τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Άστεγοι πριν γίνουν σταρ!

* Χάλι Μπέρι.
Στις αρχές της καριέρας της, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έμεινε για λίγο καιρό σε καταφύγιο αστέγων.
Είχε ξεμείνει από χρήματα και η μητέρα της αρνήθηκε να....τη στηρίξει, ζητώντας της να γυρίσει στο πατρικό σπίτι.
"'Ετσι έμαθα ότι πρέπει πάντα να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις. Την ευγνωμονώ γι αυτό που έκανε", είπε μετέπειτα.
* Τζιμ Κάρεϊ.

Ο Καναδός ηθοποιός ως έφηβος έζησε για κάποιο διάστημα μαζί με την οικογένειά του σε φορτηγάκι, αλλά και σε σκηνή στο ...γκαζόν της οικίας της αδελφής του. Την εποχή εκείνη "όργωνε" τις κωμικές σκηνές της χώρας για να βρει δουλειά. Η ζωή του πήρε άλλη τροχιά όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες.
* Τζιμ Μόρισον.
Ο frontman των Doors δεν ζούσε πάντοτε ως σταρ. Το 1964, όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες, κοιμόταν όπου έβρισκε, σε παραλίες, παγκάκια , κάτω από γέφυρες, καθώς το συγκρότημά του ήταν ακόμη άγνωστο.
* Τσάρλι Τσάπλιν.
Ο αξεπέραστος "Σαρλώ" έζησε σκληρά παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός, η μητέρα του νοσηλεύτηκε σε άσυλο φρενοβλαβών και ο ίδιος με το μεγαλύτερο αδελφό του μπαινόβγαινα σε φτωχοκομεία και τριγύριζαν στους δρόμους του Λονδίνου. Ο καλόκαρδος αλήτης με το κοντό μαύρο μουστάκι είχε ζήσει από πρώτο χέρι το ρόλο που τον καθιέρωσε.
* Χάρι Χουντίνι.
Ο θρυλικός μάγος γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και το 1878 η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Στα 12 χρόνια του έφυγε από το σπίτι, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Κοιμήθηκε σε σκηνές, δρόμους και αυτοσχέδια καταλύματα. Έγραψε ιστορία ως ο άνθρωπος που δραπετεύει από τα πάντα: σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες και κελιά φυλακών!.
"Ε.Τ."
: http://www.i-diadromi.com/2012/01/blog-post_697.html#ixzz1kIl3mqAH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου