τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για την προστασία των ζώων


To Σχέδιο Νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Με το νομοσχέδιο επέρχονται οι ακόλουθες 18 ουσιώδεις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το γενικότερο καθεστώς προστασίας των ζώων:

1. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.

2. Δημιουργείται στο ΥπΑΑΤ, η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

3. Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για τους προς πώληση σκύλους και γάτες. Καθίσταται επίσης υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους δεσποζόμενους και αδέσποτους (που περισυλλέγονται)

4. Δεν χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ

Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,την ΚΥΡΙΑΚΗ 03/04/2011 και ώρα 17.00 στο γήπεδο ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ.

Περισσότερα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα: Παύλος Σιδηρόπουλος | Η ιστορία του πρίγκηπα σε 10 πράξεις


Πρόλογος:

Η ιδέα γιαυτό το αφιέρωμα, όπως και για τα άλλα που θα ακολουθήσουν, ήρθε πριν 4-5 χρόνια. Σε ένα σπίτι με μια παρέα, με ένα σκληρό δίσκο γεμάτο με mp3 και με μπόλικα άδεια dvd. Εκεί που επέλεγαν λοιπόν τραγούδια από το δίσκο μου για να τα περάσουν στα dvd, πέφτει το μάτι τους στο φάκελο “Σιδηρόπουλος Παύλος” εντελώς αυθόρμητα μου λέει ο μία από τις δύο φίλες μου: “Ρε συ Γεωργία, πες κάνα καλό τραγούδι του Σιδηρόπουλου, εγώ μόνο το “Να Μ’αγαπάς” και το “στην Κ.” ξέρω από αυτόν” Γνωρίζοντας ότι και οι δύο μεγάλωσαν με ελληνικό ροκ και ότι από μικρά παιδιά τρέχαμε μαζί σε συναυλίες, εντυπωσιάστηκα και δε πίστευα σε αυτό που μόλις είχα ακούσει. Συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν οι μόνες σε αυτό το πλανήτη που δεν είχαν ιδέα ποιος είναι ο Σιδηρόπουλος. Με τον καιρό και ειδικότερα στην εποχή που έκανα ραδιόφωνο, όλο και περισσότεροι με ρωτούσαν προς τι ο ντόρος και η φασαρία για αυτόν που “έβγαλε ένα Να μ’αγαπάς, …και τι έγινε;!”

περισσότερα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Horace Andy myllos 26 3 2011 Thessaloniki



«Εχθρός» του περιβάλλοντος η κρίση


«Η οικονομική κρίση ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε όσους θέλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του περιβάλλοντος», δήλωσε από την Βουδαπέστη, απαντώντας σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ», ο επίτροπος για το Περιβάλλον, Γιάνες Ποτότσνικ.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «καμιά δουλειά δεν χάθηκε εξαιτίας των πιέσεων που ασκούμε για το περιβάλλον». «Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε σε τι κόσμο ζούμε σήμερα. Ορισμένα από όσα γίνονταν μέχρι τώρα, απλά δεν μπορεί να συνεχιστούν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», ξεκαθάρισε ο επίτροπος.


«Κίνητρα για δουλειές στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Ποτότσνικ είπε ότι «πρέπει να δώσουμε κίνητρα για να δημιουργηθούν δουλειές και ανάπτυξη. Υπάρχουν ευκαιρίες. Ωστόσο το θέμα δεν είναι μόνο το πόσες δουλειές θα δημιουργήσουμε, αλλά και τι είδους θα είναι αυτές οι δουλειές. Δεν χρειάζεται μόνο ποσότητα, αλλά και ποιότητα στην ανάπτυξη».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Η Θανατική Ποινή το 2010

Οι χώρες-εκτελεστές απομονώνονται έπειτα από μια δεκαετία προόδου
Οι χώρες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη θανατική ποινή απομονώνονται όλο και περισσότερο έπειτα από μια δεκαετία προόδου προς την κατεύθυνση της κατάργησης, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία στη νέα έκθεσή της Θανατικές Καταδίκες και Εκτελέσεις το 2010.

Συνολικά 31 χώρες κατήργησαν τη θανατική ποινή στο νόμο ή στην πράξη στη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, αλλά η Κίνα, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ και η Υεμένη παραμένουν μεταξύ των πιο συχνών εκτελεστών, κάποιες σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο συνολικός αριθμός εκτελέσεων που καταγράφηκαν επίσημα από τη Διεθνή Αμνηστία το 2010 μειώθηκε από τουλάχιστον 714 ανθρώπους το 2009 σε τουλάχιστον 527 το 2010. Πιστεύεται ότι η Κίνα εκτέλεσε χιλιάδες το 2010, αλλά συνεχίζει να τηρεί μυστικότητα για τη χρήση της θανατικής ποινής.
«Η μειονότητα των κρατών που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συστηματικά τη θανατική ποινή ήταν υπεύθυνη για χιλιάδες εκτελέσεις το 2010, αψηφώντας την παγκόσμια τάση κατά της θανατικής ποινής», δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Ενώ μπορεί οι εκτελέσεις να ακολουθούν πτωτική πορεία, ωστόσο, αρκετές χώρες συνεχίζουν να επιβάλλουν θανατικές ποινές για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, οικονομικά εγκλήματα, σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ συναινούντων ενηλίκων και βλασφημία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που απαγορεύει τη χρήση της θανατικής ποινής με εξαίρεση τα πλέον σοβαρά εγκλήματα», δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πρόσκληση σε πρωταπριλιάτικη συγκέντρωση… «ευγνωμοσύνης»!


Πρωταπριλιάτικη συγκέντρωση για την εκδήλωση… «ευγνωμοσύνης» για τους πολιτικούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, για την υποστήριξή τους στο ίδιο μοντέλο «ανάπτυξης», αλλά και για τους διάφορους υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας διοργανώνει την Παρασκευή 1η Απριλίου και ώρα 6:30μμ, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή (στο ρολόϊ), η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα φέρουν πικέτες και πανώ που θα αναγράφουν συνθήματα, όπως: «Τα πυρηνικά εργοστάσια είναι ασφαλή!», «Όχι στα αυγά του πελεκάνου», «Χτίστε τώρα όλες τις προστατευόμενες περιοχές», «Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά», «Κόψτε μας κι άλλο τους μισθούς», «Όχι στην ανακύκλωση – περισσότερα σκουπίδια στους δρόμους», «ξηλώστε τους άχρηστους ποδηλατόδρομους που κλέβουν χώρο από το ΙΧ», «Η σιωπή είναι χρυσός – να το βουλώσουν όσοι αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική». Οι συγκεντρωμένοι ενδέχεται να προχωρήσουν και σε πορεία «αλληλεγγύης» και να καταλήξουν στο πρώην Υπ. Μακεδονίας - Θράκης, όπου, εκτός από ανάλογου ύφους συνθήματα, θα "ραίνουν" συμβολικά τους πολιτικούς που έχουν και είχαν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας μας με λουλούδια και ροδοπέταλα...
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης «ευγνωμοσύνης» έχει οριστεί ραντεβού την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 7:30μμ, στα γραφεία της ΟΚΘ, Φιλίππου 51, και είναι καλεσμένοι όλοι όσοι θέλουν να συμβάλλουν με ιδέες και φαντασία στις πρακτικές και οργανωτικές λεπτομέρειες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Μπλιώνης, 6944-869772

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη


Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 και ώρα 17:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ιερισσού,  θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.Ίδρυση γραφείου εθελοντισμού (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).
2.Μητρώο αιμοδοτών και δημιουργία τράπεζας αίματος ( Εισηγ.: κ. Κορδώνιας  Δ.).
3.Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  (Εισηγ.: κ. Τσιμπιδάς Η., Δημ. Σύμβ.).
4.Συγκρότηση συμβουλίου ένταξης μεταναστών (Εισηγ.: κ. Αυγερινός Ν., Ειδικός Συνεργάτης).
5.Έγκριση κανονισμού συμβουλίου ένταξης μεταναστών (Εισηγ.: κ Αυγερινός Ν., Ειδικός Συνεργάτης).
6.Έγκριση κανονισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Αριστοτέλη
(Εισηγ. κ. Αυγερινός Ν., Ειδικός Συνεργάτης).
7.Έγκριση κανονισμού λειτουργίας των Τοπικών Κοινοτήτων (Εισηγ.: κ.Πρόεδρος Δ.Σ.).
8.Έγκριση κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοινοτήτων (Εισηγ.:κ. Πρόεδρος Δ.Σ.).    
9.Ορισμός εκπροσώπου για την ΑΝΕΤΧΑ για το LEADER αλιείας (Εισηγ.: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.).
10.Λήψη απόφασης για τη δυνατότητα υποδοχής ασκούμενων σπουδαστών των ΤΕΙ στο Δήμο μας (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).

Απόφαση Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης κατά της μεταλλουργίας Χρυσού στην Χαλκιδική


Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Deep Purple + Βασίλης Παπακωνσταντίνου @ Κλειστό Γήπεδο ΠΑΟΚ (Παλατάκι), Θεσσαλονίκη 23/05/2011


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2011
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ
Μια νέα μεγάλη συνάντηση θα γίνει τον Μάιο σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι θρυλικοί Deep Purple, ένα από τα κορυφαία hard rock συγκροτήματα όλων των εποχών, επισκέπτονται τη χώρα μας για μια ακόμα φορά αλλά αυτή θα είναι μοναδική, αφού μαζί τους θα τραγουδήσει ο κορυφαίος rocker της Ελλάδας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Μια συνάντηση που έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της πρώτης δυνατής ροκ συναυλίας του 2011. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 20 Μαίου από την Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα συνεχίσει στις 21 Μαίου στην Πάτρα και θα περάσει από την Θεσσαλονίκη στις 23 Μαίου ενώ στις 25 Μαίου οι Deep Purple χωρίς τον Βασίλη θα τραγουδήσουν στα Ιωάννινα μαζί με τον George Gakis and the Troublemakers.
Από τη μία οι Deep Purple έγραψαν ιστορία στην hard rock σκηνή, με τραγούδια όπως το Child in time, το Smoke on The Water ή το Soldier Of Fortune κ.α. Από την άλλη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παραμένει στην κορυφή της Ελληνικής ροκ σκηνής με τραγούδια όπως «Χαιρετίσμα», «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα», «’Ασε με να κάνω λάθος» και τόσα άλλα.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι οι Στανιώτες


Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο θυμήθηκα τον αγώνα των κατοίκων του Στανού για το κλείσιμο του εργοστασίου  μολύβδου.  Θα πρέπει να αισθάνονται για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι που κατάφεραν τελικά να το κλείσουν.

«Ανάπτυξη-δηλητήριο για χωριό της Κίνας

Τουλάχιστον 139 χωρικοί έχουν δηλητηριαστεί από το μόλυβδο που χύνει στο νερό και στον αέρα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, κοντά στην πόλη Τάισιου στην παραθαλάσσια επαρχία Σετζιάνγκ της Κίνας. Ανάμεσά τους και 35 παιδιά.
Τοπικός περιβαλλοντικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την είδηση και ανέφερε ότι οι τιμές του μολύβδου στα αέρια και στο νερό που εκπέμπονται και εκρέεται από το εργοστάσιο υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια. Τρεις από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί έχουν τιμές μολύβδου στο αίμα που είναι υπερτριπλάσιες του ορίου ασφαλείας.
Κανείς δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο στην υγεία του, σύμφωνα με τις αρχές. Ωστόσο, η δηλητηρίαση από μόλυβδο συχνά εξελίσσεται αργά και πλήττει το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα και τα νεφρά.
Οι χωρικοί ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που παράγονται στην περιοχή.
Τον περασμένο Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό ότι περισσότερα από 200 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο, σε άλλη επαρχία της ανατολικής Κίνας. Υπεύθυνο και εκεί ήταν εργοστάσιο που κατασκεύαζε μπαταρίες. Το 2009 εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν σε εργοστάσιο ρευστοποίησης μετάλλων και προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις και σε οχήματα. Πίστευαν ότι ευθύνεται για τη δηλητηρίαση 600 παιδιών.»

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πυξ - Λαξ...η συναυλιακή επανένωση

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ηρακλείου Κρήτης έχουν ήδη ξεκινήσει...

Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται! Με μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά, μουσική παραγωγή που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή!

Η εναρκτήρια συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μετά την Αθήνα, σειρά έχουν:

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτατζόγλειο Στάδιο

Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα που δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Tο 2004, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν ότι το συγκρότημα διαλύεται. Τότε, θεώρησαν ότι ένας κύκλος έκλεισε.

περισσότερα

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - Α.Ο ΣΑΡΤΗΣ

Στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,την ΚΥΡΙΑΚΗ 27/03/2011 και ώρα 17:00 στο γήπεδο ΣΤΑΝΟΥ θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - Α.Ο ΣΑΡΤΗΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η Υγεία μας και το Νερό μας είναι Πολύτιμα Αγαθά για να μας τα Στερήσουν
Οι Θάλασσες και τα Δάση μας είναι ο Πλούτος μας
Για να σταματήσουν στη γη μας τα χρυσοφόρα κερδοσκοπικά και τοξικά παιγνίδια
Για να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοβίωτα στο τόπο μας
Για να αποδοθεί η γη μας σε πραγματική ανάπτυξη
Πατριώτες της Χαλκιδικής, το θέμα των νέων νέων μεταλλείων και της μεταλλουργίας χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, στο δήμο Αριστοτέλη, έχει φτάσει σε σημείο οριακό και μας αφορά όλους. Η δραστηριότητα αυτή δεν προβλεπεται να γίνει ούτε σε ερημικό, ούτε σε αχανή, ούτε σε απομονωμένο τόπο, αλλά στην Πατρίδα του Αριστοτέλη και στην Πύλη του Αγίου Όρους. Αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της υπόθεσης και σε όσα συμβαίνουν τώρα, θα μπορέσουμε εύκολα να καταλάβουμε τι μας περιμένει στο όχι μακρινό μέλλον.

περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙΣΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

«Φαίνεται πια πως τίποτα – τίποτα δεν μας σώζει…»
ΚΑΙΣΑΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ξέρω εγώ κάτι που μπορούσε, Καίσαρ, να σας σώσει.
Κάτι που πάντα βρίσκεται σ’ αιώνια εναλλαγή,
κάτι που σχίζει τις θολές γραμμές των οριζόντων,
και ταξιδεύει αδιάκοπα την ατέλειωτη γη.

Κάτι που θα ‘κανε γοργά να φύγει το κοράκι,
που του γραφείου σας πάντοτε σκεπάζει τα χαρτιά.
να φύγει κρώζοντας βραχνά, χτυπώντας τα φτερά του,
προς κάποιαν ακατοίκητη κοιλάδα του Νοτιά.

Κάτι που θα’ κανε τα υγρά, παράδοξά σας μάτια,
που αβρές μαθήτριες τ’ αγαπούν και σιωπηροί ποιηταί,
χαρούμενα και προσδοκία γεμάτα να γελάσουν
με κάποιο τρόπο που, ως λεν, δε γέλασαν ποτέ.

Γνωρίζω κάτι, που μπορούσε, βέβαια, να σας σώσει.
Εγώ που δε σας γνώρισα ποτέ… Σκεφτήτε… Εγώ.
Ένα καράβι… Να σας πάρει, Καίσαρ… Να μας πάρει…
Ένα καράβι, που πολύ μακριά θα τ’ οδηγώ.

Μιά μέρα χειμωνιάτικη θα φεύγαμε.
– Τα ρυμουλκά περνώντας θα σφυρίζαν
,
τα βρωμερά νερά η βροχή θα ράντιζε,
κι’ οι γερανοί στους ντόκους θα γυρίζαν.

Οι πολιτείες ξένες θα μας δέχονταν,
οι πολιτείες οι πιό απομακρυσμένες
κι’ εγώ σ’ αυτές αβρά θα σας εσύσταινα
σαν σε παλιές, θερμές μου αγαπημένες.

Τα βράδια, βάρδια κάνοντας, θα λέγαμε
παράξενες στη γέφυρα ιστορίες,
γιά τους αστερισμούς ή γιά τα κύματα
γιά τους καιρούς, τις άπνοιες, τις πορείες.

Όταν πυκνή ομίχλη θα μας σκέπαζε,
τους φάρους θε ν’ ακούγαμε να κλαίνε
και τα καράβια αθέατα θα τ’ ακούγαμε,
περνώντας να σφυρίζουν και να πλένε.

Μακριά, πολύ μακριά να ταξιδεύουμε,

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κάτι τρέχει … με το νερό μας;


Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι του Στανού διαπίστωσαν κάποια αλλαγή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού το οποίο παρουσιάζει μία παράξενη γεύση και οσμή.
Ρωτάμε:
  • μετά τις καλλικράτειες αλλαγές συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι από το ΚΕΠΑΜΑΧ ;
  • αυτή η αλλαγή στην ποιότητα του νερού  μήπως θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων;
  • πού οφείλεται αυτή η αλλαγή;
Υπενθυμίζουμε ότι ο Στανός υδροδοτείται από μία και μόνο γεώτρηση η οποία στο πρόσφατο παρελθόν αποδείχτηκε ανεπαρκής.
Το σίγουρο είναι πως οι κάτοικοι ανησυχούν και πολλοί απ’ αυτούς καταφεύγουν πλέον στο εμφιαλωμένο νερό.

Τα δάση μας, τα κάλλη μας!


Από τη ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός
Κατηγορίες βλάστησης στην περιοχή των Σκουριών
Στην περιοχή επέμβασης στις Σκουριές, εμφανίζονται η παραμεσογειακή ζώνη βλάστησης (Quercetalia pubescentis) και η ζώνη δασών οξιάς – ελάτης και ορεινών παραμεσόγειων κωνοφόρων (Fagetalia).
Αναλυτικότερα, οι Σκουριές χαρακτηρίζονται από δάση οξιάς σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης και από υψηλά δρυοδάση σε καλή οικολογική κατάσταση
διατήρησης. Τέλος, αρκετά μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή καλύπτονται από οστριές, γάβρους και θερμόφιλά δάση σε δενδρώδη ή υψηλή θαμνώδη μορφή. Εκτός όμως από τις κύριες ζώνες βλάστησης, στις Σκουριές εμφανίζονται κατά τόπους μονάδες βλάστησης που ανήκουν στην αζωνική βλάστηση και αυτές είναι οι παραποτάμιες και παραρεμάτιες συστάδες ανατολικού πλατάνου (Platanus orientalis) και σκλήθρου (Alnus glutinosa), καθώς και οι αναδασώσεις αυτόχθονων και ξενικών κωνοφόρων (στο συντριπτικό τους ποσοστό
πεύκα).

Κατηγορίες βλάστησης στην περιοχή του Στρατωνίου

ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ


«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η προστασία και ορθή διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων δεν αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Παρά την προσπάθειά της να προβληθεί  επικοινωνιακά ως «πράσινη», το πράσινό της περιορίζεται στο χρώμα του ΠΑΣΟΚ και σε μεμονωμένες  θετικές αποσπασματικές αποφάσεις, που υπολείπονται κατά πολύ από τις ανάγκες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη του σε πρωταρχική παράμετρο για βιώσιμη οικονομία.
Αντιθέτως, μέτρα και νομοσχέδια που υποθηκεύουν οριστικά αυτή την προοπτική, όπως το fasttrack, επιβάλλονται στις τοπικές κοινωνίες σε αντίθεση με την αρχή της διαβούλευσης που τόσο συχνά επικαλείται η κυβέρνηση, είναι ανακόλουθα με τις πολιτικές της ΕΕ για στήριξη της δασοπροστασίας ως μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και παραδίδουν έναν πολύτιμο ελληνικό φυσικό πόρο στα χέρια επενδυτών που βαφτίζουν «αξιοποίηση» την ιδιωτική εκμετάλλευση».
    ...από το Δελτίο τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μια νέα πρόταση για την ανάπτυξη της Ν.Χαλκιδικής!


Στην Φωτογραφία: Μια μικρή μειοψηφία  από οικολολαμόγια της Ν.Χαλκιδικής αντιδρά στην πρόθεση δημιουργίας εταιρίας ΧΥΠΑ 

Μετά την διαφαινόμενη λύση του προβλήματος της ανεργίας στην Β.Χαλκιδική , με την δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού, είναι η σειρά της Ν.Χαλκιδικήςνα κοιτάξει το μέλλον της. Η πρόταση είναι απλή. Στην Ευρώπη,όπως είναι γνωστό, δημιουργούνται σαν κατάλοιπα στούς πυρηνικούς σταθμούς, πυρηνικά απόβλητα. Επειδή οι ευρωπαίοι δεν είναι έξυπνοι σαν εμάς τους Έλληνες, ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, για να στέλνουν τα απόβλητα αυτά σε άλλες χώρες, τριτοκοσμικές  πληρώνοντας αδρά, ενώ θα μπορούσαν να τα κρατήσουν στις χώρες τους για να γλυτώσουν τα χρήματα.  Προτείνω λοιπόν, οι δήμαρχοι και  νομαρχιακοί σύμβουλοι  από την Νότια Χαλκιδική, μιμούμενοι τα επιτυχημένα σχέδια  συναδέλφου τους στην Β.Χαλκιδική, να δημιουργήσουν  μια εταιρία που θα εισάγει τα απόβλητα αυτά και θα τα εναποθέτει σε λαγούμια που θα δημιουργούνται από την άντληση των υπόγειων υδάτων, κοινώς ΧΥΠΑ (Χύμα Υπογειοποίηση Πυρηνικών Αποβλήτων) . Θα γίνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος, μα το κύριο είναι η καταπολέμιση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων  εργασίας για τα παιδιά τους, τους αδελφούς τους, τους κουνιάδους τους και τις θείες τους μετά από μια αντικειμενική προφορική συνέντευξη. Ο μόνος κίνδυνος είναι κάτι βολεμένα οικολολαμόγια που μάλλον θα αντιδράσουν γιατί είναι τεμπέληδες και βολεμένοι. Μπορεί να αντιδράσουν και τίποτε αδαείς καθηγητές του ΑΠΘ, για δήθεν καταστροφή του περιβάλλοντος και κίνδυνο της υγείας των κατοίκων και κάτι ανθέλληνες που δεν θέλουν επενδύσεις στην Ελλάδα, τώρα που είμαστε σε κρίση και τις έχουμε ανάγκη.

Πυρηνικά και ασφάλεια:


ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κοινή δήλωση Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκα Χαρμς εκ μέρους των Πράσινων

Η πυρηνική καταστροφή που εξελίσσεται στην Ιαπωνία και ο σχετικός διάλογος για τη συνολικότερη ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας, οδηγεί την Ευρώπη σε δεύτερες σκέψεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα. Οι Πράσινοι απαιτούν άμεσο σχεδιασμό για συντονισμένη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, με τους πιο επικίνδυνους αντιδραστήρες να διακόπτουν τη λειτουργία τους χωρίς καθυστέρηση.
Σχετικά οι συμ-πρόεδροι των Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκα Χαρμς είπαν:
«Οι σκέψεις και τα αισθήματά μας βρίσκονται με τους πολίτες της Ιαπωνίας, καθώς συνεχίζουν να ξετυλίγονται οι τραγικές και καταστροφικές συνέπειες από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Η ΕΕ και οι χώρες μέλη της οφείλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την Ιαπωνία να αντιμετωπίσει αυτή η καταστροφή.
Η ζημιά από το σεισμό και το τσουνάμι στις εγκαταστάσεις ατομικής ενέργειας στη Φουκουσίμα (και αλλού) έχει φέρει τον Ιαπωνικό λαό αντιμέτωπο επιπλέον με μια πυρηνική καταστροφή.
Τα γεγονότα στη Φουκουσίμα έχουν απογυμνώσει τους μύθους περί «πυρηνικής ασφάλειας». Η πυρηνική ενέργεια απλά δεν είναι ασφαλής. Οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις της πυρηνικής βιομηχανίας για το θέμα αυτό, αποκαλύπτονται  πόσο απερίσκεπτες και επικίνδυνες είναι.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.


Με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή έγινε το Σάββατο 19.3.2011, η τρενοπορεία από την Φλώρινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το αυτονόητο: σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας και τερματισμό του αποκλεισμού της περιοχής μας.
Πολίτες από τη Φλώρινα, την Άρνισσα, την Έδεσσα, και τη Νάουσα πήραν σήμερα το τρένο για να διασφαλίσουν προσιτή σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στην Θεσσαλονίκη, μας υποδέχτηκαν τα μέλη της Επιτροπής για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου, σιδηροδρομικοί, φορείς (ανάμεσα στους οποίους ο σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης) και συλλογικότητες, εκλεγμένοι εκατοντάδες πολίτες, και όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε μαζική, ενθουσιώδη και πολύμορφη πορεία προς την πλατεία Αριστοτέλους.
Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση που έχει, σε ολόκληρη πλέον τη Μακεδονία, 6 βδομάδες μετά την διακοπή τους, το αίτημα της Φλώρινας για επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου. Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία ελπίζουμε να έδειξε καθαρά στους αρμόδιους της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ ότι το κίνημα για την επιστροφή του τρένου στη Φλώρινα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ο μόνος δρόμος πλέον είναι η ταχεία ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων μας για άμεση επαναφορά του τρένου, ως προσιτού μέσου συγκοινωνίας στη Φλώρινα με πλήρη δρομολόγια.

Επιστολή διαμαρτυρίας της θυγατέρας του Ρασούλη


Την απογοήτευση που νιώθει εκφράζει με ανακοίνωση της η κόρη του εκλιπόντος Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία.

Αφορμή για την επιστολή της στάθηκε η απόφαση δύο εφημερίδων να μοιράσουν με τα κυριακάτικα φύλλα τους CD με έργα του δημιουργού, «χωρίς την ηθική συγκατάθεση των νόμιμων κληρονόμων και υπευθύνων για τη διαχείριση του πνευματικού και καλλιτεχνικού έργου του».

«Ασκώντας το ηθικό δικαίωμα για λογαριασμό του πατέρα μου και σεβόμενη τη μνήμη, τις πεποιθήσεις, τις αρχές του και την προσωπικότητά του, θεωρώ αυτή τη βιαστική κυκλοφορία από τις δισκογραφικές εταιρείες, με προφανή σκοπό το εμπορικό κέρδος, ως θίγουσα την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου, ως ασκούσα το ηθικό δικαίωμα του πατέρα μου, όσο και τη μνήμη ενός ανθρώπου που όλη του η πορεία και η φιλοσοφία είχε ως σκοπό την προαγωγή του Πολιτισμού και όχι το κέρδος», τονίζει η Ναταλία Ρασούλη.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησε ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων!

ΠΑΓΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΛΗΨΗ…ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ…ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ…

Σταμάτησε ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων! Το μνημόνιο χτύπησε το σημαντικότερο πρόγραμμα προσεισμικής προστασίας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, από τον ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» τα συνεργεία ελέγχων από τον Μάρτιο του 2010.Η περίφημη Υπουργική Απόφαση (Παιδείας - Οικονομικών) για την εκταμίευση 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν την έναρξη της δεύτερης φάση ελέγχων, αγνοείται από πέρυσι. Την ίδια στιγμή κόπηκε και το 60% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Οργανισμού, με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν ούτε οι εργολαβίες που τρέχουν για χτίσιμο νέων σχολείων.
Πάγωσε ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων!

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι χιλιάδες μαθητές κάνουν μάθημα μέσα σε ανέλεγκτα κτίρια (ο πρώτος έλεγχος αφορούσε μόνο το 1/3 των σχολείων που είχαν κατασκευαστεί μέχρι το 1960). Ο ΟΣΚ σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς χωρίς αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι η στάση πληρωμών και η παύση έργων στη χώρα μας, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σεισμογενείς περιοχές της Μεσογείου.

περισσότερα

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ - PINK FLOYD



1973 Οι PINK FLOYD εμφανίζονται στο Εarles Court του Λονδίνου όπου παρουσιάζουν το ακυκλοφόρητο ακόμη "Dark Side Of The Moon.Θα κυκλοφορήσει λίγες μέρες αργότερα,στις 24 Μαρτίου.

www.musicdiary.gr

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Γι’ αυτούς που μιλούν για “μια χούφτα “ψευτοοικολόγων”"!



Συντονιστικό φορέων Σταγείρων - Ακάνθου

Horace Andy Live in Thessaloniki 26.3.2011

Ένας αντισυμβατικός «μπαγάσας»



Πηγή
«Ονομάζομαι Νικόλας Άσιμος. Ουχί Νίκος ουδέ Νικόλαος. Νικόλας και το "Άσιμος" με γιώτα. Ουχί Ασίμος, ουδεμίαν σχέσιν έχω με τον Ισαάκ Ασίμωφ. Τώρα θα μου πεις, γιατί το "Άσιμος" με γιώτα. Γιατί, όταν λέμε "ο τάδε είναι άσημος τραγουδιστής", η λέξη "άσημος" παίζει το ρόλο επιθετικού προσδιορισμού στη λέξη "τραγουδιστής" και γράφεται με ήτα. Ενώ το "Άσιμος" είναι όνομα ή καλύτερα επώνυμο και ουχί επιθετικός προσδιορισμός του εαυτού μου».

«Νικόλας Άσιμος», αυτό ήταν το όνομα που επέλεξε ο Νικόλαος Ασημόπουλος στα 18 του χρόνια. Σαν σήμερα, στις 17 Μαρτίου 1988, μόλις 39 ετών, αποφάσισε το «φευγιό» του και έδωσε τέλος στη ζωή του.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Αυγούστου 1949 και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Από τα σχολικά του χρόνια έδειξε ότι πρόκειται για ένα παιδί με ιδιαίτερες ανησυχίες που συχνά προκαλούσε τις έντονες αντιδράσεις των καθηγητών του. Η ισχυρή προσωπικότητά του και το ξεχωριστό ταλέντο του τον αναδεικνύουν σε «μπροστάρη» των διαφόρων μαθητικών εκδηλώσεων.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ

Στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,το ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011 και ώρα 16:00 στο γήπεδο ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χάρισμα σας ό χρυσός …εμείς κρατάμε τά διαμάντια !!!


Μήνυμα  μόνο  για  τους  επιτήδειους  της  Αρπαχτής   (  και  όχι  στον  απλό  λαό  πού τούς   ακολουθεί )
Τους  λέμε  ανοιχτά  χάρισμα  σας  ό  χρυσός –εμείς  κρατάμε  τά διαμάντια ……Ναι..…Ναι… τά   διαμάντια..!!!
Τον  τίμιο  αυτόν   αγώνα  τόν   δίνουμε  για  τά  παιδιά  μας……. τά  διαμάντια   μας !!!! και  τά  παιδιά  των  παιδιών  μας  τά  διαμάντια  όλου του  κόσμου  της  Χαλκιδικής.
Αγωνιζόμαστε   ώστε  ό Μπόμπολας  του σήμερα,  να μην  γίνει   Μπαμπούλας   για  την ζωή  μας  και  τον  τόπο  μας  αύριο..
•       Αγωνιζόμαστε     για    Ιερό   σκοπό .
•       Αγωνιζόμαστε    για   την   ζωή.
•       Αγωνιζόμαστε  με  την    ψυχή .
                 Γι αυτό    και  θα  πετύχουμε ..!!!
Όλοι  μαζί  από  παντού  για  να  τους  δείξουμε ….. ποιοι  είναι  οί πολλοί  !!!!!       ποιοι  είναι  οί  δυνατοί .!!!   μά  πάνω  απ’όλα  ποιοί είναι …!!!! ( αλά  και  θέλουν  να  μείνουν )  …ζωντανοί ..!!!!
Ό  μη  διαβουλευόμενος        ( καθηγητής  )

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Cohousing TO KOΙΝΟΒΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Τα παιδιά πρέπει να έχουν εκατό γονείς
της ΜΕΛΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Το χειμώνα του 1964 στη Δανία μια παρέα γύρω από τον αρχιτέκτονα Jan Gudmand-Hoyer άρχισε να ψάχνει εναλλακτικές μορφές κατοίκησης αντί για το σύνηθες «ο καθένας στο σπίτι του». Αγόρασαν από κοινού μια έκταση έξω από την Κοπεγχάγη , όπου θα έχτιζαν ένα συγκρότημα 12 ανεξάρτητων οικιών με κέντρο μια πισίνα και ένα κοινόχρηστο σπίτι. Η ιδέα ναυάγησε από το οπισθοδρομικό πνεύμα της τοπικής κοινωνίας ,που φοβήθηκε ότι το εγχείρημα θα εξελισσόταν σε αμαρτωλό κοινόβιο. Η κοινωνία της Δανίας πληροφορήθηκε το σχέδιο του ΗOYER από το άρθρο του «Ο χαμένος κρίκος μεταξύ της ουτοπίας και της σημερινής μονοοικογενειακής κατοικίας », στο οποίο ανέπτυσσε το όραμα για μια νέα ανθρώπινη γειτονιά ως σπόρο μιας κοινωνίας , τα μέλη της οποίας αλληλοστηρίζονται και συνυπάρχουν. Εναν χρόνο πριν , το άρθρο με τίτλο « Τα παιδιά πρέπει να έχουν εκατό γονείς » , της Βodil Graae , σε μια δανική εφημερίδα είχε προλειάνει το έδαφος. Μαζί δημιούργησαν ένα ισχυρό ρεύμα, καθώς εκατοντάδες οικογένειες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ζήσουν σε μια τέτοια κοινωνία. Ετσι , στη δεκαετία του ΄70 οικοδομήθηκαν τα δυο πρώτα cohousing χωριά στο Jonstrup και στο Hillerod της Δανίας. Η ιδέα δεν είναι νέα. Μια ομάδα φίλοι αγοράζουν από κοινού μια έκταση γης που θα φιλοξενεί τη δική τους γειτονιά. Η ιδιωτικότητα διατηρείται , αφού καθένας ζει στο δικό του σπίτι, όμως κέντρο της κοινότητας είναι το κοινόχρηστο σπίτι , η «εστία». Εκεί πρωταγωνιστεί μια μεγάλη κουζίνα με τραπεζαρία , όπου όλοι μαζεύονται για να κουβεντιάσουν , να μαγειρέψουν και να γευματίσουν. Υπάρχουν χώροι για τα παιδιά, βιβλιοθήκες, γυμναστήριο, πλυντήρια και εργαστήρια. Στους δρόμους, μπροστά από τους κήπους, σπάνια βλέπει κανείς αυτοκίνητα. Συχνά, η δόμηση ακολουθεί τους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης για παράδειγμα, τα σπίτια εξοπλίζονται με φωτοβολταϊκά. Απαρέγκλιτη αρχή του cohousing είναι η συμμετοχή των κατοίκων στο σχεδιασμό των κτηρίων και στη χωροθέτηση της γειτονιάς , αλλά και η συνεργασία με τους αρχιτέκτονες ως την αποπεράτωση των κτηρίων.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 66 ΤΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ

«Τίποτα δεν πάει χαµένο στη χαµένη σου ζωή...»

Το τραγούδι έχει καταντήσει πουκάµισο - δεν έχει πια πνευµατική αξία», ήταν µία από τις αποστροφές του τραγουδοποιού, ο οποίος είχε αγαπήσει αλλά και κατηγορήσει την ελληνική τραγουδοποιΐα. Ενός σουρεαλιστή αλλά και πρωτοπόρου - ειδικά στον στίχο - που βρέθηκε (ύστερα από τέσσερις ηµέρες) νεκρός στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη
«Δεν είµαι από πέτρα ούτε αθάνατος, που ‘λεγε κι ο αείµνηστος φίλος µου Ακης Πάνου» έγραφε ο Μανώλης Ρασούλης στην αυτοβιογραφική - εργογραφική έκδοση «Εδώ είναι του Ρασούλη» (Εκδ. Ιανός) πριν από τέσσερα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

http://www.rasoulis.gr/
http://www.rasoulis.gr/biografiko/biografiko.html
http://rasoulis.blogspot.com/

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

Η λαϊκή ετυμηγορία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής ευρύτερα είναι πια αμείλικτη. Πάνω από 3.000 κόσμου συγκεντρώθηκαν και βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στην μεταλλουργία χρυσού και το αποφασιστικό τους παρόν στα σχέδια του όποιου επιβουλεύεται το μέλλον της περιοχής ξεπουλώντας το στους χρυσοθήρες.
Παραβρέθηκαν ή έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, επιτροπές αγώνα και αντιπροσωπείες από πάρα πολλά χωριά της Χαλκιδικής, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, βουλευτές, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων.
Ένα ποτάμι κόσμου με μαύρες σημαίες ξεδιπλώθηκε στον δρόμο δίπλα στην θάλασσα, σε μια ειρηνική πορεία που η αρχή της έφτανε στο λιμάνι και το τέλος ήταν ακόμα στο τέλος του χωριού. Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Χαλκιδικής συγκέντρωση και πορεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε πολιτικής τοποθέτησης, προσήλθαν αυτοβούλως και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλους αυτούς που επιχείρησαν υπόγεια και λάθρα (δήμαρχοι, βουλευτές, νομάρχες, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και πολιτικάντηδες) να ξεγελάσουν με μεθοδεύσεις και να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την μεταλλουργία χρυσού σε έναν τόπο που δεν την θέλει.
Καταρρίφθηκαν παταγωδώς τα χυδαία επιχειρήματα της εταιρείας, των υποτακτικών και των συμμάχων τους, που διατυμπάνιζαν τόσον καιρό ότι «αυτοί που αντιδρούν να είναι μια φούχτα ιδιότροποι, βολεμένοι και ξενόφερτοι οικολόγοι, μια φούχτα χασικλήδες».
Ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας προς κάθε κατεύθυνση: Υπάρχουν αξίες που δεν εξαγοράζονται, όσο κι αν εκβιάζετε, όσο κι αν εκφοβίζετε όσο κι αν τρομοκρατείτε. Όσους πληρωμένους τραμπούκους κι αν στέλνετε να προπηλακίζουν και να καίνε σημαίες, όσες αγωγές και δικαστήρια κι αν κάνετε για να μας εξουθενώσετε.
Αυτό που έγινε σήμερα στη Ιερισσό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς χρονικής και πολιτικής. Θα λέμε στο εξής: Πριν το συλλαλητήριο (Π.Σ) και μετά το συλλαλητήριο (Μ.Σ).
Υ.Γ. Αυτές τις μέρες η ανθρωπότητα ζει μία ακόμα βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία με τον σεισμό των 9 ρίχτερ. Η φύση έχει τους δικούς της νόμους και τις συμπεριφορές, ερήμην μας. Δυστυχώς, πολλοί από μας, αυτό, δεν το έχουν καταλάβει ή το ξεχνάν, από αμέλεια ή από πρόθεση.
Ευχές εκφράζουν ανά τον κόσμο να μην υπάρξει πυρηνικό ατύχημα που θα ολοκληρώσει την καταστροφή.
Ας γίνει αυτό ακόμα μια «ευκαιρία» για περισυλλογή και σκέψη σε όλους μας, αλλά κυρίως σ’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ασχημονούν στην φύση ερήμην της και ερήμην όλων μας.

Το ψήφισμα από το συλλαλητήριο της Ιερισσού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική, με την συμμετοχή 3000 και πλέον κατοίκων της Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13-3-2011 στην Ιερισσό.


Το συλλαλητήριο συνδιοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής. Εκεί παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές Γιάννης Δρεβελέγκας, Λίτσα Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πράσινων καθώς και εκπρόσωποι φορέων .


Το συλλαλητήριο τελείωσε με πορεία στο λιμάνι της πόλης όπου στήθηκε περίπτερο πληροφόρησης, αφού προηγουμένως το συγκεντρωμένο πλήθος ενέκρινε με ενθουσιασμό το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι πολίτες της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13-3-2011 στην Ιερισσό για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι τα νερά τα δάση και οι θάλασσές μας.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Διχασμός, φανατισμός και οχλοκρατία το όραμα των ‘Δήμαρχου’ και ‘Αντιδήμαρχου’ Αριστοτέλη, Πάχτα και Μοσχόπουλου.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τους ‘Δήμαρχο’ και ‘Αντιδήμαρχο’ Αριστοτέλη, Πάχτα και Μοσχόπουλο, την «Ελληνικός Χρυσός» όπως και τον παραπλανημένο όχλο τους για το θεάρεστο έργο που έκαναν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 ώστε να καταλάβουν περισσότεροι Αριστοτελειώτες ότι ο τόπος τους κινδυνεύει από δυο πράγματα:
1.     Από τη ληστρική και καταστροφική αρπαγή του πλούτου της πατρίδας τους από μια χούφτα παράνομων και διαπλεκόμενων ‘επενδυτών’ που λέγονται ‘Ελληνικός Χρυσός’. 
2.     Περισσότερο όμως από μια παρέα αριβιστών με ‘όραμα’ που βάλθηκαν να διχάσουν τους πολίτες και να δημιουργήσουν συνθήκες φανατικού όχλου όπου η σωματική ακεραιότητα και η ζωή έχουν δευτερεύοντα ρόλο.  Τα γεγονότα, όπως και οι πράξεις των παραπάνω είναι αμείλικτα. 
Αφού πρώτα είδαν ότι δεν τους βγαίνει όπως το περίμεναν, με την άμαζη και υποτονική συγκέντρωση στο Παλαιοχώρι, παρόλα τα παράνομα τερτίπια που χρησιμοποίησαν (ταξίματα για ανύπαρκτες δουλειές, γνωμοδοτήσεις, διαβούλευση κλπ), άρχισαν να χτίζουν κίνημα αγανακτισμένων πολιτών με ανύπαρκτες οργανώσεις και ομάδες κρούσης που τις χρηματοδοτούν και τις εμψυχώνουν ο Δήμος και η εταιρεία τους.  Όλα τα μέσα του Δήμου (αυτοκίνητα, ηχητικά, έντυπα κλπ) στη διάθεσή τους ενώ αρνούνται προκλητικά κάθε παροχή μέσων στους...άλλους με το πρόσχημα ότι δεν είναι επίσημοι φορείς του Δήμου (αυτά είναι καταγεγραμένα και θα χρησιμοποιηθούν όταν έρθει η ώρα). 

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γοματιανών Θεσσαλονίκης αντίθετος με την επένδυση


Η Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γοματιανών θεσσαλονίκης εκφράζει ΟΜΟΦΩΝΑ την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη επένδυση χρυσού από την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" στην περιοχή του Κάκκαβου.

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) προτείνει να μην γίνει αποδεκτή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».


Μάρτιος 2011
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

1. Σύσταση και σύνθεση της επιτροπής
Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. έλαβε επιστολή κατοίκων της Ιερισσού, που του ζητούσαν να εκφράσει άποψη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που αφορούσε στην επέκταση της μεταλλευτικής της δραστηριότητας στη Β. Χαλκιδική.
Λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του θέματος, συγκροτήθηκε
επιτροπή για να το μελετήσει, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να καταθέσει την άποψή της πριν την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης. Η επιτροπή συγκροτήθηκε με ευθύνη του συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Κ. Κατσιφαράκη, ο οποίος έλαβε υπ’ όψιν του προτάσεις μελών του Συμβουλίου για το επιστημονικό αντικείμενο και τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων.
Τα μέλη της επιτροπής είναι τα ακόλουθα (κατά αλφαβητική σειρά):
Ζάγκας Θ. (Σχολή -Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος)
Κατσιφαράκης Κ. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
Κρεστενίτης Ι. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών),
Μελάς Δ. (Τμήμα Φυσικής),
Σαμαρά Κ. (Τμήμα Χημείας)
Τσαλικίδης Ι. (Γεωπονική Σχολή),
Χατζησπύρου Σπ. (Τμήμα Χημικών Μηχανικών)
Τα μέλη της επιτροπής προσέφεραν αφιλοκερδώς, από το υστέρημα του χρόνου τους.

2. Υλικό που μελετήθηκε
Η επιτροπή είχε στη διάθεσή της την ογκώδη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εκπόνησε η εταιρεία ENVECO Α.Ε.
Επίσης πολλοί συνάδελφοι έστειλαν υλικό της ειδικότητάς τους, ή κατέθεσαν
προφορικά τις απόψεις τους. Ποικίλο υλικό προσέφεραν και ομάδες κατοίκων.
Επιπλέον, μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι, είχαν συζήτηση με τον γενικό διευθυντή και το επιστημονικό προσωπικό της και επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της. Τέλος επισκέφθηκαν την τοποθεσία «Σκουριές», όπου η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την μεταλλευτική της δραστηριότητα.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά την απάντηση σας... κ. Δήμαρχε του Αριστοτέλη


Αίτηση

Από
Επιτροπές Αγώνα
Αρναίας, Σταγείρων Ακάνθου, Μεγάλης Παναγίας,

Προς
Δήμο Αριστοτέλη
Υπόψη: Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χρήστο Πάχτα, Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αριστοτέλη


Παρακαλούμε να ανακοινώσετε από τα μεγάφωνα του Δήμου το Συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής που θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην Ιερισσό με Θέμα:

¨Η Χαλκιδική λέει ΟΧΙ στα Μεταλλεία Χρυσού¨.

Παρακαλούμε να ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου καθώς και αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου από τα μεγάφωνα του Δήμου σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αριστοτέλη.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και ΕΣΕΙΣ στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αφού το συνδιοργανώνουν Δημότες του Δήμου σας και να μας εκφράσετε και τις απόψεις σας όπως τις εκφράζεται και σε ανάλογες του τύπου εκδηλώσεις με πρόσφατο παράδειγμα από το Συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι συντοπίτες μας της ¨Πρωτοβουλίας Πολιτών Αριστοτέλη¨.

Κλείνοντας θα θέλαμε να απαντήσετε και αν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν σήμερα η ¨Πρωτοβουλίας Πολιτών Αριστοτέλη¨, έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αριστοτέλη;



Με εκτίμηση

Επιτροπές Αγώνα
Αρναίας, Σταγείρων Ακάνθου, Μεγάλης Παναγίας,




Υ.Γ: Το παραπάνω κείμενο έχει πρωτοκολληθεί με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5208 την 11/03/2011 

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ


Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.


Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.  


Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ !


Η μεγαλύτερη ρύπανση είναι αυτή που προσπαθούν να μας 
φυτέψουν στο κεφάλι οι μεγαλοεργολάβοι, οι εταιρείες 
και οι επιδοξοι χρυσοθηρες τους...

Εκπαιδευτικοί: ΟΧΙ στην επένδυση χρυσού...


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Χαλκιδικής "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" με ψήφισμά του εκφράζει την αντίθεσή του στην επένδυση χρυσού από την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ".
http://respentza.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Uriah Heep @ Block 33, Θεσσαλονίκη 13/03/2011


Με παρακαταθήκη έναν τεράστιο πλούτο τραγουδιών, σαράντα ολόκληρα χρόνια καριέρας κι ανεξάντλητη ενέργεια, οι πατέρες του progressive rock, Uriah Heep, επιστρέφουν για δύο βραδιές. Ξεκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα Spice και η Spicy με χαρά τους υποδέχεται στην Ελλάδα! Έχουν κυκλοφορήσει 21 studio album, σημειώνοντας αμέτρητες Νο 1 επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ 5 από τα άλμπουμ τους μπήκαν στο αμερικανικό top 40.
Το όνομά τους προήλθε από έναν χαρακτήρα του κλασικού μυθιστορήματος του Charles Dickens, "David Copperfield". Το συγκρότημα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, αλλά πάντα με βασική κινητήρια δύναμη τον Mick Box, που έχει αναγνωρισθεί ως βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.
"Easy Livin", "The Magician's Birthday", "Sweet Freedom", "Gypsy", "The Wizard", "Lady in Black" και πολλά άλλα κλασικά αριστουργήματα αλλά και νέα τραγούδια των Uriah Heep θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά, για δύο βραδιές σε Αθήνα (Gagarin 205 Σάββατο 12 Μαρτίου ) και Θεσσαλονίκη (Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου).
Doors οpen: 20.00 - Προπώληση: 38 eur – Ταμείο: 40 eur
Σημεία Προπώλησης: Ticket House , www.123merch.gr, www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr

THE POWER OF REGGAE MUSIC

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Α.Σ «ΘΥΕΛΛΑ» ΣΤΑΝΟΥ

1. ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΑΡΝΑΙΑ) 474
2. ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ 1300 ΣΕ 800 ΕΥΡΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΦΟΙ ΣΤΑΘΗ (ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΛΑΓΚΑΔΑ) 619

3. ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΗ (ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ) 614
4. ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ «ΓΡΑΔΟΣ» (ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ)22

5. 5 ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ REBEL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟ (ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 228
6. ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΥΠΝΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ Μ.ΣΤΟΙΚΟ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε (ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 611
7. ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ SERVICE ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΦΟΙ ΣΤΑΘΗ (ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ) 52

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 6978944408.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΛΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - "ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,το ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3/2011 και ώρα 16:00 στο γήπεδο ΣΤΑΝΟΥ θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - "ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ