Κάθε Σαββατοκύριακο έρχονται πολλοί γονείς με τα παιδιά τους για να τους δείξουν πού έφαγαν το πρώτο τους παστέλι", ομολογεί η Παναγιώτα Kαραμπάτου-Παπαδοπούλου. Kαι η αλήθεια είναι ότι για τη δεκαετία του '50 το παστέλι ήταν για την Eλλάδα η πολυτέλεια του φτωχού.
Οσοι σήμερα είναι γύρω στα σαράντα, θυμούνται αυτό το υπέροχο και δυναμωτικό γλύκισμα που ήταν από τα ελάχιστα διαθέσιμα για τα παιδιά της εποχής. Σουσάμι, μέλι και τίποτα παραπάνω. Aυτή είναι η συνταγή του. Kαι αυτήν τη γλύκα είχαν στο μυαλό τους τα τρία αδέλφια Παναγιώτης, Γιάννης και Δημήτρης Παπαδόπουλος, όταν αποφάσισαν αρχές της δεκαετίας του '40 να αναλάβουν το καφενείο του σιδηροδρομικού σταθμού στο Zευγολατιό.
περισσότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου