τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Λειτουργία του Έργου της «Μονάδας Φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού»

Σε πλήρη λειτουργία το Έργο της «Μονάδας Φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού»

Αξιοποιείται η νέα γεώτρηση στη θέση «Ρήγα Λιβάδια»
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το έργο της «Μονάδας Φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού» του Δήμου Αριστοτέλη.
Το έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 590.243,46 € αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος επεξεργασίας νερού και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.


Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου επιλύεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Στανού, καθώς με την αξιοποίηση της γεώτρησης στη θέση «Ρήγα Λιβάδια» και την λειτουργία της μονάδας φίλτρανσης, διασφαλίζεται η ποσοτική επάρκεια του πόσιμου νερού στην περιοχή του Στανού και η ποιοτική αναβάθμιση του, με την αποσιδήρωση και απομμαγγανίωση του.



Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
Η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος επεξεργασίας νερού αποτελεί ένα έργο ζωής για τις επόμενες γενιές, καθώς αναμένεται ότι με την αξιοποίηση της νέας γεώτρησης στη θέση «Ρήγα Λιβάδια» αυξάνεται σημαντικά η παρεχόμενη ποσότητα του πόσιμου νερού του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του Στανού.

Παράλληλα, η λειτουργία της μονάδας φίλτρανσης και η χρήση ειδικών φίλτρων τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποσιδήρωση και απομμαγγανίωση του νερού αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας του νερού και την ποιοτική βελτίωση του. 

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ουσιαστικά συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Στανού και αποτελεί μέρος της αδιάκοπης προσπάθειας της δημοτικής αρχής για την προστασία της δημόσιας υγείας».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου