τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ερασιτεχνικών κατηγοριών Χαλκιδικής...Μπα , επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Χαλκιδικής..καλύτερα

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα σχόλιο από ανώνυμο αναγνώστη του somporo  στην ανάρτηση ''Τροποποίηση αγωνιστικού προγράμματος'' . 
Το μεταφέρουμε στην κεντρική σελίδα σαν ανάρτηση  ακριβώς όπως γράφτηκε χωρίς διορθώσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2015 - 3:05 μ.μ.

Ερασιτεχνικών κατηγοριών Χαλκιδικής ....
Μπα , επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Χαλκιδικής..καλύτερα.

Η πλειονότητα των Ομάδων της Α' και Β' κατηγορίας έχουν εξωπραγματικά μπάτζετ,με ρόστερ κυρίως από Θεσσαλονικείς γυρολόγους μισθοφόρους.

Δεν είναι έτσι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο..και δεν μπορεί να υπάρξει έτσι μακροχρόνια προκοπή στο ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής.
Αρπαχτές είναι μια λέξη που μπορεί να προσδιορίσει την κατάσταση.

Μια φούσκα , που αργά ή γρήγορα θα σκάσει..
Και όταν σκάει εξαφανίζει ομάδες από τον ποδοσφαιρκό χάρτη της Χαλκιδικής.
Μια μικρή αναδρομή την τελευταία 15ετια και θα βρούμε πολλά τέτοια παραδείγματα.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι παράγοντες τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν να σώσουν τις ομάδες τους , τα χωριά τους , αλλά και την ντόπια ποδοσφαιρική νεολαία τους.


Χάθηκε πλέον ο όρος τοπικής ομάδας , δεν υπάρχουν τοπικές ομάδες πια..
όταν στο ρόστερ με το ζόρι υπάρχουν 3-4 ντόποιοι παίχτες.
Είναι κατάντια για τις ομάδες και τα χωριά , να πηγαίνει ο φίλαθλος να δει την ομάδα , και να μην ξέρει, να μην γνωρίζει τους παίχτες που αγωνίζονται στην ΟΜΑΔΑ του ΧΩΡΙΟΥ του, και να απευθύνεται με τα νούμερα τους (π.χ καλός πάιχτης το 9αρι, μπράβο 2αρι ,κτλ κτλ)

Πολλές φορές έχει τύχει να παρακολουθούμε παιχνίδια της Α' Εθνικής και να σχολιάζουμε , από την εντεκάδα της Τρίπολης κανένας Έλληνας, από του Ολυμπιακού μονος Έλληνας ο Μανιάτης π.χ, από τον Άρη 1 Έλληνας κτλ κτλ
Η μεγαλύτερη ειρωνεία όταν είμαστε μέλη ερασιτεχνικών συλλόγων που επικρατεί ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Πόσο διαφορετικό θα ήταν άραγε το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής αν αυτά τα χρήματα που πέφτουν σε μεταγραφές , επενδυόταν στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων , πόσο διαφορετικό θα ήταν αν τα χρήματα επενδυόταν στην όργάνωση και την λειτουργία των τμημάτων υποδομής, όπως επίσης και για την ιατρική κάλυψη των ομάδων τους..
(Γιατρός στις προπονήσεις και στους αγώνες , και πλήρεις ιατρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών ανα τακτά χρονικά διαστήμα)

Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου