Από τον ΑΝΤΙfacebook
Όλο και περισσότερα πιτσιρίκια δημιουργούν τις δικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο facebook, σύμφωνα με τη νέα μελέτη EU Kids Online που έγινε σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένα στα πέντε παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας έχει το δικό του «προφίλ» στο facebook, παρόλο που το δίκτυο θέτει ηλικιακό όριο για συμμετοχή τα 13 έτη.
Διαβάστε περισσότερα
Μεγάλη προσοχή στους γόνεις (ειδικά των ανηλικών παιδιών) που έχουν facebook.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κακή και η λανθασμενη χρησιμοποιησή του μπορεί να αποφέρει προβλήματα.
Γι αυτό δεν είναι κακό να γίνεται ένας μικρός έλεγχος από τους γονείς.
Η αλλόγιστη χρήση του μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
ΑΝΤΙfacebook
Παιδιά αυτό είναι έλεος.. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί έχει πολλούς ανώμαλους το fb.. Κανονικά θέλει επιτήρηση το Internet Από τους μεγάλους για τους μικρούς.
ΑπάντησηΔιαγραφή12 Λόγοι Να Μισείς Το Facebook !
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://1laktiko.blogspot.com/2011/04/12-facebook.html
FACEBOOK,TWITTER η αλλιως,Δικτυα κοινωνικης...αποξενωσης
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://silver.pblogs.gr/2009/11/facebook-twitter-h-alliws-diktya-koinwnikhs-apoxenwshs.html
Facebook, ιδιωτικότητα και ανοησία
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4504294
Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το Facebook απορούσα για τις διάφορες «υπηρεσίες» που προσφέρει. Γιατί να θέλεις να βρεις παλιούς συμμαθητές και συμφοιτητές; Όσοι ήταν και παραμένουν σημαντικοί, σίγουρα θα είναι μέρος της ζωής σου ή τουλάχιστον θα έχεις κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Γιατί να θέλεις να «ανεβάσεις» σε δημόσια θέα φωτογραφίες συνδεδεμένες με όμορφες αναμνήσεις; Αφορούν κάποιον άλλο εκτός από εσένα; Γιατί να δηλώσω αν είμαι μόνη, δεσμευμένη ή σε… ελεύθερη σχέση; Μήπως πρέπει να δώσω και περισσότερες λεπτομέρειες; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνω για τη νέα μανία των απανταχού χρηστών τού ονόματι 25 Τhings Αbout Μe. Πρόκειται για μια λίστα που μπορεί να σου στείλει οποιοσδήποτε και «αποκαλύπτει» 25 πραγματικά άχρηστες και ανούσιες πληροφορίες γι΄ αυτόν. Για παράδειγμα, ήταν παχουλός στο σχολείο, ξυρίζει την πλάτη του ή είναι ρατσιστής. Το σκέφτομαι μέρες τώρα και αδυνατώ να βρω ένα λογικό ή έστω πειστικό επιχείρημα για να απαντήσω την ερώτηση: «Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό;». Και το χειρότερο; Κάποιοι την αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία «εκδημοκρατισμού» της λογοτεχνίας, αφού ο καθένας έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μια μίνι αυτοβιογραφία του. Αυτό δεν επιδέχεται καν σχόλιο…
Δεν έχω προφίλ στο Facebook και αρνούμαι πεισματικά να δημιουργήσω. Μου είναι αδύνατον να συλλάβω την ανάγκη να δημοσιοποιείς, μέσω εικόνας ή κειμένου, κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής σου ζωής. Πόσω μάλλον την τάση να δίνεις το στίγμα σου ανά δύο λεπτά και να ενημερώνεις για το παραμικρό κάποιους, που πιθανόν τούς είναι τελείως αδιάφορο τι σκέφτεσαι ή με τι ασχολείσαι τη δεδομένη στιγμή. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να «εκτεθούν»- και εννοώ με όλες τις σημασίες του ρήματος: να τοποθετηθούν κάπου για να τους βλέπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, να αφεθούν απροστάτευτοι, να γίνουν αντικείμενο επικρίσεων, αν όχι ψόγου- για να μοιραστούν τα πάντα, από τον χωρισμό και την προαγωγή τους μέχρι το τι χρώμα παπούτσια αγόρασαν ή το αφροδίσιο νόσημα που τους είπε ο γιατρός ότι κόλλησαν, με άλλους που ίσως να μη γνωρίσουν ποτέ από κοντά. Και η κυριότερη απορία όλων: Αιτία είναι ο ναρκισσισμός, η μοναξιά ή η καθαρή ανοησία;
το facebook μάς τρελαίνει ...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Κατώτερη μορφή επικοινωνίας
και μορφή ψυχασθένειας το Facebook»
http://stavrochoros.pblogs.gr/2011/01/to-facebook-mas-trelainei-.html
Ντοκιμαντερ FACEBOOK
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://kassandranews.blogspot.com/2011/04/facebook.html