τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δήμοι... σερβιτόροι της «Coca Cola»

Αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, η «Coca Cola - 3Ε» συνεχίζει να εισβάλλει στα σχολεία, με το μανδύα του «ευεργέτη» χορηγού, στο πλαίσιο της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Για τρίτη χρονιά φέτος, σε συνεργασία με τους δήμους, επαναλαμβάνει το πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ». Το ένα και μοναδικό σχολείο που θα είναι το «τυχερό» για να επισκευαστεί θα αναδειχτεί με ψηφοφορία που διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσω του facebook, αλλά και ειδικών εντύπων ψηφοφορίας που διακινούνται στους δήμους. Θα είναι αυτό που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, δηλαδή αυτό που θα διαδώσει στους περισσότερους τη «φιλανθρωπική» δράση της «Coca Cola - 3E», προσφέροντάς της διαφήμιση.
Φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας και σε συνεργασία με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Ευόσμου - Κορδελιού, Πυλαίας - Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, οι οποίοι έχουν υποδείξει συνολικά 10 σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια).
Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν ρόλο προώθησης της πολυεθνικής συμβάλλοντας στην προσπάθειά της να εμφανίσει ένα πρόσωπο «φιλάνθρωπο», την ίδια ώρα που απολύει τους εργάτες της.
Και είναι πολύ κοντά τους το απάνθρωπο πρόσωπο της «Coca Cola». Μπορούν να το δουν στο εργοστάσιο της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη, εκεί που επί 9 μήνες διεξάγεται ένας ηρωικός απεργιακός αγώνας με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου.


Αντιδράσεις από Λαϊκές Επιτροπές

Παρέμβαση στο λαό της περιοχής προκειμένου να αντιδράσει έχουν ξεκινήσει οι Λαϊκές Επιτροπές Τριανδρίας και Ωραιοκάστρου.
Η Λαϊκή Επιτροπή Τριανδρίας, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη «λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και είναι ο Δούρειος Ιππος για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας».
Σημειώνει ότι «πάει πολύ εταιρείες που κλείνουν και ανοίγουν τα εργοστάσιά τους ανάλογα με τα κέρδη τους, που τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων να εμφανίζονται ως κοινωνικά ευαίσθητες για τα παιδιά του λαού μας!
Δε γίνεται από τη μια να βάφουν τα σχολεία των παιδιών μας και από την άλλη να αφήνουν τους γονείς τους χωρίς δουλειά, και να απαιτούν και την ευγνωμοσύνη μας από πάνω»!
Καλεί τους δημάρχους που άνοιξαν την πόρτα των σχολείων στην «Coca Cola - 3E» να ακυρώσουν τη συμφωνία με την εταιρεία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες όλων των σχολείων τους.
Τονίζει ότι «το δικαίωμα των μαθητών και εκπαιδευτικών για ασφαλή και αξιοπρεπή σχολικά κτίρια δεν μπορεί να επαφίεται στους χορηγούς» και καλεί το λαό να παλέψει για να φύγουν οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ριζοσπάστης
Αναρτήθηκε από Οικοδόμος

1 σχόλιο:

  1. Στον Έυοσμο και στο Κορδελιό δεν θέλουμε την coca cola έχουμε τα ΕΛ.ΠΕ................καλόόόόόόόό

    ΑπάντησηΔιαγραφή