τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Εργασίες στο διδακτήριο


Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζονται με σχετικά γρήγορο ρυθμό οι εργασίες στο παλαιό διδακτήριο. Αύριο θα ριχτεί τσιμέντο στο τοιχίο αντιστήριξης και στη συνέχεια θα αρχίσει να κατασκευάζεται η σκεπή. Αν υπήρχαν περισσότεροι εργάτες, πιστεύουμε πως η σκεπή θα ήταν έτοιμη πριν τον αγιασμό του σχολείου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποκλειστεί ο χώρος του σχολείου όσο καιρό διαρκέσουν οι επισκευές.  Αυτό βέβαια δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου (μικρότερος αύλειος χώρος, δυσκολία πρόσβασης στις βρύσες κ.α) αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.
 Εκείνο όμως που  απασχολεί  τόσο εμάς, όσο και τους εργαζόμενους, είναι οι βανδαλισμοί του σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες (προχθές και χθες) από παιδιά, στην είσοδο του παλιού σχολείου και στα οικοδομικά υλικά. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση. Είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός και θα λυπηθούμε αν κάποιοι (ελπίζουμε όχι μαθητές του σχολείου) οδηγηθούν  στα δικαστήρια.    

πηγή

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι βανδαλισμοί και οι φθορές σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους του χωριού - και όχι μόνο του σχολείου - είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που πρέπει όλους να μας προβληματίσει. Γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και γενικότερα όλους τους κατοίκους του χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι το κακό έχει παραγίνει. Από που να αρχίση και που να τελειώσει κανείς. Εκτός από το δημοτικό σχολείο έχου γίνει ζημίες στο πηγάδι, στο νηπιαγωγείο, στο κοινοτικό κατάστημα, έχουν σπάσει πολλά από τα δεντράκια στις εισόδους του χωριού. Η στάση στην πλατεία του χωριού θυμίζει σκουπιδότοπο, ενώ στις εσωτερικές πλευρές της έχουν γραφτεί τέτοιες ασχήμιες που πραγματικά ντροπιάζουν ολόκληρο το χωριό. Μήπως κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Και κυρίως οι γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή