τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

H άγρια καταστολή στη Β. Χαλκιδική συνεχίζεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/5/13
Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της μητέρας, πλήθος γυναικών που διαδήλωναν ειρηνικά, για μία ακόμη φορά, υπερασπιζόμενες τον τόπο τους τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, σε περιοχή του βουνού Κάκαβος, περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και χτυπήθηκαν ανελέητα. Δύο μητέρες, τριών παιδιών η καθεμιά, τραυματίστηκαν. Η μία τραυματίας βρίσκεται στο νοσοκομείο ενώ η δεύτερη είναι μεταξύ των τριών προσαχθέντων γυναικών που έχουν μεταφερθεί  στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής.
Οι συγκεντρωμένες γυναίκες δέχθηκαν  απειλές και από άτομα της Ελληνικός Χρυσός και από άντρες της αστυνομίας.
Την ίδια ώρα, ομάδα κατοίκων σε άλλο σημείο του βουνού που προσπαθούσε να προσεγγίσει το σημείο όπου αποψιλώνεται το δάσος, αντιμετωπίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με ρίψη χημικών.
Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία, που εδώ και πολύ καιρό, με ισχυρές δυνάμεις, παρεμποδίζει τους κατοίκους να προσεγγίσουν τις δημόσιες περιοχές του Κακάβου όπου εκτελεί εργασίες η Ελληνικός Χρυσός. Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία για τις υπηρεσίες προστασίας που παρέχει στην εταιρεία και επικούρησης των παράνομων δραστηριοτήτων της. Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και αστυνομική βία που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για την προστασία του τόπου μας και της ζωής μας.
Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας για το περιβάλλον, τις ζωές μας και την προάσπιση των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

soshalkidiki

5 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΗΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΜΟΥΓΚΑΦΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΣΟΜΠΟΡΟ.ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕΕΕΕ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΡΟΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αναφέρεσαι σε κάποιον προσωπικά βρίζοντάς τον θα πρέπει να έχεις και εκείνα τα προσόντα ώστε να γράψεις το όνομά σου.
      Το Σόμπορο από την αρχή δεν έκρυψε την αντιμεταλλευτική του θέση στηριζόμενο σε ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες. Ούτε στέρησε ποτέ από κανέναν να εκφράσει την άποψή του. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα σχόλια είναι υβριστικά και αόριστα. Αφού πιστεύεις ότι λέμε ψέματα γράψε τη δικιά σου εκδοχή - πληροφορία ώστε να μαθευτεί η αλήθεια. Ιδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα...

      Διαγραφή
  3. pos ginetai kathe fora na diadilonoun eirinika kai na simvainoun ola auta???
    plaka mas kanetai h mhpow grafetai ayta pou theletai eseis?????
    auto pou vlepo ego einai oti kai h dio pleyres, uper kai kata, eiste gia ton pou.so, den xseretai tis sas ginetai,den xseretai pou pane ta tessera kai to mono pou kanetai einai na dynamitizetai to klima...kai h men kai h den..
    fasisstes kai symferontologoi kai ton dyo pleuron..
    kai den vazo aytous pou apla exoun mia gnomi gia to thema, alla aytous poy eistai sthn proti gramimi ton yper kai ton kata..
    oust na xathite lamogia kai ton dyo pleyron, mas prixsate....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λαμογια και των 2 πλευρων!!!!!καλα τα λεει ο Ανώνυμος 12 Μαΐου 2013 - 7:35 μ.μ.!!!!!!!
    αντι να κοιταξεται να βρειτε μια λυση της προκοπης δυναματιζεται το κλιμα και κανεται πολεμο...
    ουστ απο δω λαμογια και των δυο πλευρων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή