών της Ένωσης):
- κ. Βούλγαρη, θα συγκαλέσετε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πράγμα που είναι υποχρεωτικό για εσάς να το πράξετε, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 2 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Χ.;
(Τα σωματεία ήδη στοιχηματίζουν ότι, θα προτιμήσετε να παρανομήσετε και να μην τη συγκαλέσετε διότι, απλά, δεν μπορείτε να τεθείτε απέναντί τους).
- κ. Βούλγαρη, όταν εσείς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. αποδοκιμάζεστε με τον πλέον επίσημο τρόπο από το 90% των Σωματείων – μελών της Ένωσης, γιατί «γαντζώνεστε» στην «καρέκλα»; Μήπως για το καλό των Σωματείων και του Ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι όλοι έχουν αντιληφθεί γιατί δεν παραιτείστε, πράγμα που θα έπραττε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος στη θέση σας;
(Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στον ερχόμενο Οκτώβριο και στις εκλογές της Ε.Π.Ο.).
- κ. Βούλγαρη, δεν αντιλαμβάνεστε ότι με την έως σήμερα συμπεριφορά σας, αλλά και με την αναμενόμενη συμπεριφορά σας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκτίθεστε ανεπανόρθωτα, αλλά εκθέτετε και την αξιοπρέπεια των μελών του Διοικητικού σας Συμβουλίου;
- κ. Βούλγαρη, να είστε βέβαιος ότι τα «κοιμώμενα» και «αδιάβαστα» Σωματεία είχαν και έχουν την κάθε απάντηση, σε οτιδήποτε σας συμβουλεύσει οποιοσδήποτε «νομικός», σαν αυτόν που χρησιμοποιήσατε στη Γενική Συνέλευση της 16.2.2016.
Τα υπόλοιπα είναι, απλά, θέμα χρόνου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου