Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
Παρέμβαση της Κομισιόν για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
perissotera
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011
Παστέλι, μια “βαριά ελληνική βιομηχανία”
Κάθε Σαββατοκύριακο έρχονται πολλοί γονείς με τα παιδιά τους για να τους δείξουν πού έφαγαν το πρώτο τους παστέλι", ομολογεί η Παναγιώτα Kαραμπάτου-Παπαδοπούλου. Kαι η αλήθεια είναι ότι για τη δεκαετία του '50 το παστέλι ήταν για την Eλλάδα η πολυτέλεια του φτωχού.
Οσοι σήμερα είναι γύρω στα σαράντα, θυμούνται αυτό το υπέροχο και δυναμωτικό γλύκισμα που ήταν από τα ελάχιστα διαθέσιμα για τα παιδιά της εποχής. Σουσάμι, μέλι και τίποτα παραπάνω. Aυτή είναι η συνταγή του. Kαι αυτήν τη γλύκα είχαν στο μυαλό τους τα τρία αδέλφια Παναγιώτης, Γιάννης και Δημήτρης Παπαδόπουλος, όταν αποφάσισαν αρχές της δεκαετίας του '40 να αναλάβουν το καφενείο του σιδηροδρομικού σταθμού στο Zευγολατιό.
περισσότερα
Ταξίδευε 22 χρόνια, τον έκλεψαν στην Ελλάδα
Χωρίς ποδήλατο άφησαν Βέλγο που κάνει το γύρο της Ευρώπης
Χωρίς... ποδήλατο άφησαν άγνωστοι τον 61χρονο Βέλγο Christian Van Limbergen, που πραγματοποιεί τον γύρο της Ευρώπης με το πετάλι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες!Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες, σημεία σε όλη την Ευρώπη που τα είχε συγκεντρώνει με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες, τοπικές αρχές.
περισσότερα
Ελεύθερο κάμπινγκ: Σκηνη(κό) ελευθερίας
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: Έξι χρόνια λειτουργίας
περισσότερα
Οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ
περισσότερα
Κυριακή 17 Ιουλίου 2011
Η ιστορία του Πέπε...
«Δεν θα μπορούσα να είμαι καλύτερα»!
Eίχε αλλάξει πολλές φορές δουλειά και αρκετοί από τους συναδέλφους του τον ακολουθούσαν. Ο λόγος που τον ακολουθούσαν ήταν η στάση του. Ήταν γεννημένος ηγέτης. Αν ένας από τους υπαλλήλους είχε μια κακή μέρα, αυτός ήταν πάντα εκεί για να του δείξει την θετική πλευρά της κατάστασης.
Μια μέρα πήγα να τον δω και του ρώτησα : "Δεν καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να είσαι πάντα τόσο σίγουρος".
Ο Πέπε μου απάντησε : “Κάθε πρωί ξυπνάω και λέω στον εαυτό μου 'Πέπε, έχεις δύο επιλογές τώρα : Μπορεί να είσαι σε καλή ή σε κακή διάθεση'. Διαλέγω να είμαι σε καλή.
περισσότερα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη από 30 Σεπτ. μέχρι 2 Οκτ. 2011
Η 18η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας διοργανώνεται για να αναδείχτεί ένας άλλος τρόπος ζωής, απέναντι στον βουλιμικό υπερκαταναλωτισμό, που να βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, του κοινοτισμού, του σεβασμού προς την φύση!
περισσότερα
Ενημέρωση της Πορείας προς τη Γάζα
περισσότερα
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποσύνθεση των σκουπιδιών που αφήνουμε στη θάλασσα;
Οι αριθμοί σοκάρουν, μα είναι αληθινοί. Ξέρετε πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποσύνθεση των σκουπιδιών που αφήνουμε στη θάλασσα;...
- Γυάλινο μπουκάλι: 1.000.000 χρόνια
- Πετονιά: 600 χρόνια
- Πλαστικό μπουκάλι: 450 χρόνια
- Κουτί αλουμινίου: 80-200 χρόνια
Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=33998:2011-07-13-15-02-42&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz1S5EfKmcI
Seleo.gr News
Βία(σε) με και άλλο, μπορείς.
«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»
«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»
περισσότερα
Το πρώτο οικολογικό βυρσοδεψείο στον κόσμο
Επιχειρηματίες από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κ. α. καταφθάνουν στην Καστοριά για να δουν ιδίοις όμμασι «τι έκανε ο τρελός Ελληνας».
Ο κ. Ναούμ Δίτσιος έκανε πράγματι μια «τρελή» κίνηση: Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης επένδυσε το μάλλον αστρονομικό για τα τοπικά δεδομένα ποσό των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου οικολογικού εργοστασίου κατεργασίας δέρματος.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
Πυρετός του χρυσού βάζει φωτιά στη Κολομβία
Η Νότιος Αμερική ζει τον πυρετό του χρυσού. Και πουθενά αλλού αυτός ο πυρετός δεν είναι τόσο θανατηφόρος, όσο στη Κολομβία, όπου συνεισφέρει αίμα και βία στον ήδη σφοδρό εμφύλιο πόλεμο.
Ήδη έχουν ξεσπάσει πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ παραστρατιωτικών και αριστερών αντάρτικων ομάδων, για το ποιος θα ελέγχει τα πλούσια σε χρυσό εδάφη. Οι νέες συρράξεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά μιας από καιρό προϋπάρχουσας ιδεολογικής εμφύλιας σύγκρουσης, που ήδη έχει δημιουργήσει χιλιάδες πρόσφυγες.
Ο κολομβιανός στρατός αντιδρά με επιθέσεις ελικοπτέρων εναντίον των συνεταιρισμών των χρυσωρύχων, και η κυβέρνηση κατηγορείται ότι στοχοποιεί τους φτωχούς ιθαγενείς, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών εξόρυξης.
Κυριακή 10 Ιουλίου 2011
Ρίγανη | Μια ιστορία επιτυχίας
πηγή
Κάμπινγκ | Η εναλλακτική επιλογή για διακοπές
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού για θερινές διακοπές, το οργανωμένο κάμπινγκ ξεπροβάλλει όλο και περισσότερο ως μία έξυπνη και φθηνή λύση, για ξεκούραση μέσα στη φύση. Φαίνεται μάλιστα πως το κάμπινγκ κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές από το εσωτερικό, αλλά κυρίως το εξωτερικό, καθώς η ελληνική χλωρίδα είναι απαράμιλλου κάλλους και ο οργανωμένος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων επιτρέπει ασφαλείς, φθηνές και ποιοτικές διακοπές ακόμα και για οικογένειες.
περισσότερα
Αγιος Λαυρεντιος | Μουσικό Χωριό 2011
Ενας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης (18/8-1/9/011), στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου.
Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.
Έπειτα από μια πενταετία συνεχούς δράσης και προσφοράς στα πολιτιστικά της χώρας, το Μουσικό Χωριό βιώνει την ισχνότερη -και εντελώς ανεπαρκή- οικονομική στήριξη από το έτος της δημιουργίας του.
περισσότερα
Κερνάμε φραπεδιά!
ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΦΕΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΕΡΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΛΟΥΜΙΔΗΣ- ΜΠΡΑΒΟ ΚΛΠ).
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Κυβέρνησης,
Υπουργούς, Βουλευτές, Δημοσίους φορείς κλπ.
Κοινοποίηση: Σε όλες τις πρεσβείες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κλπ.
Έχω παρατηρήσει, ότι αρκετά συχνά γίνεται η χρήση του ονόματος του ελληνικού λαού, π.χ. «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε» και του ονόματος των Ελλήνων, π.χ. «με κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα βγούμε από την κρίση», προκειμένου να προβληθούν, δικαιολογηθούν ή νομιμοποιηθούν ποικίλες και διάφορες προτάσεις, ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ. —>>>
Κυριακή 3 Ιουλίου 2011
Σαράντα χρόνια από το θάνατο του Τ. Μόρισον
Τέσσερις δεκαετίες μετά, εκατοντάδες φίλοι συνεχίζουν να συρρέουν στον τάφο του τραγουδιστή και στιχουργού των Doors, εκεί όπου το ροκ ζει για πάντα.
Ο εμβληματικός τραγουδιστής και ασυμβίβαστος ποιητής συγκλόνισε τους θαυμαστές του δημοφιλούς συγκροτήματος όταν βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του διαμερίσματός του, σε ηλικία 27 ετών, στις 3 Ιουλίου 1971.
περισσότερα
Αλεξανδρούπολη | Κοινωνικό παντοπωλείο «αγκαλιάζει» τους απόρους
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στέκεται δίπλα στους φτωχούς και άπορους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λειτουργώντας σύμφωνα με τις αρχές του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, απευθύνοντας μήνυμα προς τους δημότες να συνδράμουν ενεργά στη διανομή των αγαθών και στην εύρυθμη λειτουργία του παντοπωλείου.
Οριστικά ελεύθερη η αυτοδιαχειριζόμενη κοινοτητα Κριστιάνια
Σε συμφωνία κατέληξαν οι κάτοικοι της αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας Κριστιάνια στην Κοπεγχάγη με την κυβέρνηση της Δανίας. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαμάχη τα τελευταία οχτώ χρόνια, καθώς η κυβέρνηση επιχειρούσε την κατάλυση της κατάληψης στην περιοχή. Την Τρίτη 21 Ιουνίου, πάντως, η υπόθεση έληξε με συμβιβασμό, καθώς οι κάτοικοι ανέλαβαν να αγοράσουν την έκταση από το κράτος.